South Beach – opas Miami Beachin sydämeen

South Beach Miami
Ocean Drive, Miami Beach. Kuva: Sean Pavone / Shutterstock

South Beach on elokuvista tuttua Miamia. South Beachille matkailijoita vetävät upea, valkoinen hiekkaranta, Ocean Driven art deco -rakennukset – ja vauhdikas yöelämä.

Tosin jos ollaan aivan tarkkoja, on South Beach osa Miami Beachia, joka on oma kaupunkinsa. Vaan kuka siitä välittää. Monelle Miami Beach ja etenkin South Beach on Miami.

South Beachilla pärjää hyvin ilman autoa, sillä etäisyydet ovat lyhyet. Monet liikkuvatkin täällä jalkaisin. Alueella on jopa kävelykatukin, ravintoloiden ja liikkeiden täyttämä Lincoln Road.

South Beachin ranta

Miami
South Beach on maailman parhaita kaupunkirantoja. Kuva: Miami2you / Shutterstock

South Beachin ranta on maailman upeimpia kaupunkirantoja. Ranta on leveä ja pitkä ja meri säihkyy turkoosina.

Rannalla kannattaa pitää silmät auki, sillä rantavahtien kopit ovat kaikki kuin uniikkeja taideteoksia, kirjavia kuin karamellit.

12. kadun kohdalla on Gay Beach, homojen suosima pätkä rantaa, ja siinä kohtaa rantavahdin koppikin on sateenkaarilipuin koristeltu. Tällä kohtaa Ocean Drivella sijaitsee myös yksi Miamin kuuluisimmista taloista, Casa Casuarina, jonka portailla muotiguru Gianni Versace ammuttiin vuonna 1997. Talo toimii nykyisin luksushotellina.

Ocean Drive – täältä löydät Miamin art deco -kaunottaret

Miami auto
Ocean Drive, South Beach. Kuva: ESB Professional / Shutterstock

Jos art deco -arkkitehtuuri kiinnostaa, kannattaa kävellä Ocean Drivea sekä samansuuntaista hotellikatua Collins Avenueta ja ravintoloiden ja pikkuliikkeiden täyttämää Washington Avenueta noin suunnilleen Lincoln Roadilta etelään 7. kadun tienoille.

Tälle alueelle sijoittuvat kaikki merkittävimmät 1930- ja 1940-lukujen taitteessa rakennetut, suojellut hotellirakennukset neonkyltteineen. Alue tunnetaan myös nimellä Art Deco Historic District.

Ocean Driven ja 13th Streetin kulmassa sijaitsee hohtavanvalkoinen huoneistohotelli The Carlyle, jossa on kuvattu Robin Williamsin tähdittämää hittikomediaa Lainahöyhenissä (Birdcage).

South Beachin art deco -kaunottariin voi tutustua myös opastetulle pyöräretkellä.

Clevelander Hotel ja bileet South Beachilla

South Beachin bilekeskus on Ocean Drivella art deco -alueella sijaitseva Clevelander Hotel, klassinen paikka koko miamilaiset allasbileet.

Española Way – siirtomaatyylistä tunnelmaa

Erilaista arkkitehtuuria tarjoaa Española Way, joka sijoittuu 14. ja 15. katujen väliin. Parin korttelin matkalla on espanjalaiseen siirtomaatyyliin rakennettuja taloja, joiden alakerrassa on suosittuja ravintoloita terasseineen.

Eroottisen taiteen museo

South Beachilta löytyy myös erikoinen ja huvittava Eroottisen taiteen museo, jonne on hauska pistäytyä vaikkapa illallisen jälkeen.

Museo esittelee eroottista taidetta keräilleen Naomi Wiltzigin yksityiskokoelman. Mukana on niin eroottisia veistoksia, maalauksia kuin valokuviakin. Osa teoksista on tunnettujen taiteilijoiden, kuten Picasson ja Rembrandtin käsialaa, mutta onpa kokoelmassa myös afrikkalaista heimotaidetta.

World Erotic Art Museum, 1205 Washington Avenue, auki ma–to 11–22, pe–su 11–00.

Koe aito South Beach

Jos South Beachilta jäävätkin parhaiten mieleen hotellit ja rantaa lähinnä olevat korttelit, on South Beach myös 40 000 miamilaisen koti. Ainakin yhtenä päivänä kannattaakin valita yksi poikkikaduista ja kävellä sitä pitkin länteen, aina Alton Roadille asti.

Matkalla näkee matalia, huvilatyyppisiä omakotitaloja, jotka ovat muurien ja pensasaitojen suojassa.

Alton Road puolestaan on paikallisten ostos- ja ravintolakatu. Täällä hinnat ovat maltillisemmat ja meininki arkisempaa.

Millionaire’s Row

Miami Beachin keskustasta pohjoiseen meren rannalla (suunnilleen katujen 41st Street ja 62nd Street -välissä) on niin sanottu Millionaire’s Row. Nimensä alue on saanut korkeista, komeista hotelleistaan ja luksusasuintaloistaan.

Millionaire’s Row’n suosio rikkaiden ja kauniiden asuinalueena on tosin laskenut viime vuosina ja syynä on se, että siellä on vähän varsinaisia palveluita ja kaikkialle pitää melkein mennä autolla. Nykyisin varsinkin Miamin nuoret varakkaat tapaavatkin suosia keskustaa ja muita alueita, joissa voi kävellä paikasta toiseen. Niin ne ajat muuttuvat!

Millionaire’s Row’hun ei kannata matkailijankaan lähteä kävellen tutustumaan. Suosittuja ovat sen sijaan puolentoista tunnin Millionaire’s Row Cruise -risteilyt, joilla pääsee ihastelemaan Millionaire’s Row’ta ja Miami Beachin muita maisemia mereltä käsin.

Majoitus South Beachilla

South Beach on ilman muuta keskeisin paikka majoittua Miamissa. Luksushotellien klassikko on vuonna 1954 avattu Fontainebleau Miami Beach, jossa on kuvattu Scarface – Arpinaamaa ja montaa muuta elokuvaa. Hiljattain hotelli esiintyi televisiosarjassa The Marvelous Mrs. Maisel.

Yllä oleva videoklippi on elokuvan Scarfacen kohtauksesta, jossa iskuyritys ei mene aivan putkeen.

Luksushotellien ohella alueelta löytyy myös kohtuullisen edullisia majapaikkoja, kuten hiljattain remontoitu South Beach Plaza, joka on sijainniltaan todella keskeinen.

Hieman kalliimpi, mutta hinta-laatusuhteeltaan erinomainen hotelli on San Juan Hotel (noin 200 dollaria), jonka pihalla on pieni uima-allaskin.

Ravintolavinkit South Beachille

Jos haluaa kokea epämuodollista jenkkidiner-tunnelmaa, sitä löytyy 11th Street Dinerista Washington Avenuen ja 11th Streetin kulmasta.

Amerikassa on tietysti pakko syödä kunnon hampurilainen. McDonald’s ja Burger King kannattaa jättää väliin ja kokeilla esimerkiksi Cheeseburger Babyn laatuhampurilaisia (1505 Washington Avenue).

Lue lisää Miamista.

South Beach kokemuksia

South Beachin kokemuksia jakoi avustajamme Daniel Federley, jolla on takanaan useampi vierailu Miamissa. Kirjoittamiseen on osallistunut paratiisireportteri Antti Helin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi