Singaporen ravintolat

Yksinkertaiseltakin näyttävä singaporelainen ruoka on viimeisen päälle tehtyä. Kuvassa niin sanottu luukeitto (Bak Kut Teh). Kuva: Fon Thachakul / Shutterstock

Myönnetään, singaporelainen small talk on varsin yksipuolista: aamiaisella pohditaan, missä syödään lounasta, lounaalla suunnitellaan illallispaikkaa ja illallisella haaveillaan jo seuraavan päivän aterioista.

Ruoka on singaporelaisten suurin intohimo.

Singaporelaiset ovat hulluina ruokaan, mikä näkyy erinomaisena ravintolatarjontana. Tarjolla on keittiöitä Aasian joka nurkalta. Edullisimmin syö hawker centre -nimellä kutsutuilla ruokamarkkinoilla ja pienissä, hieman nukkavierun näköisissä paikallisissa ravintoloissa.

Singaporen parhaat ravintolat

Hienompien ravintoloiden hintataso on Singaporessa usein varsin kallis. Kaiken lisäksi monet Singaporen kuuluisimmista ravintoloista tarjoavat kansainvälistä ruokaa, etenkin ranskalaista. Kuka oikeasti matkustaa Singaporeen syömään ranskalaista ruokaa? Ei ainakaan kerran elämässä -matkustaja. Singaporen parhaat ravintolat onkin suunnattu paikallisiin bisnestapaamisiin ja näyttäytymistä varten.

Hienojen ravintoloiden sijaan Singaporessa voikin hyvällä omalla tunnolla herkutella edullisissa ravintolokojuissa.

Joo Chiat Road

Keskustassa syrjässä sijaitsevalle Joo Chiat Roadille kannattaa saapua aamiaiselle ja viettää vaikka koko päivä ravintoloissa herkutellen.

Ruuan lisäksi alue tarjoaa kaunista silmänruokaa. Joo Chiatilla ja naapurikaduilla nököttää rivi toisensa jälkeen koristeellisia, vanhoja kiinalaistaloja. Talokaunokaisissa on vuoroin nuhjuisia karaokekuppiloita ja uusia, trendikkäitä ravintoloita.

Singaporen yöelämä

Clarke Quayn ravintolakeskittymä kuhisee iltaisin. Kuva: TILT Photography / Shutterstock

On aika unohtaa mielikuva tiukkojen sääntöjen hallitsemasta kaupunkivaltiosta. Kun singaporelaiset juhlivat, he tekevät sen kuin viimeistä päivää.

Alkoholi on Singaporessa kallista, varsinkin baareissa ja klubeilla. Varaudu maksamaan oluesta kymmenen euroa ja ylikin.

Singaporen yöelämän keskus on joenrannan vanhoissa satamamakasiineissa sijaitseva Clarke Quayn baarialue, jota koristaa avaruussieniä muistuttava katos.

Clarke Quayssa toimii myös Singaporen legendaarisin klubi Zouk, joka on pitänyt tasonsa vuodesta toiseen.

Boheemimpaa tunnelmaa löytää Haji Lanelta, eli entisistä Arabikortteleista, joiden kapeita kujia reunustavat viihtyisät ravintolat ja kuppilat.


 

Varaa hotellisi yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös pääsyliput, retket ja aktiviteetit. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

array(1) {
  [0]=>
  string(9) "Singapore"
}

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi