Tukholman julkinen liikenne

Aivan Tukholman ydinkeskustassa, Norrmalmin, Vasastanin, Gamla Stanin, Södermalmin ja Östermalmin alueella on helppo kulkea jalkaisin. Välimatkat ovat hyväjalkaiselle kohtuullisen lyhyitä, ja saaria yhdistävät useat sillat. Kävellessä myös näkee paljon ja voi poiketa välillä virvokkeelle tai fikalle.

Jos taas haluaa liikkua enemmän kaupunginosien välillä, kaupungin julkisen liikenteen verkko on kattava ja toimiva. Matkaa voi taittaa bussilla, raitiovaunulla, metrolla, lähijunalla ja jopa lautalla. Myös kaupunkipyöriä on tarjolla kesäkaudella.

Lyhyet matkat kannattaa kävellä, sillä julkisessa liikenteessä ei ole vyöhykkeitä, vaan yksi pysäkinväli maksaa yhtä paljon kuin pidempikin matka.

Tukholman julkisen liikenteen liput

Julkisen liikenteen paperiset kertaliput ovat kalliita, joten jos suunnitelmissa on kulkea useampia yhdensuuntaisia matkoja, päivälippu tai ladattava matkakortti ovat järkevämpi ostos.

Matkakortille eli SL-kortille voi ladata aikaa tai rahaa, ja kertalippu on kortilla maksettaessa paperista kertalippua huomattavasti edullisempi.

Tukholman taksit

Taksia ei kannata käyttää, ellei ole pakko, sillä ne ovat kalliita ja riski huijatuksi tulemiseen on korkea.

Lue lisää:

Tukholman vinkit ja kokemukset

Tukholman kaupunginosat

 

em>Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

2 KOMMENTIT

    • Kiitos kysymästä! Näppärin tapa on ostaa mobiililippu appilla, jonka löytää hakemalla appikaupasta ”SL – Reseplanerare och biljetter” tai englanniksi ”SL Journey Planner”. Lippuja myydään myös lippuautomaateista isommilla asemilla ja kioskeissa. Kertaliput ovat voimassa 75 minuuttia ostohetkestä, minkä aikana saa vaihtaa kulkuvälinettä vapaasti. Myynnissä on myös 24 ja 72 tunnin lippuja. Yksittäinen 75 minuutin lippu maksaa 38 SEK.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi