Tukholman vinkit ja kokemukset

Tällä sivulla kerrotaan käytännön vinkkejä Tukholman-matkalle. Missä ovat Vikingin ja Siljan terminaalit? Miten Tukholman lentokentiltä pääsee keskustaan? Miksei Tukholman takseja kannata käyttää? Miten Tukholmassa maksetaan, kortilla vai käteisellä?

Tukholman hintataso

Tukholman hintataso on hieman Suomen hintatasoa korkeampi. Matkailijan näkökulmasta erityisesti ulkona syöminen ja hotellissa asuminen on kallista.

Ostoksissa Tukholman hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa – vaatteissa ja elektroniikassa hitusen edullisempi – mutta valikoimaa on enemmän. Alennusmyynnit ovat kuumimmillaan tammikuussa ja kesällä, mutta myös kausien välissä on alennusmyyntejä.

Ruotsissa on käytössä kruunu, joten hintatasoon vaikuttaa myös kruunun suhde euroon.

Varaudu maksamaan Tukholmassa luottokortilla

Tukholman-matkaa varten ei kannata vaivautua vaihtamaan kruunuja, sillä käteistä rahaa käytetään enää ani harvoin.

Monissa ravintoloissa, kahviloissa ja kaupoissa ei oteta lainkaan käteistä rahaa vastaan. Käteisellä ei voi myöskään ostaa Tukholman julkisen liikenteen lippuja, joten kortilla maksamiseen on hyvä varautua joka paikassa.

Jotkut pienet kioskit ja kahvilat tai julkiset vessat saattavat hyväksyä vain käteistä, ja näistä tilanteita varten voi olla hyvä pitää pientä määrää kruunuja taskunpohjalla, mutta ilmankin pärjää.

Varaa hotelli ja ravintolat ajoissa

Hotelli- ja ravintolavaraukset kannattaa tehdä Tukholmassa hyvissä ajoin, jotta ei jää nuolemaan näppejään. Suosittuja ravintoloita ja hotelleja ei ole liioittelua lähestyä jopa kuukausia ennen matka-ajankohtaa.

Varsinkin hotellivarausten kanssa kannattaa olla liikkeellä todella hyvissä ajoin. Mitä aikaisemmin varaa, sen varmemmin saa hyvän hinnan – ja ylipäätään huoneen. Tukholmassa on paljon tapahtumia, joiden aikaan vapaat huoneet ovat kiven alla.

Jos jättää hotellivarauksen viime tippaan, on hyvä varautua siihen, että jäljellä on vain jämiä taikka sitten useiden satojen eurojen hotelliöitä.

Tukholman hotelleja on helppo vertailla hotellivarauspalvelun avulla.

Edullinen majoitus Tukholmassa

Tukholman keskustahotellit ovat kalliita. Jos haluaa säästää majoituksessa, hotellin voi valita ydinkeskustan ulkopuolelta, esimerkiksi Brommasta tai Solnasta, mutta tällöin liikkumiseen kannattaa varata aikaa.

On myös hyvä huomioida, että majapaikkojen lähellä ei välttämättä ole juurikaan palveluita, esimerkiksi ravintoloita tai kauppoja.

Omia suosikkejamme Tukholman hotelleista on pieni ja konstailematon, huokeahko perhehotelli Anno 1647.

Katso tarjoukset Tukholman hotelleihin.

Vältä Tukholman takseja

Taksien hinnoittelu on Tukholmassa vapaata, mikä tarkoittaa sitä, että taksikyydistä saa veloittaa mitä vain, kunhan hinta on selkeästi esillä.

Turisti ei yleensä huomaa tarkistaa hintaa etukäteen, jolloin loppulaskun suuruus voi tulla yllätyksenä.

Käytä siis taksia vain jos se on aivan välttämätöntä, ja siinä tapauksessa valitse luotettava yhtiö (Taksikurir, Taxi Stockholm, Taxi 020) ja tarkista taksat auton ikkunassa olevasta hinnastosta.

Keskiolutta ja väkevämpää vain Systembolagetista

Tukholmassa ruokakaupoissa myydään vain alle 3,5-prosenttisia alkoholijuomia, joten jos kaipaat keskiolutta tai sitä väkevämpää kurkunkostuketta, suuntaa paikallisen Alkon eli valtio-omisteisen Systembolagetin myymälään.

Systembolageteissa ikäraja on 20, vaikka alkoholia saa ostaa jo 18-vuotiaana.

Tukholman lentokentältä keskustaan

Tukholmassa on kaksi lentokenttää. Finnairin koneet laskeutuvat Bromman lentokentälle, SAS:n koneet Arlandaan.

Bromman kenttä on lähellä keskustaa, ja matkan voi taittaa lentokenttäbussilla.

Arlandan kenttä on kauempana, mutta Arlanda Express -lentokenttäjunalla matka kestää vain 20 minuuttia. Vaihtoehtona on myös edullisempi mutta hitaampi lentokenttäbussi.

Tukholman risteilyt

Kaksi yötä kestäviä Päivä Tukholmassa -risteilyjä tarjoavat Tallink-Silja ja Viking Line. Risteilyt lähtevät Helsingistä/Turusta illalla ja saapuvat Tukholmaan seuraavana aamuna. Paluumatka alkaa saman päivän iltana, ja takaisin Helsingissä/Turussa ollaan aamulla.

Viking Linen laivat saapuvat Södermalmiin, vajaan puolen tunnin kävelymatkan päähän Gamla Stanista. Bussilla (Flygbussarna) pääsee rautatieasemalle.

Tallink-Siljan terminaalista pääsee keskustaan metrolla Gärdet-nimiseltä asemalta.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi