Södermalm – Tukholman paras kaupunginosa

Södermalm
Södermalmin maisemia. Kuva: Scanrail1 / Shutterstock

Turha sitä on kierrellä. Tukholman Södermalm ei ole pelkästään Tukholman paras kaupunginosa – Södermalm on yksi maailman miellyttävimmistä kaupunginosista. Gamla Stanin vieressä sijaitsevaa Söderiä on usein kutsuttu Tukholman Kallioksi, onhan kyseessä entinen työläiskaupunginosa, jonka rosoisuus on saanut väistyä hipstereiden ja trendikkäiden putiikkien ja ruokapaikkojen välillä.

Mutta todellisuudessa vertaus ei kerro vielä mitään Södermalmista. Söder on aivan toisesta ulottuvuudesta kuin Helsingin Kallio.

Trendikkyys yhdistyy täällä täydellisesti lagomiin, ruotsalaiseen termiin mukavasta kotoisuudesta.

Mukavien kuppiloiden ohella Södermalmista löytyvät myös Tukholman hauskimmat putiikit, yöelämää sekä upea valokuvataiteen museo Fotografiska.

Ja mikä parasta: Södermalm sijaitsee aivan Vinking Linen terminaalin vieressä.

Södermalmin SoFo

Hipstereimmillään Söder on Folkungatanin eteläpuolella olevissa kortteleissa alueella, jota kutsutaan nimellä SoFo. Etenkin Nytorgetin ympäristössä on useita hyviä ja suosittuja ravintoloita, kuten Nytorget 6 ja Urban Deli Nytorget.

SoFon alueelta löytyy muutama trendikäs majapaikka, kuten Sofo Hotel.

Valokuvataiteen museo Fotografiska

Fotografiska on upea valokuvataiteen museo, jonka näyttelyt ovat järjestään Tukholman-matkan arvoisia. Monella suomalaisellakin on kausikortti museoon – täällä on helppo käydä vaikka Tukholman-risteilyllä, sillä museo sijaitsee kivenheiton päässä Viking Linen terminaalista.

Valokuvataiteen ystävien lisäksi Fotografiska houkuttelee myös kulinaristeja. Ylimmän kerroksen kahvila-ravintolassa kannattaa pistäytyä vähintäänkin fikalle eli pullakahveille upeiden näkymien takia, jotka avautuvat satamaväylän yli kaupungin keskustaan. Palkittu ravintola tarjoaa brunssia, lounasta ja illallista. Muista pöytävaraus.

Tukholman parhaat lihapullat

Mikäpä olisi enemmän lagomia kuin herkuttella Ruotsin epävirallisella kansallisruualla, lihapullilla. Tukholman todennäköisesti parhaat lihapullat saa Nytorgsgatanin varrella sijaitsevasta, palleroihin erikoistuneesta ravintolasta Meatballs for the People.

Södermalmin hotellivinkki

Erinomainen hotelli Södermalmissa on keskihintainen, ihastuttava Hotel Frantz, joka sijaitsee todella keskeisellä paikalla. Heti nurkan takana odottaa Götgatan ja Söderin kaikki kiehtovat kahvilat, kirpparit, kuppilat ja klubit.

Jos jostain syystä haluaa poistua Söderistä, hotellista kävelee Slussenin metroasemalle puolessa minuutissa, Gamla Staniin viidessä.

Lue lisää Tukholmasta tai katso tarjoukset Södermalmin hotelleihin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi