Downtown Miami – keskusta elää uutta kukoistusta

Miami Downtown
Downtown Miamia kiertää ilmainen Metro Mover -ilmajuna. Kuva: Ed Webster, Flickr CC

Miamin kaupungin keskusta on viime vuosina elävöitynyt valtavasti. Vielä 2000-luvun alussa keskustakorttelit autioituivat iltakuuden jälkeen, kun toimistotyöläiset lähtivät koteihinsa lähiöihin, ja kaupat sulkivat ovensa. Nyt tilanne on toinen; keskustassa on paljon ravintoloita, ja osa kaduista pysyy vilkkaina iltaan asti.

Downtown Miami ei kuitenkaan ole mikään vanha, hieno kaupunki täynnä nähtävyyksiä ja monumentteja, vaan ensisijaisesti se on edelleen toimistokeskittymä ja varsinkin latinoiden suosima ostosalue. Poikkeuksen tekee huikea Freedom Tower, jossa kannattaa käydä tutustumassa Miamin kuubalaissiirtolaisten historiaan.

Downtownin vieressä on uusi ja kehittyvä Brickellin kaupunginosa, johon kannattaa myös tutustua.

Flagler Street – Downtownin pääkatu

Pääkatu on Flagler Street, joka vie Government Center -metroaseman kulmilta merenrantaan. Flagler Streetilla voi shoppailla latinoiden kanssa jossakin lukuisista pienistä ostoskeskuksista tai pysähtyä kahville tai vaikka amerikkalaiselle pizzalle.

Heti metroaseman ja Flagler Streetin välissä on HistoryMiami Museum (ti–su 10–17), joka esittelee esinein ja valokuvin kaupungin menneisyyttä teemalla ”mikä tekee Miamista Miamin”.

Museota vastapäätä on vaikuttava pilvenpiirtäjä, oikeustalo Miami-Dade Courthouse vuodelta 1925. Se oli kaupungin korkein rakennus vuoteen 1972 asti.

Bayfront Park ja Miami Heatin kotiareena

Miami Downtown
NBA-seura Miami Heatin kotiareena. Kuva: Ed Webster, Flickr CC

Flagler Streetin päässä rannassa on Bayfront Park massiivisine suihkulähteineen. Puiston pohjoisosassa sijaitsee Bayside Marketplace -ostari sekä American Airlines Arena, NBA-joukkue Miami Heatin kotiareena.

Urheilupyhätön vieressä sijaitsee mahtavan näköinen Freedom Tower.

Freedom Tower ja museo Miamin kuubalaissiirtolaisista

Miami Downtown
Freedom Tower on Miamin komeimpia rakennuksia. Kuva: Ed Webster, Flickr CC

Freedom Tower on Miamin merkittävimpiä rakennuksia. Se valmistui vuonna 1925 sanomalehden pääkonttoriksi. Vaikka se ei täydellinen kopio olekaan, on yhdennäköisyys Sevillan katedraalin kellotornin, Giraldan, kanssa huomattava.

Alkuperäisessä käytössä rakennus oli vuoteen 1957, minkä jälkeen alkoi sen kultakausi: Freedom Tower tunnetaan erityisesti roolistaan kuubalaispakolaisten järjestelykeskuksena.

Kaikki vuosina 1962–1974 Kuubasta Floridaan tulleet siirtolaiset ovat kulkeneet Freedom Towerin kautta. Sitä on kutsuttu ”etelän Ellis Islandiksi” New Yorkin edustalla sijaitsevan entisen järjestelykeskuksen mukaan.

Monelle Miamin kuubalaiselle Freedom Tower on edelleen muistutus kylmästä sodasta, demokratiasta ja – nimensä mukaisesti – vapaudesta.

Rakennuksessa on vaihtuvien näyttelyiden lisäksi mielenkiintoinen pysyvä näyttely Cuban Exile Experience, joka kertoo kuubalaissiirtolaisten tarinan. Valokuvin, esinein ja selitystekstein kerrotaan elämästä Fidel Castron Kuubassa, vaikeasta matkasta Floridaan ja uudesta elämästä Miamissa.

Freedom Tower, 600 Biscayne Boulevard, Metromover: Freedom Tower, avoinna ke–su 13–18, torstaisin klo 20 asti.

Brickell

Downtownin eteläpuolella, yhden metroaseman taikka muutaman Metromover-aseman päässä, on Brickellin kaupunginosa. Alueella on edelleen käynnissä valtavia rakennustyömaita – se on muutaman viime vuoden aikana käynyt läpi huikean muutoksen uneliaasta ja vähän rähjäisestä laitakaupungista olennaiseksi osaksi Miamin keskustaa.

Suuri osa rakennuksista on uusia ja kymmenien kerroksien korkuisia. Kaikissa asunnoissa on tietysti parvekkeet, myös siellä 50. kerroksessa. Sellaiselle parvekkeelle ei mielellään mene, vaikkei myöntäisikään kärsivänsä korkean paikan kammosta!

Monissa asuinrakennuksissa on myös lyhytaikaisesti turisteille vuokrattavia asuntoja, joten Brickelissä voi kokea hetken aikaa olevansa ihan tavallinen miamilainen.

South Miami Avenuella 9. ja 13. katujen välisellä osuudella on lukuisia ravintoloita, suuri supermarket sekä Mary Brickell Village -ostoskeskus. Myös monien suurten asuintalojen alimmissa kerroksissa on ravintoloita ja liikkeitä.

Jos tahtoo nähdä, millaista on varakkaan urbaanin miamilaisen elämä, voi suunnata Brickellin edustalla olevalle Brickell Key -saarelle. Saarella on Mandarin Oriental -luksushotellin lisäksi korkeita ja kalliita asuinkerrostaloja, jonkin verran ravintoloita ja pari pientä puistoa.

Vizcaya Museum and Gardens (Metrorail Vizcaya ja n. 400 m kävely) on liikemies James Deeringin itselleen sata vuotta sitten rakennuttama suuri talvihuvila, joka on nyttemmin avattu yleisölle museona. Arkkitehtuuri on italialaistyyppistä, ja rakennuksen yli 70 huonetta on sisustettu vanhoin, osin alkuperäisin huonekaluin ja taide-esinein Deeringin yksityiskokoelmasta.

Meren rannalla sijaitsevan huvilan alueeseen kuuluu laaja italialainen renessanssipuutarha.

Vizcaya on myös isännöinyt USA:n presidenttejä. Täällä Ronald Reagan tapasi paavi Johannes Paavali II:n vuonna 1987 ja Bill Clinton isännöi ensimmäistä Amerikoiden huippukokousta vuonna 1994. Vizcaya on suosittu myös hääjuhlien pitopaikkana.

Majoitus Downtown Miamissa

Downtownissa yöpyminen on hyvä vaihtoehto silloin, kun on lähdössä risteilylle tai palaamassa risteilyltä ja piipahtaa kaupungissa vain yön tai kaksi

Downtownissa kahden tähden Comfort Inn & Suites on yksi edullisimmista vaihtoehdoista. Takapihalla on pieni uima-allas, ja hotellin vieressä Metromover-asema. Karu mutta ajaa asiansa. Downtownissa on myös lukuisia ketjuhotelleja.

Liikkuminen Downtownissa

Downtownin alueella liikkuu kätevästi katujen yläpuolella kulkevalla ilmaisella Metro Mover -ilmajunalla, jolla pääsee myös Brickellin alueelle. Lue lisää liikkumisesta Miamissa.

Lue lisää Miamista.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi