Autonvuokraus Yhdysvalloissa – näillä vinkeillä pärjäät!

Yhdysvallat autonvuokraus
Autolla pääsee Yhdysvalloissa kaikkialle, myös Kuolemanlaakson kansallispuistoon.

Autonvuokraus on monesti paras tapa tutustua Yhdysvaltoihin. Tämä maa on rakennettu autoilun varaan. Lue nämä vinkit ennen autonvuokraamista Amerikassa.

Millainen ajokortti Yhdysvalloissa tarvitaan?

Autovuokraamot hyväksyvät eurooppalaiset ajokortin (myös suomalaisen). Autoliiton myöntämästä kansainvälisestä ajokortista ei kuitenkaan ole haittaa, mutta välttämätön se ei ole ainakaan autoa vuokratessa. Jos poliisin kanssa tulee asiaa, tilanne voi olla toinen.

Paljon autonvuokraus maksaa Yhdysvalloissa?

Autonvuokraus on Amerikassa myös varsin edullista. Varaudu maksamaan noin 30–50 dollaria per päivä. Kannattaa huomioida, että aluksi ilmoitetun hinnan päälle tulee usein monenlaisia lisämaksuja kuten verot, käsittelymaksut ja vakuutukset.

Autonvuokran maksaminen etukäteen netissä on usein edullisempaa kuin paikan päällä kassalla.

Autonvuokra määräytyy yleensä päivien mukaan, eikä ajetuilla kilometreillä ole merkitystä.

Millainen vakuutus vuokra-autoon kannattaa ottaa?

Santa Monica Route 66
Yhdysvaltoja halkova legendaarinen Route 66 päättyy Los Angelesin viereen Santa Monicaan. Kuva: Giuseppe Milo, Flickr CC

Normaali, auton hintaan kuuluva vakuutus korvaa onnettomuudesta, varkaudesta ja ilkivallasta johtuvat vahingot autolle – tosin omavastuu jää maksettavaksi.

Autovuokraamot tarjoavat lisäksi muitakin vakuutuksia. CDW tai LDW (Collision Damage Waiver tai Loss Damage Waiver) vähentää tai poistaa kokonaan omavastuun osuuden autolle sattuneista vahingoista.

Hyödyllinen on myös Supplemental Liability Coverage, joka korvaa kolmannelle osapuolelle sattuneet vakuutukset. Tarjolla on myös PAI (Personal Accident Insurance), joka sinulle itsellesi aiheutuneet vahingot.

Jos oma matkavakuutus korvaa itsellesi tapahtuvat vahingot, niin PAI voi olla turha. Kannattaa tosin tarkistaa, mitkä ovat oman matkavakuutuksen ehdot Yhdysvalloissa tapahtuvissa tapaturmissa ja terveysongelmissa, sillä amerikkalaiset sairaalat ovat pahamaineisen kalliita.

Mistä auto kannattaa vuokrata?

Auto on usein kätevää vuokrata suoraan lentokentältä, mutta lentokentältä vuokrattuna hinta voi olla kalliimpi kuin keskustasta.

Vuokra-auton palauttaminen

Yhdysvallat on suosittu roadtrip-kohde ja auton voikin yleensä palauttaa toiseen kaupunkiin kuin mistä sen on vuokrannut. Yleensä tästä tulee lisämaksu, muttei aina.

One-way Rental eri auton palauttaminen muualle kuin lähtöpisteeseen

Key Westille ajetaan Overseas Highwayn kautta. Kuva: Miami2you / Shutterstock

Monella suositulla roadtrip-reitillä auton voi palauttaa reitin toiseen päähän ilman lisämaksua tai vain pientä lisämaksua vastaan. Käytännöt voivat vaihdella autonvuokraamosta ja reitistä riippuen.

Suosittuja niin sanottuja one-way rental -reittejä ovat esimerkiksi Miami–Key West, San–Diego–Los Angeles–San Francisco–Seattle, Los Angeles–Las Vegas ja Orlando–Miami.

Tiedä nämä liikennesäännöt Amerikassa

Yhdysvalloissa ajetaan autoa Suomen tapaan oikealla puolella. Suomalaisiin liikennesääntöihin on muutama poikkeus.

Liikenneympyröiden sijaan Yhdysvalloissa ovat käytössä niin sanotut all way -risteykset, jotka tunnistaa stop-merkin alla olevasta tekstistä. Kaikki risteykseen tulevat autot pysähtyvät ja liikkeelle lähdetään saapumisjärjestyksessä.

Punaisissa valoissa saa kääntyä oikealle, jos sitä ei erikseen kielletä no right turn on red -merkillä. Punaisiin valoihin pitää kuitenkin ensin pysähtyä ja antaa etuajo-oikeus vihreillä ajaville. Sääntöön tekee poikkeuksen ainakin New York, jossa tilanne on päinvastainen eli punaisista valoista saa kääntyä oikealle vain, jos se on erikseen sallittu liikennemerkillä.

Amerikan parhaat autovuokraamot

Vuokraamoja lienee mahdoton laittaa paremmuusjärjestykseen. Vallalla ovat tutut kansainväliset ketjut kuten Hertz, Avis, Sixt ja Budget. Lisäksi on vähemmän kansainvälisiä, mutta yhtä kaikki suuria ketjuja kuten Alamo ja Enterprise.

Autovuokraamojen hintoja kannattaa verrata netin varauspalveluiden kuten Rentalcars.comin avulla. Usein vuokraaminen on edullisempaa varauspalvelun kautta kuin suoraan vuokraamosta.

Lue lisää: Autonvuokraus ulkomailla

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!