Singaporen kiellot – älä tee tätä Singaporessa!

Singaporessa kieltotaulut tulevat tutuiksi. Esimerkiksi durianhedelmät ovat kiellettyjä monissa julkisissa tiloissa.
Singaporessa kieltotaulut tulevat tutuiksi. Esimerkiksi durianhedelmät ovat kiellettyjä monissa julkisissa tiloissa. Kuva: Antti Helin

Singapore tunnetaan kovasta kuristaan, kuten kiellosta myydä purukumia. Tunnelma kaupungissa on kuitenkin leppoisa eikä kielloista kannata liikaa stressata.

Singaporelaiset suhtautuvat itsekin kieltoihinsa ainakin osin huumorilla: matkamuistokaupoissa myydään paitoja, joissa lukee Singapore – Fine City. Sanaleikki toimii englanniksi: se tarkoittaa sekä hienoa kaupunkia että sakkostadia.

Normaaleja käytöstapoja noudattavan turistin ei tarvitse rangaistuksia pelätä, mutta Singaporen sääntöjä ei kannata kuitenkaan rikkoa.

Älä roskaa Singaporessa

Suurin vaara – ja todennäköisin syy sakon saamiseen Singaporessa – on roskaaminen. Vältä sitä!

Entäpä punaisia päin käveleminen?

Sakon voi saada myös punaisia päin kävelemisestä, mutta se on harvinaista – monet singaporelaiset kävelevät huoletta päin punaisia ainakin pääkatujen ulkopuolella.

Kielto syödä purukumia

Singaporen kielloista kuuluisin on kielto myydä purukumia. Purukumia saa kuitenkin tuoda maahan ja sitä saa pureskella, kunhan ei heitä purukumia maahan.

Lisää kieltoja

Todennäköisimmin Singaporen kieltoihin törmää kieltotauluissa, joissa kielletään piikikkäiden – ja haisevien – durian-hedelmien tuominen julkisiin tiloihin, vaikkapa hotelliin.

Pahimmat mokat Singaporessa

Missään nimessä Singaporessa ei kannata syyllistyä graffitien maalaamiseen – siitä ovat ulkomaalaisetkin saaneet raipparangaistuksia.

Älä siis missään nimessä harjoita Singaporessa ilkivaltaa. Äläkä tuo maahan huumeita! Huumeiden salakuljetuksesta voi Singaporessa saada kuolemantuomion.

Kielloista huolimatta tunnelma on Singaporessa leppoisa. Poliisejakaan ei näe missään – mutta valvontakameroita sitäkin enemmän.

Lue lisää Singaporesta.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi