Miamin lentokenttä

Miami
South Beach odottaa – kunhan on ensin selvitty Miamin lentokentän jonoista. Kuva: Miami2you / Shutterstock

Miami International Airport on tunnettu jonoistaan. Lentoasema on Yhdysvaltain portti Latinalaiseen Amerikkaan, ja kansainvälisten matkustajien määrä on valtava.

Maahantuloa helpottaa jonkin verran se, että ESTA:n haltijoille on omat jononsa ja automaattinsa, kun taas Latinalaisesta Amerikasta tulevat viisumimatkustajat joutuvat omiin, pitempiin ja hitaampiin jonoihinsa.

Jos ”first time ESTA” ja ”second time ESTA” kuulostavat tutuilta ja hämmentäviltä hokemilta amerikkalaislentokenttien tuloauloissa, niin täällä tuosta ei tarvitse välittää. Kunhan matkustajalla on vähintään kuusi kuukautta voimassa oleva passi ja ESTA tehtynä, voi automaattia käyttää ja siirtyä sen jälkeen melko nopeasti etenevään jonoon passin leimaamista varten. Riippumatta siitä, onko tulossa tuolla samalla ESTAlla maahan ensimmäistä kertaa vai ei.

Saattaa tuohon silti kulua tuntikin aikaa, ja seuraavaa jono on sitten edessä tullitarkastuksessa.

Miamin lentokentältä keskustaan

Miamin lentoasemalta hotelliin voi mennä taksilla, lentokenttätaksilla tai bussilla.

Taksit odottavat heti terminaalin ulko-ovilla. South Beachille on kiinteä hinta 35$, mutta muista antaa noin 10 % juomarahaa! Downtown Miamiin ajetaan mittarilla, ja hinnaksi tulee noin 25–30$ + juomaraha.

SuperShuttle-lentokenttätaksit

Ulkona ovat myös SuperShuttle -lentokenttätaksien tilauspisteet. Hyvällä tuurilla jaettu lentokenttätaksi tulee melkein heti eikä kierrä kovin monta hotellia ennen kuin se on perillä, huonolla tuurilla joutuu odottamaan puolisenkin tuntia ja kiertelemään vaikka kuinka monen hotellin kautta.

Hinta South Beachille on 20$ ensimmäiseltä matkustajalta ja 10$ kultakin seuraavalta, joten jo parin hengen seurueen kannattaa ottaa ihan tavallinen taksi.

Metrolla tai bussilla lentokentältä keskustaan

Lentoasemalta pääsee joukkoliikenteelläkin eteenpäin. Ensin mennään MIA Mover -automaattijunalla Miami Central Stationille. Täällä ovat vuokra-autofirmojen toimipisteet, eli tänne suunnataan, jos on vuokrannut kentältä auton.

Samassa yhteydessä on myös Metrorail-asema, jolta pääsee metrolla Downtown Miamiin (klo 5–00; vuoroväli 15 min, illalla ja viikonloppuisin 30 min; matka-aika n. 20 min; kertalippu 2,25$) ja bussiasema, jolta linja 150 kulkee South Beachiin (klo 6–23:40; vuoroväli 20 min; matka-aika n. 40 min; kertalippu 2,25$).

Lue lisää Miamista.

Vertaa eri lentoyhtiöiden tarjouksia Miamiin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi