Tukholman erikoiset nähtävyydet

Abba museo Tukholma
Kukapa voisi vastustaa Abba-museota?

Luulitko jo, että Tukholman nähtävyydet ovat tuttuja? Suuntaa seuraavalla reissulla Tukholman erikoisempiin nähtävyyksiin – Tukholmassa on monta muutakin hauskaa ja erikoista nähtävyyttä kuin Djurgårdenissa sijaitseva Abba-museo.

Spritmuseum – viinan viettelykset tutuksi

Djurgårdenin saarella Vasa-laivan vieressä sijaitseva viinamuseo tutustuttaa kävijän alkoholikulttuurin historiaan pysyvien ja vaihtuvien näyttelyiden, taiteen ja ruuan avulla. Museossa järjestetään myös maisteluita ja siellä on ravintola ja baari.

Snösätra Wall of Fame – Euroopan suurin graffitinäyttely

Snösätran teollisuusalueelle vuonna 2014 perustettu graffitinäyttely on Euroopan suurin sellainen. Esillä on niin ruotsalaisten kuin kansainvälisten graffititaiteilijoiden näyttelyitä, jotka vaihtuvat vuosittain.

Keväisin Snösätrassa järjestetään katutaidefestari.

Rooftop Hiking – kokeile hetki Katto Kassisen elämää

Rooftop Hiking on elämys, joka sopii seikkailuhenkisille vaan ei korkeanpaikankammoisille. Opastetuilla kierroksilla käyskennellään pitkin Tukholman kattoja, tutustutaan kaupungin ja maan historiaan sekä ihaillaan avautuvia maisemia ja kaupungin nähtävyyksiä hieman erilaisesta perspektiivistä.

The Millenium Tour – Stieg Larssonin dekkarien jäljillä

The Millenium Tour on kiinnostava aktiviteetti Stieg Larssonin Millenium-dekkarien ystäville. Kaupunginmuseon järjestämällä kierroksella kuljetaan Lisbeth Salanderin ja Mikael Blomqvistin jalanjäljissä Södermalmin kaduilla ja kuullaan tarinoita Larssonia inspiroineista paikoista ja ihmisistä.

Art in the Subway – taidetta metrossa

Tukholman metroasemilla esillä oleva Art in the Subway on yksi maailman pisimmistä taidenäyttelyistä. Yli 90 prosenttia kaupungin metroasemista on koristeltu veistoksin, mosaiikein, maalauksin, installaatioin, kaiverruksin ja reliefein. Taideteoksia on ollut tekemässä yli 150 taiteilijaa.

Hyppää metroon ja jää pois satunnaisilla asemilla.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös majoituksen. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi