Raffles Hotel – Singapore Slingin koti

Raffles Hotel on Singaporen klassikkohotelli. Kuva: Phillip Maguire / Shutterstock

Klassisen tyylikäs, vuonna 1887 avattu Raffles ei ole pelkästään Singaporen legendaarisin hotelli, vaan se kuuluu myös maailman klassikkohotellien arvovaltaiseen joukkoon.

Hotellin asiakkaisiin on kuulunut aikoinaan myös kirjailija Somerset Maugham, joka tapasi istuskella kolonialismin aja nhotellin palmupuutarhassa ja kirjoittaa novelleja frangipanipuun varjossa. Aiheet tarinoihinsa kirjailija sai juoruista, joita hän kuunteli sivukorvalla Singaporen silmäätekeviltä.

Rafflesin huoneet ovat älyttömän kalliit, mutta tunnelmia voi henkiä käymällä Singapore Sling -cocktaililla hotellin Long Barissa. Valitettavasti cocktailitkin ovat todella kalliit, vaan kerranhan se vain kirpaisee.

”Aito” Singapore Sling

Parhaiten Raffles tunnetaan paikkana, jossa kehitettiin Singapore Sling. Cocktailien klassikko kehitettiin hotellin Long Barissa 1900-luvun alussa. Monimutkaisessa drinkissä on aineksina giniä, cherryä, Bénédictine-yrttilikööriä ja ananasmehua.

Alun perin ananaksiksi kelpasivat vain Borneon saarella kasvatetut. Valitettavasti niistä ajoista drinkin laatu on laskenut – Long Barista on tullut niin suosittu nähtävyys, että baarimikoilla on havoin aikaa edes sekoittaa drikkejä. Niinpä suurin osa Long Barin Singapore Slingeistäkin on sekoitettu jo valmiiksi. Oi aikoja, oi tapoja!

Kaiken lisäksi juomasta pitää maksaa noin 20 euroa/laaki. Toisaalta, yhtä lengendaarisessa hotellissa pääsee harvoin vierailemaan. Ja Long Bar on tiukkapipoisen kaupunkivaltion ainoita paikkoja, jossa roskaaminen on sallittua: saksanpähkinöiden kuoret sopii viskata lattialle.

Raffles Hotel ja Singaporen viimeinen tiikeri

Ennen brittien siirtomaa-aikaa Singaporea peitti tiheä sademetsä. Saaren viimeisen tiikerin kerrotaan ammutun Rafflesin biljardihuoneessa elokuussa 1902. Hotellissa on edelleen jäljellä yksi alkuperäisistä biljardipöydistä.

Paljonko huone maksaa Raffles Hotelissa?

Huoneet alkaen 500 euroa. Raffles Hotel sijaitsee Singaporen keskustassa Beach Roadilla. Aikoinaan katu sijaitsi nimensä mukaan meren rannalla, mutta sittemmin Singaporen aluetta on kasvatettu niin paljon täyttömaalla, että Beach Road ja Raffles Hotel sijaitsevat hyvän matkaa rannasta.

Katso tarjoukset Singaporen Rafflesiin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!