Singaporen sää ja ilmasto

Hiekkaranta Sentosan saarella Singaporessa. Kuva: Andrew-Media / Shutterstock

Singapore sijaitsee päiväntasaajalla entisellä sademetsäalueella, ja Singaporen sää on tasaisen epävakaa ympäri vuoden: aina on lämmintä, ja koska vain voi sataa. Sadekuurot eivät yleensä kestä pitkään. Käytännössä ilmaston puolesta Singaporeen voi matkustaa vuoden ympäri. Lämpötila pysyttelee Singaporessa aina noin 30 asteessa.

Sadekausi Singaporessa

Sadekuuroja voi olla koska vain, mutta ne menevät yleensä nopeasti ohi. Varsinainen sadekausi on marras-maaliskuussa, joulu- ja tammikuun ollessa kosteimpia kuukausia. Pienempi sadekausi ajoittuu toukokuulta syyskuulle.

Sadekaudet eivät estä matkustamista Singaporeen: sadekuurot kestävät yleensä vain tunnin tai pari – ja harva nyt muutenkaan matkustaa Singaporeen aurinkoa ottamaan.

Sadekaudella ilma myös tuntuu viileämmältä, kun taivaalla on enemmän pilviä ja on tuulisempaa. Kuuminta aikaa ovat kuukaudet sadekausien välissä.

Onko Singaporessa kuuma?

Kyllä ja ei. Singaporessa on kuumaa ja kosteaa, mutta kuumuus ei ole läkähdyttävää, sillä Singaporessa on keskustassakin paljon mahtavia puita, jotka viilentävät ja varjostavat ilmaa. Singaporessa voikin hyvin kävellä ympäriinsä. Sisätilat ovat ilmastoituja.

Muista silti huolehtia, että juot Singaporen-matkalla tarpeeksi vettä. Hyvä idea on myös pakata mukaan sateenvarjo – se suojaa niin sateelta kuin liialta auringonpaisteeltakin.

Katso lentotarjoukset Singaporeen.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi