Singaporen paras aamiainen

Singapore aamiainen
Chin Mee Chin -kahvilan vieressä East Coast Roadilla on rivi kauniita, vanhoja taloja. Kuva: Antti Helin

Täydellisyyteen tarvitaan kovin vähän. Tarvitaan vain kuppi kahvia, kaksi pehmeäksi keitettyä kananmunaa ja päältä rapeaksi paistettu pullasämpylä, jonka sisällä on voinokare ja kookoshilloa (kaya).

Sellainen on klassinen singaporelainen aamiainen.

Jos haluaa kokea singaporelaisen aamiaisen perinteisimmillään, kannattaa suunnata Chin Mee Chin Confectionery -kahvilaan (204 East Coast Rd.), joka on seissyt sijoillaan vuodesta 1925. Aika on pysähtynyt aavistuksen nukkavierun kahvilan kaakeliseinille ja lommoisille marmoripöydille.

singapore aamiainen
Chin Mee Chin sisustukseltaan hellyttävän nukkavieru. Kuva: Antti Helin

Chin Mee Chinissä vanhat herrat ja tädit hörppivät tuhtia ja kahvia (kopi), joka on sekoitettu aasialaiseen tapaan syntisen makeaan maitosäilykkeeseen. He kopsauttavat kananmunien kuoret rikki ja kaatavat vetelän sisällön syvälle lautaselle. Päälle sirotellaan pippuria ja loraus soijaa ja kokonaisuus hörpätään kerralla suuhun kuin osteri.

Kananmunien keittäminen sopivan veteliksi on taitolaji, jossa Chin Mee Chin loistaa. Vanhoille asiakkaille kelpaa vain juuri oikean asteinen muna.

Parasta ovat kuitenkin pienet, päältä aavistuksen rapeat kaya bun -sämpylät, joiden sisällä on paksu siivu voita. Päälle levitetään keltavihreää kaya-hilloa.

Singapore paras aamiainen
Kaya bun – yksinkertaisen hyvää. Kuva: Antti Helin

Elämä tuntuu kauniilta ja yksinkertaiselta kuin lapsuuden kesinä. On kuin suussa olisi hetken ajan koko maailmankaikkeus.

Singaporelaista aamiaista tarjoillaan ympäri kaupunkia, vaikkapa Ya Kun -ketjun kahviloissa, mutta Chin Mee Chinissä on lyömätön, ajan patinoima tunnelma, joka kannattaa kokea ainakin kerran.

Kahvila sijaitsee hieman syrjässä keskustasta Katongin kaupunginosassa, jonka keskus on vierestä kulkeva, kauniiden vanhojen ja värikkäiden talojen reunustama Joo Chiat Road. Alueella on monta muutakin perinteistä ruokapaikkaa. Aamiaisen ja lounaan välisen ajan voi käyttää vanhoja taloja valokuvaamalla.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!