Södermalm – Tukholman paras kaupunginosa

Södermalm
Södermalmin maisemia. Kuva: Scanrail1 / Shutterstock

Turha sitä on kierrellä. Tukholman Södermalm ei ole pelkästään Tukholman paras kaupunginosa – Södermalm on yksi maailman miellyttävimmistä kaupunginosista. Gamla Stanin vieressä sijaitsevaa Söderiä on usein kutsuttu Tukholman Kallioksi, onhan kyseessä entinen työläiskaupunginosa, jonka rosoisuus on saanut väistyä hipstereiden ja trendikkäiden putiikkien ja ruokapaikkojen välillä.

Mutta todellisuudessa vertaus ei kerro vielä mitään Södermalmista. Söder on aivan toisesta ulottuvuudesta kuin Helsingin Kallio.

Trendikkyys yhdistyy täällä täydellisesti lagomiin, ruotsalaiseen termiin mukavasta kotoisuudesta.

Mukavien kuppiloiden ohella Södermalmista löytyvät myös Tukholman hauskimmat putiikit, yöelämää sekä upea valokuvataiteen museo Fotografiska.

Ja mikä parasta: Södermalm sijaitsee aivan Vinking Linen terminaalin vieressä.

Södermalmin SoFo

Hipstereimmillään Söder on Folkungatanin eteläpuolella olevissa kortteleissa alueella, jota kutsutaan nimellä SoFo. Etenkin Nytorgetin ympäristössä on useita hyviä ja suosittuja ravintoloita, kuten Nytorget 6 ja Urban Deli Nytorget.

Valokuvataiteen museo Fotografiska

Fotografiska on upea valokuvataiteen museo, jonka näyttelyt ovat järjestään Tukholman-matkan arvoisia. Monella suomalaisellakin on kausikortti museoon – täällä on helppo käydä vaikka Tukholman-risteilyllä, sillä museo sijaitsee kivenheiton päässä Viking Linen terminaalista.

Valokuvataiteen ystävien lisäksi Fotografiska houkuttelee myös kulinaristeja. Ylimmän kerroksen kahvila-ravintolassa kannattaa pistäytyä vähintäänkin fikalle eli pullakahveille upeiden näkymien takia, jotka avautuvat satamaväylän yli kaupungin keskustaan. Palkittu ravintola tarjoaa brunssia, lounasta ja illallista. Muista pöytävaraus.

Tukholman parhaat lihapullat

Mikäpä olisi enemmän lagomia kuin herkuttella Ruotsin epävirallisella kansallisruualla, lihapullilla. Tukholman todennäköisesti parhaat lihapullat saa Nytorgsgatanin varrella sijaitsevasta, palleroihin erikoistuneesta ravintolasta Meatballs for the People.

Hotellivinkki Södermalmiin – Tukholman mukavin hotelli

Söderistä löytyy myös yksi maailman sympaattisimmista hotelleista, Anno 1647. Nimi kertoo talon rakentamisvuoden. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään ylikoristeltu rokokoo-palatsi, vaan pieni ja konstailematon, huokeahko perhehotelli.

Hotelli sijaitsee kapealla ja hiljaisella kujalla, heti nurkan takana odottaa Götgatan ja Söderin kaikki kiehtovat kahvilat, kirpparit, kuppilat ja klubit. Jos jostain syystä haluaa poistua Söderistä, hotellista kävelee Slussenin metroasemalle puolessa minuutissa, Gamla Staniin viidessä.

Ehkä kaikkein parasta Anno 1647:ssä on kuitenkin aamiainen, joka on katettu klassisen pelkistettyyn aamiaishuoneeseen. Leipä on tuoretta, appelsiinimehua ei ole jatkettu vedellä ja jopa kylmäsavulohi on laadukasta, ei mitään halpahallin öljymarinoitua bulkkikamaa.

Elämyksen täydentää hyvä lehtivalikoima.

Mycket lagom, nästan perfekt.

Varaa huone hotellista Anno 1647.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös majoituksen. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi