Bulgarian valuutta ja valuutanvaihto

Sofia
Vältä rahanvaihtoa Bulgarian lentokentillä ja turistisimmilla kulmilla kuten Sofian Vitosha-kävelykadulla. Kuva: LMspencer / Shutterstock

Bulgarian valuutta on Lev, jonka lyhenne on BNG. Bulgarian vaihtokurssi on ihastuttavan helppo: 1 euro vastaa aika tarkkaan kahta Bulgarian Leviä. Eli eurohinta selviää, kun jakaa hinnat Bulgariassa kahdella.

Valuutan kurssi on sidottu euroon.

Luottokortti vai käteinen?

Bulgariassa kannattaa pitää mukana käteistä: kansainvälinen luottokortti ei käy läheskään kaikissa paikoissa. Kannattaa myös olla tarkkana kortin kopioimisen varalta eli maksaa kortilla vain niin, että näkee, mitä kortille tehdään.

Kortit käyvät yleensä hotelleissa ja paremmissa ravintoloissa, mutta eivät useinkaan pikkupaikoissa. Jotkin paikat saattavat myös veloittaa jopa viiden prosentin lisämaksun luottokortin käytöstä.

Onneksi Bulgaria on hintatasoltaan edullinen, joten jo varsin pienellä käteiskassalla pääsee pitkälle.

Valuutanvaihto Bulgariassa

Turvallisimmin valuuttaa saa nostamalla pankkiautomaateista.

Valuutanvaihtopisteiden hinnoittelu on kirjavaa, joten kannattaa vertailla niiden vaihtokursseja. Kurssit ovat usein huonoimmillaan lentokenttien ja rautatieasemien rahanvaihtopisteissä. Ei olekaan ollenkaan hullumpi ajatus vaihtaa valuuttaa ainakin jonkin verran jo kotimaassa.

Rahaa voi vaihtaa myös pankeissa, joissa kurssi on usein rahanvaihtopisteitä korkeampi. Toisin kuin rahanvaihtopisteet, pankit saavat tosin veloittaa rahanvaihdosta palvelumaksun, mikä kannattaa tarkistaa etukäteen.

Pimeät rahanvaihtajat saattavat lähestyä matkailijaa myös kadulla. Se on laitonta ja riski tulla huijatuksi on iso.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi