Kirja-arvostelu: Mad Spirit – täydellisen juhlimisen opas

Mad Spirit opettaa nauttimaan hyvästä juomasta ja ruuasta oikeassa seurassa.

Itsensä vakuuttavasti brändänneet Madventures-miehet tuskin kaipaavat suurempaa esittelyä ainakaan reissaajien joukossa. Televisiosarjasta on jo vierähtänyt aikaa, mutta omaperäiset matkailugurut puskevat edelleen tasaiseen tahtiin opaskirjoja kaikista maailmanmatkaajille tärkeiksi katsomistaan asioista.

Nyt on vuorossa juhliminen kansainvälisissä piireissä. Miesten oksentelua vuosia mediasta seuranneena mieleen tulee ensimmäisenä kysymys: pitikö tämäkin vielä tehdä?

Mutta teos yllättää kyynikon.

Tekijät haistavat hyvin ajan trendit, ja kyseessä on mainio opas vaikka hipsteri-baariin uskaltautuvalle Helsingin Kalliossa. Pohjoismaisen juomalaulukulttuurin tuntemus tulee puolestaan tarpeeseen, jos saa kutsun rapujuhlille Sipooseen. Eikä saigonilaisen kobra-aterian aperatiivi-shotin koostumuksen tuntemisestakaan ole haittaa tietyissä piireissä.

Madspiritin lukemisen jälkeen osaa arvostaa sitä merellistä menneen maailman tuulahdusta, kuin purjelaivojen aikakauden henkäystä, jonka tuo mukanaan norjalainen, päiväntasaajan yli mennen-tullen seilannut Linie Aquavitin digestiivi.

Entäpä georgialainen, vodkaturistien joskus pullotetuksi pieruksikin kutsuma Borjomi-kivennäisvesi? Tietyissä piireissä se on ainoaa oikeaa ensiapua aamulla! Hyvä tarina on osa kokonaisuutta.

Tekijät muistuttavat, että juomat kuuluvat yhteen hyvän ruuan kanssa. Molemmista kannattaisi nauttia yhdessä ja ystävien kanssa kuten muualla, lähes joka puolella maailmaa, tehdään. Pohjimmiltaan kirja kannustaa sivistyneeseen alkoholin kohtuukäyttöön. Sellaista asennetta Suomeen edelleen kaivataankin. Siksi kirja sopiikin hyvin myös aikuisuuden kynnyksellä olevan jälkikasvun pukinkonttiin.

Tuomas Milonoff, Riku Rantala ja Esa Salminen: Mad Spirit ― Täydellisen juhlimisen opas (Johnny Kniga 2017)

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi