Singaporen Night Safari – maailman ensimmäinen yöeläintarha

Night Safari Singapore
Tiikerin kanssa (melkein) kasvokkain Singaporen Night Safarilla. Kuva: Erwin Verbruggen, Flickr CC

Singaporen eläintarhan Night Safari on eläinpuisto, jossa pääsee tarkkailemaan yöeläimiä pimeällä – eli juuri silloin kun ne ovat aktiivisimmillaan. Yleensä sellainen ei onnistu edes luonnossa.

Kuulostaako hyvältä? Sitä Night Safari onkin, tavallaan.

Kun Night Safari avattiin vuonna 1994, se oli lajissaan maailman ensimmäinen, ja vaikka Singaporen yösafari onkin saanut muutaman kilpailijan eri puolilla Aasiaa, pidetään sitä edelleen lajissaan maailman parhaana.

Night Safarin ongelmana on sen suosio: puistossa käy yli miljoona vierailijaa vuodessa. Puistossa on usein ruuhkaa. Paljon ruuhkaa. Jos et pidä väenpaljoudesta, kannattaa harkita uudemman kerran puistoon saapumista.

Viikonloput voi suosiolla unohtaa. Samoin puistoon pyrkiminen sen avaamisaikaan kello 19:30, jolloin puisto on vilkkaimmillaan, kun vieressä sijaitsevat Singaporen eläintarha ja River Safari ovat sulkeneet ja niiden vierailijat pyrkivät yösafarille.

Jos haluaa nauttia yösafarista, kannattaa saapua yösafarille varta vasten arkipäivänä ja selvästi avaamisajan jälkeen, vaikkapa kello kymmenen maissa. Silloin ruuhkat ovat yleensä jo helpottaneet ja vierailusta voi itse asiassa nauttia.

Night Safari kokemuksia

Night Safari Singapore
Singaporen Night Safarin jättimäiset lepakot virkistyvät pimeän laskeuduttua. Kuva: Ville Palonen

Night Safarilla on käytännössä kolme erilaista kokemusta: Yön otukset -show, safariajelu ja patikointipolut.

Yön otukset -esitys sopii parhaiten pikkulapsille, ja kaikki muut voivat jättää sen suosiolla väliin. Tai jos haluat nähdä esityksen, käy siellä vasta lopuksi.

Eläintarhan pääaktiviteetti on 40 minuuttia pitkä safariajelu pyörillä kulkevan junan kyydissä.

Kaikkein rauhallisin aktiviteetti ovat kolme erilaista patikkapolkua, joita pitkin voi omaan tahtiin kulkea puiston siimeksessä eläimiä ihailemassa. Vierailu Night Safarilla kannattaa aloittaa näistä, ja suunnata safariajelulle jonojen lyhennyttyä. Tai voit toki heti saavuttuasi käydä kurkkaamassa, jos safariajelulle sattuisi jo olemaan lyhyt jono.

Night Safarin safariajelu

Sinapore yösafari

Yö ei takaa sitä, että kissapedot olisivat täynnä tarmoa Night Safarilla. Kuva: David Lee, Flickr CC

Pyörillä kulkevan junan parhaat paikat löytyvät kahdesta etummaisesta vaunusta. Ne pysähtyvät lähimmäksi eläimiä, joten etupenkeiltä on helpointa seurata mikrofoniin puhuvan oppaan selostusta.

Verkkaisella ajelulla pimeän viidakon halki bongataan tiikereitä, hyeenoja, norsuja, sarvikuonoja ja tapiireja. Osa eläimistä seisoo vain parin metrin päässä asfalttitiestä, mutta vaarallisimmat pedot ovat syvien vallihautojen takana.

Sadesäällä monet eläimet pysyvät piiloissaan. Huonolla kelillä kannattaakin odottaa hetki ennen junan kyytiin hyppäämistä.

Night Safarin kävelypolut

Night Safari Singapore
Singaporen Night Safarilla voi bongata suurten petojen ohella vaikkapa pikkuruisen kääpiökauriin. Kuva: Ville Palonen

Rauhallisimmillaan – ja parhaimmillaan – Night Safari on, kun lähtee kävelemään pitkin pimeässä pimeässä mutkittelevia polkuja. Metsä tuoksuu huumaavalta ja ilmankosteus tuo mieleen saunan. Pusikoista kaikuu kiehtovia ääniä.

Polkujen varrella asuu kalastajakissoja, muurahaiskäpyjä, puuleopardeja, hidasloreja sekä pörröisiä binturonkeja. Ahmamainen eläin on kuin karhun ja kissan ristisiitos.

Yksi pienemmistä häkeistä näyttää tyhjältä. Kärsivällinen odotus palkitaan, kun mulkosilmäinen kummituseläin loikkaa esiin piilostaan.

Ikimuistoinen kokemus on lepakkohäkki, jossa kävellään ympärillä viuhuvien jättiläislepakoiden keskellä.

Vinkki Singaporen Night Safarille

Night Safarissa valokuvaaminen salamalla on ankarasti kielletty. Pimeässä edes jalusta ei takaa kunnollisia kuvia, joten jopa innokkaimpien harrastelijakuvaajien kannattaa jättää kamera laukkuunsa ja kerrankin vain nauttia upeista yön eläimistä.

Night Safarin aukioloajat

Night Safari aukeaa klo 19.30 ja sulkee keskiyöllä.

Aivan Night Safarin vieressä sijaitsevat Singaporen eläintarha (suljetaan kello 18) ja River Safari (suljetaan kello 19). Night Safarin edustalla on ravintolamaailma, jossa voi syödä illallista ja odotella puiston avaamista jos aikoo käydä ensin varsinaisessa Singaporen eläintarhassa tai River Safarilla.

Night Safariin pääsee keskustasta eläintarhan omalla bussilla tai vaivattomimmin taksilla. Taksimatka Night Safariin maksaa parikymmentä euroa.

Voit varata kätevästi netistä Singapore Night Safarin pääsyliput.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi