Singaporen ostokset

Orchard Roadilla sijaitseva ION Orchard Singaporen näyttävimpiä ostoskeskuksia. Kuva: Chatchawat Prasertsom / Shutterstock

Singaporessa on ostoskeskuksia vähän joka kulmalla. Erityisen edullisia ne eivät kuitenkaan ole.

Orchard Road – Singaporen kuuluisin ostoskatu

Orchard Road on Singaporen kuuluisin ostosalue. Kuva: UV70 / Shutterstock

Singaporen kuuluisin ostoskatu on Orchard Road, jolla on rivissä yli 25 ostoskeskusta. Monet Orchard Roadin ostoskeskuksista ovat kuitenkin vähän sekavia, ainakin mielestämme, ja niistä voi olla vaikea löytää etsimiään kauppoja.

Orchard Roadilla vieraillessa kannattaa käväistä poikkikadulla nimeltä Emerald Hill, jonka varrella on kauniita, vanhoja kiinalaistaloja. Täällä asuvat superrikkaat, omakotitaloissa aivan keskustassa. Näillä ihmisillä ei ole pulaa pikkurahasta – he tuskin edes tietävät, mitä tarkoittaa käsite pikkuraha.

Orchard Roadilla – ja lähikaduilla – on myös paljon hotelleja, tosin tyyriin puoleisia. Jos kuitenkin haluaa asua lähellä kaupungin suosituinta ostosaluetta, erityisen viihtyisä majapaikka on Quincy Hotel.

Bugis – transvestiitit vaihtuivat ostoskeskuksiin

Mennäänpä hetki ajassa taaksepäin. 1980-luvulle asti Bugis Street oli transvestiittien lähes bakkanaalinen kohtauspaikka, joka nautti kulttimainetta ympäri Aasiaa. Ajasta filmattiin vuonna 1995 hongkongilainen elokuvakin, Bugis Street.

Sitten Bugis Streetin alue remontoitiin. Näkemiin transut, tervetuloa standardoidut ostoskeskukset. Varsinaista Bugis Streetiä ei enää edes ole, vaan Bugis Streetin nimellä kulkeva katettu basaarikatu kulkee New Bugis Streetin kohdalla. Varsinaisen Bugis Streetin paikalla on ostoskeskus Bugis Junction. Sitä vastapäätä on toinen ostoskeskus, Bugis+.

Nykyään alue on vähän hengetön ja vailla identiteettiä. Sijainti on kuitenkin keskeinen Orchar Roadin, Civic Districtin, Pikku-Intian ja trendikkäiden Arabikorttelien välissä. Jos Bugisiin ei kannatakaan matkata varta vasten, on alue usein matkan varrella.

Suntec City ja maailman suurin suihkulähde

Keskustassa sijaitseva Suntec City on ainakin meidän mielestämme mukavampi ostospaikka kuin Orchard Roadin sekavat ostoskeskukset. Suntecista löytää helposti etsimänsä liikkeet ja ravintolat.

Suntecin edustalla on maailman suurimmaksikin kehuttu suihkulähde, Fountain of Wealth. Vuonna 1995 pystytetty, jättimäistä sormusta muistuttava suihkulähde edustaa kitsiä Vesa Keskinen -estetiikkaa, ja sopisi Singaporea paremmin Tuurin kyläkaupan edustalle.

Näyttävimmillään suihkulähde on iltaisin kello kahdeksasta yhdeksään, kun valoshow’t herättävät sen eloon.

VivoCity – Singaporen suurin ostoskeskus

Kätevä ostospaikka on mys Singaporen suurin ostoskeskus, VivoCity, joka sijaitsee vastapäätä Sentosan saarta – VivoCityssä kannattaakin vierailla samalla kertaa Sentosan kanssa.

Sim Lim Square – elektroniikkaa Singaporesta

Sim Lim Square on Singaporen ”perinteinen”, edullinen paikka ostaa elektroniikkaa. Kuudessa kerroksessa on myynnissä jos minkäkinlaista vekotinta. Hinnoista kannattaa tinkiä.

Singaporen kamerakaupat

Singapore muistetaan menneiltä vuosilta paikkana ostaa kameroita. Nykyisin kameroiden hinnat alkavat kuitenkin olla samat ympäri maailmaa. Kamerat saa Singaporesta toki ostettua tax free -hintaan.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi