Everglades – alligaattorien kansallispuisto

Everglades National Parkissa pitää varoa alligaattoreita. Kuva: Miami2you / Shutterstock

Kansallispuisto Everglades, mahtava suoalue, alkaa melkein heti Miamin metropolialueen ulkopuolelta. Vierailu Evergladesissa onkin Miamin-matkan unohtumattomimpia elämyksiä.

Evergladesiin tutustutaan tietysti suokiiturilla, siis sellaisella Aku Ankasta tutulla vempeleellä, jossa on suuri potkuri peräpäässä. Englanniksi sen nimi on air boat.

Kun venekuski pääsee vauhtiin, niin kastut takuuvarmasti, mutta ikuinen kesä kuivaa sen minkä kasteleekin. Kuski tuntee alueen tarkkaan, mutta hurjaltahan se näyttää, kun vene näyttäisi kulkevan ennemmin ruohomättäiden päältä kuin vedessä.

Alue kuhisee alligaattoreita, ja niitä tietysti ajelullakin ihmetellään.

Everglades
Alligaattori ylittää tietä Evergladesin kansallispuistossa Floridassa. Kuva: Felix Lai / Shutterstock

Evergladesiin järjestetään päiväretkiä South Beachista, ja retkiä myydään kaikissa hotelleissa. Kätevimmin Everglades-retken varaa etukäteen netistä, mutta jos kävelee suoraan retkijärjestäjän toimipisteeseen, voi hinnasta yrittää vähän tinkiäkin.

Bussi noutaa aamulla hotellista ja palauttaa sinne retken päätteeksi. Joihinkin retkiin kuuluu myös pistäytyminen Miccosukee-intiaanien perinteitä esittelevässä ”kylässä” ja alligaattorishow.

Omatoimisesti Evergladesiin voi tutustua vaikkapa ajamalla pitkin kansallispuiston läpi kulkevaa maantietä – jo tällä tavalla on hyvä mahdollisuus nähdä alligaattoreita.

Lue lisää Miamista.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi