Tiong Bahru – hipstereitä ja art decoa Singaporessa

Tiong Bahru
Art decoa ja palmuja – Tiong Bahru on Singaporen Miami! Kuva: Nicolas Lannuzel, Flickr CC

Tiong Bahru on Singaporen idyllisimpiä ja omalaatuisimpia kaupunginosia. Erityiseksi Tiong Bahrun tekee art deco -arkkitehtuuri. Kaupunginosan talot rakennettiin 1920-luvulla Singaporen ensimmäisiksi kaupungin vuokrataloiksi, ja pian se opittiin tuntemaan paikkana, jonne varakkaat singaporelaiset majoittivat nuoret rakastajattarensa asumaan.

Tiong Bahru on onnistunut säilyttämään vanhan ilmeensä, ja se on poikkeuksellisen idyllinen asuinpaikka uudempien kerrostalolähiöiden puristuksessa: kadut ovat kapeita ja talot matalia. Tiong Bahrun ovatkin ottaneet omakseen etenkin Singaporessa asuvat länsimaalaiset ja paikalliset hipsterit.

Ei näitä muotoja voi kuin diggailla! Kuva: Nicolas Lannuzel, Flickr CC

Sen kummempia nähtävyyksiä Tiong Bahrussa ei ole, mutta täällä on hauska käydä katsomassa toisenlaista Singaporea ja istahtaa hipsterien suosimiin kahviloihin, kuten Tiong Bahru Bakeryyn (Eng Hoon St.), jonka croissanteja ja muita ranskalaisia leivonnaisia pidetään kaupungin parhaina. Tiong Bahrun kaduilla kulkiessa vastaan tulee monta muutakin kuppilaa ja houkuttelevaa putiikkia.

Tiong Bahru tarkoittaa muuten Uutta hautausmaata – ennen vuokra-asuntojen rakentamista kaupunginosa toimi hautausmaana. Vaeltavatkohan täällä edelleen öisin kiinalaisten haamut?

Tiong Bahrun hotellit

Tiong Bahru
Tiong Bahrun historiallisen kauppahallin sisältä löytyvät ruokamarkkinat. Kuva: InstantReplay, Flickr CC

Jos arvostaa rentoa tunnelmaa ja hyviä kahviloita, Tiong Bahru ei ole ollenkaan hullumpi paikka asua. Varsinkin kun majoituksen hinnat ovat halvemmat kuin ydinkeskustassa. Nostalgia Hotel on mukava, kohtuuhintainen majapaikka.

Vieläkin edullisemmin asuu ilmeettömään Hotel 81 -budjettiketjuun kuuluvassa Hotel 81 Osakassa.

Miten Tiong Bahruun pääsee?

Ennen ja nyt. Tiong Bahrun entisten kaupungin vuokra-asuntojen takana näkyy nykyisiä kaupungin vuokra-asuntoja. Kuva: Nicolas Lannuzel, Flickr CC

Tiong Bahru sijaitsee varsin lähellä ydinkeskustaa metropysäkkien Outram Park ja Tiong Bahru välissä. Molemmilta asemilta on reilun viiden minuutin kävely alueelle. Jos haluaa säästää kävelyssä, aivan alueen viereen pääsee keskustasta esimerkiksi bussilla numero 16.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi