Arvostelu: Canon EOS 6D, spitaalinen kamera

Canon_6D
Kuva: David Dudgale, www.learningDSLRVideo.com

Canon EOS 6D on kamera, jota rakastan ja vihaan. Se on kamera, jolla pääasiallisesti kuvaan. Tosin saa nähdä kuinka kauan, sillä reilun kahden vuoden vanha vehje lahoaa käsiin.

Alla tarkemmin kokemuksia Canon EOS 6D:stä.

Canon EOS 6D hyvät puolet

Ensin plussat: Canon 6D on edullisimpia täysikennoisia järjestelmäkameroita. Ja se on tukevuudestaan huolimatta kevyt, ominaisuus, jota on helppo arvostaa matkakamerassa.

Kuvanlaatukin on erinomainen: kun yhdistää Canon 6D:n huippuluokan linsseihin, saa sillä yksityiskohdissaan pikkutarkkoja aukeaman kuvia aikakauslehtiin.

Hyvälaatuisten valokuvien ottaminen onnistuu vähässäkin valossa. Ainakin iso-lukua 2000 voi käyttää huoletta, kuviin ei tule vielä lainkaan rakeisuutta, ainakaan sellaista, jota ei olisi helppo editoida pois. Korkeammissakin iso-luvuissa laatu pysyy kelvollisena.

Tässä vaiheessa Canon 6D tuntuukin vielä liian hyvältä ollakseen totta.

Canon 6D huonot puolet

Ja sitten Canon 6D:n miinukset: Nopeasti paljastui, että kamera on luokattoman huonosti koottu. Ainakin oma yksilöni on kuin spitaalinen, josta irtoaa osia käteen.

Ongelma on etenkin liimauksissa. Muutaman kuukauden käytön jälkeen irtosi ja katosi valitsinkiekosta päällinen, jossa kuvausohjelmat näkyvät (Av, Tv, M jne.). Vein kameran Bangkokissa Canonin kansainväliseen huoltoon, jossa sanottiin ettei kyseistä varaosaa ollut saatavilla.

No, pärjäsin ilmankin.

Mutta kameran lahoaminen ei loppunut siihen. Liimaukset jatkoivat pettämistään, ja nyt melkein kaikki muoviverhoilun liimaukset repsottavat ja pehmeistä muoviosista irtoaa palasia.

Ja kamera näyttää muutenkin pahemmin murjotulta kuin vanha Canon EOS 40D vuosikausien käytön jälkeen; maalit ovat kuluneet kaikista kulmista.

Arvio: kannattaako Canon 6D ostaa?

Tämä on paha kysymys. Paha näistä lähtökohdista on suositella Canon 6D:ta – ellei minulle ole sattunut juuri yksittäinen huono yksilö ilman että kyseessä olisi yleisempi huonolaatuisuus.

Mutta toisaalta. Kun on kerran siirtynyt halpojen digijärjestelmäkameroiden kropatuista kennoista täysikennoiseen, ei paluuta entiseen ole. Täysikennoinen vaan on laadultaan ja käytettävyydeltään (esimerkiksi syväterävyyden suhteen) niin paljon kropattuja parempi.

Eli saattaisin edelleen ostaa Canon 6D:n – jos löytäisin sen selvästi edullisemmin kuin käytetyn Canon 5D Mark II:n.

Canon vastaa: poikkeustapaus

Valpuri Mäkinen Canonin viestinnästä vastasi Twitterin välityksellä arvosteluun Canon 6D:n pettävistä liimauksista: ”Kuulostaa tosi pahalta, en ole koskaan kuullut vastaavista ongelmista. Mutta tietenkin meille raportoidaan ainoastaan Canon Euroopan asioista. Uskon kuitenkin, että asiasta olisi ollut juttua jos Canon Aasialla olisi ollut jossain valmistuserässä isompia ongelmia. Yhtä kaikki, tosi ikävää että sinulle on sattunut maanantaikappale.”

Eli on mahdollista, että minulle on osunut yksittäinen epäonnistunut yksilö. Eli pelkästään huonoa onnea?

Kerro kommenteissa omista kokemuksistasi, jos omistat Canon EOS 6D -kameran. Mitä mieltä itse olet Canon EOS 6D -kamerasta?

Päivitys 2018

Kamera jatkoi hajoamistaan tämän arvostelun kirjoittaimisen jälkeenkin. Pahin takaisku oli rullavalintanäppäimen lahoaminen. Kameraa voi kuitenkin edelleen käyttää vaihtoehtoisten näppäinten avulla, ja se on edelleen varakamerani.

Entäpä uusi kamerani? Menin ja ostin Canon 6 D Mark II:n. Saa nähdä, miten sen kanssa käy.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi