Autonvuokraus ja julkinen liikenne Miamissa

Miamista ajetaan Key Westiin pitkin huikeaa Overseas Highwayta. Kuva: Miami2you / Shutterstock

Miamissa kannattaa vuokrata auto, jos aikoo käydä muuallakin kuin South Beachilla ja Downtown Miamissa. Autonvuokraus on helppoa ja halpaa, itse ajaminen sitten vähän vähemmän helppoa – osa moottoriteistä on maksullisia ja varsinkin iltaruuhka voi olla melkoinen.

South Beachille johtavat tiet ruuhkautuvat etenkin viikonloppuisin, kun ensin mennään rantapäivää viettämään ja sitten illalla syömään ja juhlimaan. Ruuhkat jatkuvat koko päivän.

South Beachilla on huonosti parkkipaikkoja, mutta onneksi monet hotellit tarjoavat maksullisen valet parking -palvelun eli auto tarvitsee vain ajaa hotellin eteen ja henkilökunta huolehti auton parkkeeraamisesta.

Vuokra-autolla on helppo käydä päiväretkellä myös Key Westissä.

Vuokraa auto Miamista.

Miamin bussit

Vaikka Miami on tyypillinen amerikkalainen autokaupunki, on siellä joukkoliikennettäkin. Miamin julkinen liikenne on suunniteltu heille, jotka eivät auton rattiin pääse joko taloudellisen tilanteensa, ikänsä tai terveydentilansa vuoksi. Kovin korkeaa laatua on siis turha odottaa.

Bussilla kulkeminen on hidasta ja hankalaa, mutta bussimatka voi olla myös elämys. Bussin kyydissä näkee ihmisiä, joihin ei Ocean Drivella törmää. Miami on näiden meluisien teinien, kodittomien mustien, pyörätuolissa istuvien vanhojen naisten ja kolmatta lastaan odottavien latinoäitien koti. Kertalippu maksaa 2,25$ ja se maksetaan syöttämällä tasaraha kuljettajan rahastuslaitteeseen.

Miamin metro

Miami Downtown
Downtown Miamia kiertää ilmainen Metro Mover -ilmajuna. Kuva: Ed Webster, Flickr CC

Miamissa on yksi kaksihaarainen metrolinja, Metro Rail, joka voi olla kätevä yhteys lentoaseman ja Downtown Miamin välillä. Miami Beachille ei kuitenkaan ole metroyhteyttä. Metroasemien automaateista saa kertalippuja (2,25$), päivälippuja (5,65$) ja matkakortille ladattavia viikkolippuja (29,95$), jotka kelpaavat sekä metrossa että busseissa.

Downtown Miamissa on myös automaattinen, keskustaa kiertävä pikkumetro, Metro Mover. Se kulkee ilmarataansa pitkin aamusta iltaan tiheästi ja on maksuton ja kätevä, joskaan ei kovin nopea, tapa liikkua Downtown Miamin ja Brickellin alueella.

Lue lisää Miamista.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi