Hurghada – tällainen on Egyptin paras rantakohde

Hurghada, Egypti. Kuva: LedyX / Shutterstock.com

Turkoosia merta, hyviä hotelleja, snorklausta sekä sukellusta. Basaareissa tinkimistä ja retkiä Luxorin muinaisille temppeleille. Huoletonta all inclusive -lomailua. Sitä kaikkea Hurghada tarjoaa edullisesti ja varsin lähellä Eurooppaa. Kaupan päälle pääsee nauttimaan egyptiläisten häslärien ylitsevuotavasta huomiosta ja mahdollisesti myös faaraon kirouksesta (lue: vatsataudista).

Vuosien tauon jälkeen Hurghada palasi suomalaisten matkatoimistojen ohjelmaan talvikaudella 2018–2019, yleisön pyynnöstä. Aurinkomatkojen mukaan Egyptiä ehdittiin jo toivoa pitkään takaisin valikoimiin.

Tällä hetkellä Egyptin pakettimatka tarkoittaa suomalaisten näkökulmasta käytännössä juuri Hurghadaa ja sen vieressä sijaitsevia El Gounaa, Sahl Hasheeshia ja Makadi Baytä. Tänne suuntautuvat kaikki suomalaisten matkatoimistojen Egyptin rantalomat.

Hurghada rantakohteena

Hurghada Marina. Kuva: Patryk Kosmider / Shutterstock.com

Ai miksi juuri Hurghadaan? Siihen on useita syitä. Suurin on se, että Finnair lentää suoria lomalentoja Hurghadan kansainväliselle lentokentälle. Toinen syy on se, että Hurghadan aluetta on kehitetty ahkerasti – Hurghadan lähellä sijaitsevasta El Gounasta ja Sahl Hasheesh on muotoutunut luksusluokan lomakohteita.

Vaikka Hurghada tunnetaan pääasiallisesti edullisena rantakohteena, pääsee alueella nauttimaan myös luksuksesta. Etenkin Sahl Hasheesh näyttää mallia siitä, mihin suuntaan Egypti haluaa matkailuaan kehittää – mallia on tunnuttu haetun Dubaista ja matkailijoita varten luotu hotellialue on kuin oma fantasiamaailmansa, jonka arkkitehtuuriin on haettu inspiraatiota Egyptin ja Lähi-idän historiasta.

Kolmas syy on se, että Hurghadan alueelta voi tehdä retkiä Luxoriin, jonka muinaiset temppelit kuuluvat Egyptin hienoimpiin.

Aivan vähäinen syy ei ole sekään, että Hurghadan turvallisuustilannetta pidetään vakaampana kuin Siinain niemimaalla sijaitsevaa Sharm el-Sheikhiä, jossa aavikolla piileskelevät terroristit ampuivat jokunen vuosi sitten alas venäläisen matkustajakoneen.

Hurghada – edullinen rantakohde perheille ja sukeltajille

Hurghadassa riittää seikkailuja lapsille. Kuva: Axtem / Shutterstock.com

Varsinainen Hurghada on entinen kalastajakylä, josta on kasvanut Egyptin suurin ja suosituin lomakohde. Hotelleja on kaiken tasoisia, mutta pääpaino on edullisuudella verrattuna naapurikohteisiin. Toisin kuin naapurikohteissa, löytyy Hurghadasta (etsimällä) myös aitoa paikallistunnelmaa basaareista.

Jos on kiinnostunut snorklaamisesta, kannattaa suosiolla suunnata Makadi Baylle – tai tehdä päiväretkiä huikean kauniille Giftun-saarille.

Makadi Bay – paras kohde snorklata

Makadi Bay on yksi Hurghadan alueen rantalomakohteista. Kuva: Dimos / Shutterstock.com

Hurghadasta etelään sijaitseva Makadi Bay on keskihintainen rantakohde – ja keskihintainen tarkoittaa Makadi Bayn tapauksessa hyviä hotelleja suurilla uima-altailla ja vesiliukumäilllä.

Parasta Makadi Bayssä on kuitenkin se, että täällä pääsee snorklaamaan suoraan rannasta. Koko Hurghadan paras snorklauspaikka on lahden pohjoispäässä, Fort Arabesque -hotellin edustalla.

Sahl Hasheesh – ylellisen rauhaisa

Sahl Hasheeshin vanhakaupunki on rakennttu perinteistä arkkitehtuuria mukaillen. Kuva: Myroslava Bozhko / Shutterstock.com

Hurghadan ja Makadi Bayn välissä sijaitseva Sahl Hasheesh on Hurghadan alueen rauhallisin rantakohde. Suurella lahdella on toistaiseksi vain muutama – korkeatasoinen – hotelli, joiden designissa faaraoiden aika yhdistyy tuhannen ja yhden yön tunnelmiin.

Lisää hotelleja ollaan tosin rakentamassa; matkailuyrittäjien suunnitelmissa on kehittää Sahl Hasheeshista Punaisenmeren ylellisin lomakohde.

Pelkästään hotellin eristyksissä ei tarvitse lomaansa viettää – Sahl Hasheeshissa on viehättävä Old Townin nimellä kulkeva ostos- ja ravintola-alue. Mitään muuta vanhaa Old Townissa ei tosin ole kuin vanhan ajan medinoita imitoiva arkkitehtuuri.

El Gouna – tyylikkääseen lomailuun

El Gouna, Egypti. Kuva: Andrei Nekrassov / Shutterstock.com

Hurghadasta 20 kilometriä pohjoiseen sijaitseva El Gouna on varsin omalaatuinen lomakohde: hotellit on rakennettu kanavien varrelle kuin omiksi saarikseen ja lomakohteen arkkitehtuuri muistuttaa Lähi-idän perinteistä hillittyine värisävyineen ja rakennusmateriaaleineen.

Hyvä valinta tyylikkääseen lomailuun vaan ei paikallistunnelmaan tai snorklaamiseen.

Paratiisitunnelmaa Giftun-saarilla

Hurghadassa kannattaa kokeilla snorklaamista. Kuva: Marwa M. Dakhakhny / Shutterstock.com

Hurghadan kauneimmat merimaisemat löytyvät Hurghadan edustalla sijaitsevilta autioilta Giftun-saarilta: meri on turkoosia kuin Malediiveilla. Saaret tunnetaankin myös nimellä Paradise Islands.

Upea päiväretken kohde snorklaamiseen tai vain rantamaisemista nauttimiseen. Kannattaa tosin huomioida, ettei hiekkasaarilla ole minkäänlaista varjoa, joten kovin pitkään tästä paratiisista ei voi kerralla nauttia.

Giftun-saarille järjestetään valmiita retkiä.

Sukeltaminen Hurghadassa

Thistlegorm-aluksen hylky on yksi Punaisenmeren hienoimmista sukelluskohteista. Kuva: Adam Ke / Shutterstock.com

Hurghadan alueelta voi sukeltaa ja snorklata päiväretkillä, mutta jos mielessä on pääasiassa sukellusloma, kannattaa Hurghadasta suunnata viikon mittaiselle liveaboard-sukellussafarille. Niin kokee Punaisenmeren sukellukset parhaimmillaan. Parhaat sukelluskohteet kun ovat pitkän matkan päässä varsinaisesta rantakohteesta.

Esimerkiksi Egyptin kuuluisimmalle sukelluskohteelle, SS Thistlegorm -hylylle, on Hurghadasta kolmen tunnin pikavenematka suuntaansa ja päiväretkillä hylyllä ehditään tehdä kaksi sukellusta kaikkein vilkkaimpaan aikaan.

Matka-aikatauluja suunnitellessa tulee muistaa, ettei heti sukeltamisen jälkeisenä päivänä saa lentää. Varaa siis ainakin yksi päivä lopuksi hotellilla rentoutumiseen.

Lue lisää Egyptin sukelluksista.

Hurghadan matkat

Hurghadaan järjestävät pakettimatkoja kaikki suurimmat suomalaiset matkatoimistot. Katso tarjoukset Hurghadan hotelleihin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi