Bulgarian vaarat ja turvallisuus

Bulgaria
Bulgarian rantakohteissa ja kaupungeissa voi pääosin kuljeskella huoletonna. Kuva: Nikolpetr / Shutterstock

Bulgaria saattaa herättää mielikuvia gangstereista ja hormoneilla pumpatuista kuulantyöntäjämörssäreistä. Todellisuudessa bulgarialaiset ovat ystävällistä väkeä ja haluavat näyttää maastaan parhaan puolen matkailijoille. Toki niitä gangstereitakin on – Mustameren rannikolla sijaitsevaa Varnaa pidetään Bulgarian järjestäytyneen rikollisuuden keskuksena.

Bulgariassa on lähtökohtaisesti yhtä turvallista matkustaa kuin missä tahansa Euroopassa.

Todennäköisimmät vaarat Bulgarian rantakohteissa liittyvät rahanvaihtoon ja väärin annettuihin vaihtorahoihin. Ongelmia voivat aiheuttaa rantakohteissa myös kaikkien lomaseutujen riesa eli ylilaskuttavat taksit.

Ryöstöt ja varkaudet Bulgariassa

Ryöstöt kadulla ovat harvinaisia, mutta epäilyttävän näköisiä nuorisojoukkoja kannattaa välttää syrjäkujilla.

Bulgarian rantakohteissa on raportoitu varkauksia hotellihuoneissa, joten pidä arvoesineet lukkojen takana. Rantakohteissa tapahtuu myös taskuvarkauksia, muttei kuitenkaan hälyttävän paljon.

Normaali varovaisuus riittää ryöstöjen ja varkauksien varalta.

Yökerhot – älä tallaa väärille varpaille

Niin Sofian kuin rantakohteidenkin yökerhoissa kannattaa olla tarkkana sen suhteen, kenen varpaille sattuu astumaan: vaikka virkavalta onkin viimeisen kymmenen vuoden aikana pannut Bulgarian mafiarikollisuutta tosissaan kuriin, yhä vieläkin yökerhoissa voi nähdä mafiosoja paksuniskaisine henkivartijoineen, eli painijoineen. Tällä porukalla on yleensä varsin huono huumorintaju.

Ulkomaalaisia naisia on myös joutunut seksuaalisen väkivallan uhreiksi rantakohteissa.

Älä siis heittäydy aivan huolettomaan lomailuun, vaan vältä liian läheistä tuttavuutta alkoholin kanssa. Niin pärjää mainiosti myös Bulgarian Rivieralla.

Yökerhoja ei kannata kuitenkaan pelätä ja vältellä: bulgarialaiset rakastavat juhlimista, ja meininki on yleensä mitä parhainta.

Kulkukoirat Bulgariassa

Bulgarian pääkaupunki Sofia tunnettiin pitkään kulkukoiristaan, ja vaikka ongelmaan onkin jo puututtu, ei se ole poistunut kokonaan. Yhä vieläkin kaupungin kaduille voi kerääntyä jopa satapäisiä kulkukoiralaumoja. Laumat eivät välttämättä ole vaaraksi ihmisille, mutta saattavat olla, etenkin jos ne ovat pelästyneet jotain.

Yksittäiset, ovisyvennyksissä yöpyvät kulkukoirat ovat tavanomainen näky Sofian keskikaupungillakin.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi