Singaporen vinkit ja kokemukset – tiedä tämä Singaporesta!

Superpuut ovat yksi Singaporen tunnetuimmista maamerkeistä. Kuva: Lena Serditova / Shutterstock

Tällä sivulla kerrotaan Singaporen vinkkejä ja kokemuksia ja vastataan yleisimpiin Singaporen-matkailuun liittyviin kysymyksiin.

Millainen on Singaporen lentokenttä?

Singaporen kansainvälinen lentokenttä Changi on maailman vilkkaimpia – ja parhaimpia lentoasemia. Changilla ei tunnu koskaan olevan ruuhkia, vaan kaikki toimii Singaporen lentokentällä jouhevasti. Keskustaankin pääsee edullisesti julkisilla. Lue lisää Singaporen lentokentästä.

Katso lentotarjoukset Singaporeen.

Tarvitseeko Singaporeen viisumia?

Suomalainen ei tarvitse Singaporeen viisumia lomamatkalle.

Mitä Singaporeen kannattaa pakata?

Singaporeen kannattaa pakata ainakin hyvät kengät kävelyyn: Singaporessa tulee helposti käveltyä paljon. Keskusta on sopivan tiivis käveltäväksi ja suuret sademetsäpuut varjostavat ja viilentävät ilmaa sen verran, että käveleminen onnistuu.

Mukaan kannattaa pakata myös hattu suojaamaan päiväntasaajan auringolta. Sateenvarjostakaan ei ole haittaa: se suojaa niin sateelta kuin liialta auringonpaisteeltakin.

Jos jotain unpohtui pakata mukaan, ei huolta: Singaporen ostoskeskuksista löytää kyllä kaiken tarvitsemansa.

Paras aika matkustaa Singaporeen?

Singapore sijaitsee aivan päiväntasaajalla ja Singaporen ilmasto vaihtelee vain vähän vuoden aikana. Ympäri vuoden on kuumaa ja kosteaa: Singaporen lämpötila pysyttelee aina noin 30 asteessa ja sadekuuroja voi olla koska vain, mutta ne menevät yleensä nopeasti ohi. Singaporeen voikin matkustaa vuoden ympäri.

Lue lisää Singaporen säästä.

Onko Singapore kallis matkakohde?

Singaporella on maine kalliina matkakohteena. Maine ei ole aivan ansaittu: liikkuminen ja syöminen on Singaporessa edullista, vain hieman muuta Kaakkois-Aasiaa kalliimpaa. Kallista Singaporessa ovat matkailijan näkökulmasta vain olut baareissa sekä hotellit, eivätkä hotellitkaan ole kalliita Euroopan hintatasoon verrattuna.

Lue lisää Singaporen hintatasosta.

Jätetäänkö Singaporessa juomarahaa?

Edullisissa ravintoloissa ei tipata Singaporessa. Kalliimmissa ravintoloissa juomaraha saatetaan lisätä laskuun. Jos laskuun ei ole lisätty juomarahaa, sitä voi jättää oman mielensä mukaan.

Singaporen valuutta ja luottokortilla maksaminen

Singaporen valuutta on Singaporen dollari SGD. Yksi euro vastaa noin 1,5 Singaporen dollaria. Luottokortit käyvät monessa paikassa, mutta pikkuostokset joutuu usein maksamaan käteisellä. Käteistä tarvitsee niin kioskeissa, pikkuravintoloissa kuin hawker centre -ruokamarkkinoillakin. Suurin osa takseista hyväksyy kortin, mutta sillä maksamisesta tulee 10 prosentin lisämaksu.

Valuuttaa voi Singaporessa vaihtaa pankeissa ja rahanvaihtopisteissä, joita löytyy ostosalueilta. Vaivattomimmin käteistä saa pankkiautomaatteista.

Singaporelaiset ovat lainkuuliaista kansaa, joten vaihtorahat saa yleensä oikein takaisin.

Singaporen datapaketit

Singaporen suuntanumero on +65. Jos haluaa puhelimeensa internetin, kioskeissa myydään edullisia prepaid-liittymiä datapaketeilla. Liittymää hankkiessa pitää näyttää passia.

Singaporen julkinen liikenne

Singaporen keskusta on kompakti ja monet nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Ja toisin kuin melkein kaikki muut aasialaiset, singaporelaiset kävelevät itsekin usein paikasta toiseen. Tutkimusten mukaan singaporelaiset itse asiassa kävelevät muita kansallisuuksia nopeammin, ja kai heidän täytyykin, sillä he myös painavat maailman pisintä työpäivää.

Pitemmät matkat taittaa Singaporessa helposti metrolla. Singaporen metroverkko on siisti, kattava ja helppo käyttää.

Metroon voi ostaa asemilta kertalippuja – tai jos aikoo liikkua metrolla paljon, voi hankkia maksukortin, johon voi ladata arvoa.

Singaporen taksit

Singaporen taksit varsin edullisia etenkin lyhyillä matkoilla.

Voiko Singaporessa juoda vesijohtovettä?

Kyllä, Singaporessa voi juoda hanavettä. Samalla tulee tavallaan juoneeksi omaa kustaan: Singaporessa on niin vähäiset luonnonvarat, että jätevesikin kierrätetään takaisin kraanoihin, tosin viimeisen päälle puhdistettuna.

Mitä Singaporessa pitää varoa?

Talouslehti Forbes on nimennyt Singaporen maailman turvallisimmaksi matkakohteeksi. Valinta on oikeaan osunut: Singaporessa ei tarvitse varoa oikein mitään – paitsi liikennettä normaaliin tapaan.

Singaporessa tulee nopeasti tunne, että mitään pahaa ei yksinkertaisesti voi tapahtua. Takseissakin automatisoitu kuulutus kehottaa laittamaan turvavyöt kiinni.

Pahimmat mokat Singaporessa

Singaporessa on vallalla laki ja järjestys ja Singaporen sääntöjä kannattaa totella. Älä roskaa äläkä missään nimessä yritä tuoda Singaporeen huumeita, joista on todella kovat tuomiot. Graffitien maalaamisesta saa kovat sakot ja raippaa.

Lue lisää Singaporen kielloista.

Singaporen kierrokset ja pääsyliput

Voit varata kätevästi netistä Singaporen opastetut kierrokset, nähtävyyksien pääsyliput ja lentokenttäkuljetukset.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi