Little India – Pikku-Intia on Singaporen eksoottisin kaupunginosa

Singaporen Pikku-Intia
Ilta laskeutuu Singaporen Pikku-Intiaan. Kuva: Antti Helin

Little India eli Pikku-Intia on Singaporen kaupunginosista kiehtovimpia. Naiset ovat kääriytyneet sari-kankaisiin, Bollywood-musiikki soi ja mausteet tuoksuvat kadulle saakka. Little Indian reunoilla sijaitsee myös paljon kohtuuhintaista majoitusta.

Sunnuntai-iltaisin Pikku-Intian valtaa mahtava spektaakkeli, kun kadut täyttyvät kuin taikaiskusta vierastyöläisistä, jotka saapuvat viettämään vapaahetkeään. Tuntuu kuin paikalle olisi kerralla ahtautunut koko Singaporen parin miljoonan kokoinen vierastyöläisväestö.

Muina aikoina Pikku-Intian huimattavasti rauhallisemmilla kujilla voi käydä hindutemppeleissä ja herkutella intialaisella ruualla.

Kalin temppeli Sri Veeramakaliamman on Little Indian vaikuttavin nähtävyys

Hindutemppeli Singaporessa. Kuva: Luciano Mortula – LGM / Shutterstock

Pikku-Intian varsinainen nähtävyys on kaupungin keskellä kohoava temppeli Sri Veeramakaliamman, joka on pyhitetty tuhon ja kuoleman jumalattarelle Kalille. Indiana Jones olisi temppelissä kuin kotonaan.

Valkoisella kalkilla naamansa maalanneet puolialastomat papit heiluttelevat öljylamppuja, joiden liekkiä palvojat koskettavat. Pappien takana seisoo Kalia kuusikätinen patsas, joka on kuvattu repimässä uhrinsa sisuskaluja ulos.

Palvojat siunaavat patsaan juurella hedelmiä, jotka he kiikuttavat kotialttarilleen. Tuhon lisäksi Kali on myös luomisen jumalatar.

Pikku-Intian papukaijaennustaja

Little Indian pääkadun, Serangoon Roadin, vilskeessä voi usein myös bongata papukaijaennustajia, eli ukkoja, jotka käyttävät kaijalintuja ennustamisen apuna.

Linnut köpöttelevät ulos häkistään, ja poimivat pöydältä kortin, joka kertoo tulevaisuuden.

Linnuista kuuluisin on Mani the Parakeet, joka saavutti mainetta vuoden 2010 maailmanmestaruuskisojen aikana, kun se onnistui kerta toisensa jälkeen ennustamaan uloslyöntiotteluiden tulokset aina loppuotteluun saakka. Sen voittajan, Espanjan, kaija tosin ennusti väärin.

Papukaijaennustus maksaa muutaman euron.

Majoitusta Singaporen Pikku-Intiassa

Aivan Pikku-Intian kulmalla, kävelymatkan päässä Orchard Roadin ostosalueesta, on mainio Village Hotel Albert. Siisti ja hintatasoltaan kohtuullinen (alle sata euroa) hotelli sijaitsee osin vanhoissa kiinalaistaloissa. Aivan vieressä on metroasema.

Pikku-Intian vastakkaisella reunalla – sillä syrjäisemmällä – sijaitsee puolestaan hyvin pidetty hostelli Dream Lodge.

Kuinka Pikku-Intiaan pääsee?

Pikku-Intiassa sijaitsee useampikin metropysäkki. Näistä keskeisin on MRT Little India. Kaupuginosan pohjoisreunalla on puolestaan MRT Farrer Park.

Pikku-Intiaan voi myös kävellä keskustasta.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!