Joo Chiat ja Singaporen kaunein katu

Keskustasta hieman syrjässä sijaitseva Katong on perinteisen herkullinen kaupunginosa. Aluetta kutsutaan usein myös Joo Chiatiksi alueen halki kulkevan kadun mukaan.

Joo Chiatin ja East Coast Roadin varrella on säilynyt sekä kauniita vanhoja ja koristeellisia peranakan-taloja että perinteisiä ravintoloita. Vanhojen ravintoloiden joukkoon on viime vuosina avattu myös uusia, trendikkäämpiä kahviloita.

Joo Chiatille kannattaakin saapua perinteiselle aamiaiselle ja viettää aamupäivä perinteistä arkkitehtuuria ihaillen ja jatkaa matkaa vasta lounaan jälkeen.

Valokuvauksellinen Koon Seng Road

Joo Chiat
Koon Seng Roadin ja Joo Chiat Roadin kulmaus on Singaporen kauneimpia kadunpätkiä. Kuva: Antti Helin

Erityisen kaunis kadunpätkä on Kong Seng Roadin alku Joo Chiat Roadin kupeessa. Vieri vieressä on toinen toistaan koristeellisempia vanhoja taloja.

Myös East Coast Roadin varrella on pitkät rivit koristeellisia taloja. Aikoinaan niissä asui rikkaita peranakan-perheitä meren äärellä – sittemmin täyttömaan myötä meri on siirtynyt kauemmaksi.

Sen sijaan varsinaisella Joo Chiat -kadulla on useampikin hieman epäilyttävän oloinen karaokebaari. Syy karaokebaarien runsauteen linee siinä, että Joo Chiatin eteläpäästä ei ole pitkä matka Geylang Roadille, Singaporen punaisten lyhtyjen alueelle.

Joo Chiatin ravintolat

Joo Chiatin alue tunnettiin aikoinaan etenkin laksa-keitosta. Suurin osa perinteisistä laksa-ravintoloista on sulkenut, mutta jäljellä on yhä ravintola 328 Katong Laksa. Ulkoasultaan ravintola on tylsän eleetön, muttta laksa niin hyvää, että ravintola on saanut Michelin-oppaalta Bib Gourmand -maininnan.

Toinen legendaarinen ruokapaikka on perinteistä singaporelaista aamiaista tarjoileva Chin Mee Chin Confectionary, jo yksistään hyvä syy käväistä Joo Chiatin alueella.

Mielenkiintoinen tuttavuus on myös Quentin’s Eurasian restaurant, joka tarjoilee euraasialaista ruokaa eli eurooppalaista ruokaa, joka on aikojen saatossa muokattu aasialaiseen makuun. Kyseessä on siis aito fuusioruoka ajalta ennen koko termin keksimistä. Quentin’s Eurasian restaurant oli muun muassa Singaporen entisen presidentin, S.R. Nathanin lempiravintola.

Perinteisiä peranakan-tyylisiä dumplingeja voi puolestaan maistella tunnelmallisissa tiloissa Kim Choo Kueh Changissa, ja modernimpaan makuun sopii hipsterihenkinen Group Therapy Coffee.

Ravintoloiden sijainnit näet Singaporen kartalla.

Joo Chiatin hotellit

Katong / Joo Chiatin alue ei ole ollenkaan hullumpi paikka asua, jos on Singaporessa yön yli kestävällä välilaskulla. Kaupunginosa sijaitsee sopivasti Singaporen lentokentän ja keskustan välissä. Majapaikat ovat edullisempia kuin keskustassa ja kaupunginosan tunnelma sopivan paikallinen.

Hyvää ja luotettavaa laatua tarjoavat esimerkiksi Grand Mercure Singapore Roxy ja Holiday Inn Express Katong.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!