Singaporen ravintolat

Yksinkertaiseltakin näyttävä singaporelainen ruoka on viimeisen päälle tehtyä. Kuvassa niin sanottu luukeitto (Bak Kut Teh). Kuva: Fon Thachakul / Shutterstock

Myönnetään, singaporelainen small talk on varsin yksipuolista: aamiaisella pohditaan, missä syödään lounasta, lounaalla suunnitellaan illallispaikkaa ja illallisella haaveillaan jo seuraavan päivän aterioista.

Ruoka on singaporelaisten suurin intohimo.

Singaporelaiset ovat hulluina ruokaan, mikä näkyy erinomaisena ravintolatarjontana. Mutta. Jos Singaporesta löytääkin hyvää ruokaa joka suunnalta, voi Singaporessa, toisin kuin vaikkapa Bangkokissa, törmätä helposti myös huonoon ruokaan.

Itse asiassa todennäköisyys saada Singaporessa keskinkertaista ruokaa on varsin suuri, jos ei katso vähän sen perään, missä ja mitä syö. Itse olen ainakin joutunut viime vuosina pettymään monesti singaporelaisissa ravintoloissa ja hawker-kojuissa silloin kun olen vain mennyt syömään ensimmäiseen vastaan tulevaan paikkaan.

Arvelisin syyn pettymyksiin olevan siinä, että vuokrat ja kustannukset ovat korkeita, joten monet pikkuravintolat säästävät laadussa ja luottavat, että satunnaisia asiakkaita sattuu paikalle riittävästi. Ja heitähän riittää: Singapore oli vuonna 2017 maailman viidenneksi suosituin kaupunkikohde!

(Toisaalta, edellä mainittu Bangkok oli se kaikkein suosituin.)

Eli Singaporessa kannattaa katsoa ja tutkia etukäteen, missä syö. Ja seurata vaikkapa näitä Kerran elämässä -sivuston vinkkejä Singaporen ravintoloihin.

Hyvä puoli ravintoloiden valikoimisessa on sekin, että samalla tulee helposti reissattua ruuan perässä myös ydinkeskustan ja turistiseutujen ulkopuolelle. Hyviä esimerkkejä tästä ovat esimerkiksi Joo Chiatin ja Tiong Bahrun alueet, joissa kannattaa käydä makumatkalla.

Singaporen katuruoka

Singaporelainen katuruoka on hyvää ja edullista. Katuruokaa ei tosin löydä kaduilta vaan hawker centre -ruokamarkkinoilta, joilla on vieri vieressä kymmeniä ruokakojuja. Usein myös ostoskeskuksilla on omat hawker centre -henkiset ruokamarkkinansa.

Singaporen katuruokakojuista kuuluisimpia on singaporelaiseen kanariisiin erikoistunut Tian Tian Chicken Rice Restaurant.

Edullista katuruokaa löytää myös pienistä, hieman nukkavierun näköisistä paikallisista ravintoloista.

Singaporen Michelin-tähdellä palkitut katukeittiöt

Vuonna 2016 kaksi singaporelaista katukeittiötä sai Michelin-tähdet – ensimmäisinä ensimmäisinä katukeittiöinä maailmassa. Katukeittiöistä kuuluisampi on Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle, joka nimettiin maailman lehdistössä maailma halvimmaksi Michelin-ravintolaksi. Soijassa haudutettu kana-annos riisillä tai nuudeleilla ei maksa kuin kaksi Singaporen dollaria eli vajaat kaksi euroa.

Toinen Michelin-tähden saanut katukeittiö on Hill Street Tai Hwa Pork Noodles, jossa annokset maksavat selvästi enemmän, viidestä eurosta ylöspäin.

Näiden ohella monet Singaporen parhaista katuruokakojuista ovat saaneet Michelin-oppaasta Bib Gourmand -maininnan, eli tunnustuksen siitä, että ne tarjoavat erinomaista ruokaa edullisesti.

Bib Gourmand -maininnan saaneista ruokakojuista kerrotaan lisää sivulla Singaporen parhaat hawker centre -ruokamarkkinat.

Singaporen parhaat ravintolakadut

Trendikkäät ravintolat tapaavat Singaporessa tulla ja mennä, mutta Chinatownin suositut ravintolakadut pysyvät ja kukoistavat.

Ravintolakaduista kuuluisin on Telok Ayer, joka muodostaa vilkkaan ja trendikkään ravintola-alueen naapurikatujensa Amoy Streetin ja Stanley Streetin kanssa. Tänne viereisen bisneskeskustan meklarit saapuvat työpäivän jälkeen rentoutumaan.

Varma valinta Telok Ayerilla on ravintolakadun klassikko Moosehead, gastropubi, joka tarjoaa huippuluokan kansainvälistä ruokaa kohtuuhintaan. Suosittu myös lounaalla.

Mielenkiintoinen vaihtoehto Telok Ayerille on Chinatownin perällä sijaitseva, tunnelmaltaan Telok Ayeria boheemimpi Duxton Hillin alue.

Ravintolakadut ovat parhaimmillaan iltaisin – lounausaikaan kannattaa pääosin suunnata muualle syömään, vaikkapa hawker centre -ruokamarkkinoille. Trendikkäisen ruokapaikkojen lisäksi samoilla kaduilla on paljon myös viihtyisiä baareja.

Mukavia ja trendikkäitä travintoloita löytää myös Kampong Glamin eli Arabikorttelien kujilta kuten Haji Lane.

Singaporen parhaat ravintolat

Entäpä Singaporen parhaat ravintolat, ne kaikkein hienoimmat? Kymmenet singaporelaiset ravintolat ovat saaneet Michelin-tähden tai kaksi. Niistä monet tarjoavat ranskalaista ruokaa, ja hintatasoltaan ne on suunnattu bisnestapaamisiin.

Kysymys kuuluukin, kannattaako Singaporeen matkustaa syömään kallista ranskalaista ruokaa? Meidän mielestämme Singaporessa voi hyvällä omalla tunnolla syödä edullisissa paikallisissa ravintoloissa.

Mutta poikkeuksiakin toki on. Muutama Singaporen Michelin-ravintola on erityisesti kokeilemisen arvoinen. Jos haluaa nauttia huikeista näkymistä, ei parempaa paikkaa olekaan kuin Swissotel Stamfordin huipulla, 70 kerroksen korkeudessa sijaitseva Jaan.

Dempsey Hillin hillityn rauhallisella alueella sijaitseva Candlenut on puolestaan maailman ainut peranakan-keittiötä tarjoileva ravintola, joka on saanut Michelin-tähden. Jos haluat maistaa erikoisia, paikallisia makuja täydellisesti kokattuna, tämä on juuri oikea paikka.

Burnt Ends on puolestaan Australialaisen julkkiskokin rakastettu, rento liharavintola, joka sai vihdoin vuonna 2018 Michelin-tähtensä.

Chijmes – luostarista ravintolamaailmaksi

Erikoinen ja erikoisen toimiva yhdistelmä: historiallinen katolinen luostari on saanut uuden elämän tyylikkäänä ravintolamaailmana. Kannattaa käydä ainakin Glasshouse-kahvilasssa, jonka on saanut nimensä tiloistaan, jotka tuovat mieleen valoisan, vanhan ajan kasvihuoneen. Erinomaiset leivonnaiset.

Luostarin kappelissa kuvattiin muuten Crazy Rich Asians -menestyselokuva hääkohtaus.

Chijmes sijaitsee aivan vanhassa hallintokeskustassa Singaporen museoiden ja Raffles Hotelin kupeessa. Vieressä sijaitsee metropysäkki City Hall MRT.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi