Bulgarian hintataso – nyt on halpaa!

Nyt on syytä juhlaan! Bulgarian hintataso on EU:n halvimpia. Kuvassa uudenvuoden ilotulituksia Varnassa. Kuva: Valentin Valkov / Shutterstock

Bulgaria on Euroopan edullisimpia maita. Jo pienellä matkabudjetilla Bulgariassa syö ja nukkuu hyvin. Sofia on Euroopan halvimpia pääkaupunkeja – eivätkä Bulgarian rantakohteetkaan ole hinnalla pilattuja; Sunny Beach on todistettu hintavertailuissa vuosi toisensa jälkeen Euroopan edullisimmaksi rantakohteeksi.

Selitys Bulgarian hintatasoon löytyy yleisestä palkkatasosta, joka on Bulgariassa Euroopan huonoimpia. Tilastoitu keskipalkka Bulgariassa on noin 600 euroa, joskin Sofiassa korkeampi.

Jos Bulgariassa tuntuu siltä, että hinnat ovat silti liian korkeita verrattaessa viralliseen palkkatasoon, niin selitys löytyy harmaan talouden eli pimeiden palkkojen suuresta osuudesta.

Ruuan ja juoman hinta Bulgariassa

Paikallisia peruselintarvikkeita kuten leipää, maitotuotteita ja vihanneksia saa todella halvalla. Samoin olutta – Bulgarian pääkaupunki Sofia on EU:n edullisin olutindeksillä mitattuna.

Bulgarialainen olut, kuten Kamenitza, maksaa kaupassa puolisen euroa per puolen litran pullo. Ravintoloissakin saa oluen usein eurolla tai parilla. Eurolla selviää usein myös kahviloissa.

Myös ruokailu ravintolassa ja paikalliset viinit ovat edullisia. Hyvässäkin ravintolassa syö yleensä 10­–20 eurolla, kahviloissa saa vatsansa täyteen viidellä eurolla.

Rantakohteissa ruuan ja juoman hinnat tapaavat tosin olla kalliimpia kuin muualla Bulgariassa.

Bulgarian edulliset matkapaketit

Bulgaria edullinen matkakohde
Golden Sands Beach (Zlatni Piasci). Kuva: Aleksandar Todorovic / Shutterstock

Jos hintataso on edullinen Bulgarian rantakohteissa, ei niihin matkustaminenkaan jätä suurta lovea lompakkoon. Bulgarian rantakohteisiin myydään edullisia lennot+hotelli-paketteja.

Rantakohteista on helppo tehdä bussilla muutaman päivän retki vaikkapa ihastuttavan edulliseen kulttuurikaupunki Plovdiviin.

Bulgarian matkabudjetti

Hostelleissa yöpyvä penninvenyttäjä matkustaa Bulgariassa varsin mukavasti 35 euron päiväbudjetilla.

Tuplasti korkeammalla päiväbudjetilla elää Bulgariassa jo herroiksi, varsinkin kun hotellit tapaavat olla Bulgariassa Euroopan edullisimpia.

Esimerkiksi Holiday Innistä saa huoneen ihanassa Plovdivin kaupungissa noin 30 eurolla. Tuskinpa missään muualla Euroopassa pääsee yöpymään kansainvälisen ketjun majapaikassa yhtä edullisesti.

Kustannuksia ei nosta edes liikkuminen paikasta toiseen: bussiliput kohteiden välillä maksavat yleensä 5–10 euroa, ja julkisen liikenteen liput kaupunkien sisällä maksavat yleensä yhden Levan eli puoli euroa. Ja takseillakin pääsee yleensä viidellä eurolla kaikkialle keskustan alueella.

Ostosten hintataso Bulgariassa

Matkamuistot kuten käsityötuotteet ovat nekin edullisia, samoin Bulgariassa ja naapurimaissa tuotetut vaatteet, mukaan lukien lastenvaatteet.

Poikkeuksen Bulgarian edulliseen hintatasoon tekee oikeastaan vain ulkomainen merkkitavara, joka on Bulgariassa (ja muualla Itä-Euroopassa) yleensä kalliimpaa kuin Suomessa.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi