Egyptin sää ja ilmasto

egypti temppeli Hatshepsut
Syksy on parasta aikaa yhdistää Egyptissä rantalomailu nähtävyyksien katseluun. Kuvassa Hatshepsutin temppeli Luxorissa. Kuva: Graficam Ahmed Saeed / Shutterstock.com

Egyptin sää vaihtelee paljon vuoden aikana – ja eri puolilla maata. Kun Punaisenmeren rannikolla talvi on lämmintä ja suosittua matkailuaikaa, Kairossa voi olla kylmää ja koleaa.

Egyptin syksy

Syksy on parasta aikaa matkustaa Egyptiin, varsinkin lokakuu ja marraskuun alkupuoli. Ilma ja merivesi on ihanan lämmintä, muttei kuitenkaan enää liian kuuma. Eikä talvikausi ole vielä alkanut, mikä tarkoittaa vähäistä määrää muita matkailijoita.

Talvi Egyptissä

egypti Sahl Hasheesh
Talvi on hyvää aikaa Egyptin rantakohteisiin, kunhan varaa hyvän hotellin, jossa on lämmitetty allas. Kuvassa Sahl Hasheeshin rantakaupungin tunnelmia lähellä Hurghadaa. Kuva: Myroslava Bozhko / Shutterstock.com

Suosituinta aikaa matkustaa Egyptin rantakohteisiin on talvikausi, joka kestää marraskuun lopulta helmikuulle.

Punaisenmeren rantakohteet ovat vilkkaimmillaan. Ilma on päivisin mukavan lämmin ja sopii hyvin auringonottamiseen.

Talvella kannattaa suunnata Egyptin rantakohteisiin, joissa on päivällä ihanan lämmintä. Illalla viilenee, joten kannattaa pakata mukaan myös hieman lämpimämpää puettavaa.

Lämpötilan vaihtelu päivän ja illan välillä on virkistävää: koko aikaa ei tarvitse olla helteessä.

Poikkeuksen tekee Välimeren rannalla sijaitseva Aleksandria, jossa voi olla talvella hyvinkin kosteaa ja koleaa. Myös Kairossa voi olla vilpoisaa.

Egyptin vähät sateet ajoittuvat pääosin talvikauteen, mutta niistä ei ole haittaa matkailulle. Nyt ollaan ihan Saharan kyljessä!

Kevät Egyptissä

Mukavaa aikaa matkustaa Egyptiin on myös kevät, joka ajoittuu maalis-huhtikuulle. Toukokuun edetessä lämpötila alkaa jo nousta hyvin kuumaksi.

Rantalomailua paremmin kevät sopii Egyptin nähtävyyksien kiertämiseen – meri ei vielä välttämättä houkuta uimaan, tosin paremmissa hotelleissa on lämmitetyt uima-altaat.

Egyptin kesä – parasta aikaa sukeltamiseen

egypti punainenmeri sukellus Thistlegorm hylky
Thistlegorm-aluksen hylky on yksi Punaisenmeren hienoimmista sukelluskohteista. Kuva: Adam Ke / Shutterstock.com

Arvasit oikein: suurin osa Egyptistä on kesäisin tukahduttavan kuumaa seutua, ja ulkosalla viitsii olla vain aamulla tai illalla.

Tosin sukeltajille kesä on parasta aikaa. Valashait viihtyvät Punaisenmeren vesissä toukokuun lopulta heinäkuun lopulle, ja meri on muutenkin ihanan lämmintä sukeltamiseen.

Kesäkuukaudet ovat myös parasta aikaa nähdä vasarahaita, rauskuja ja kilpikonnia.

Sukeltaa voi toki talvellakin, kunhan varaa mukaansa tarpeeksi paksun märkäpuvun.

Pakettimatka Egyptiin

Pakettimatkoja Egyptiin järjestävät useat suomalaiset matkatoimistot.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!