Bulgarian sää ja ilmasto

Kesä on suosituinta aikaa matkustaa Bulgariaan. Kuvassa Nessebar Beach. Kuva: Aleksandar Todorovic / Shutterstock

Vaikka Bulgaria sijaitseekin Mustanmeren rannalla ja eteläisessä Euroopassa, muistuttaa vuoristoisen maan ilmasto mannerilmastoa eli kesät ovat kuumat ja talvet kylmät.

Suosituinta aikaa matkustaa Bulgariaan on kesä, jolloin Bulgarian sää on kuumimmillaan ja meri lämpimimmillään. Sopii parhaiten rantalomaan.

Nähtävyyksien katseluun hyvää aikaa ovat puolestaan rauhallisemmat ja leudommat kevät sekä syksy. Sisämaan nähtävyyksien katselu onnistuu mukavasti tosin myös kesällä: matkailijamäärät ovat rantakohteita ja Sofian lähellä sijaitsevaa Rilan luostaria lukuun ottamatta varsin pienet ympäri vuoden.

Bulgaria kesällä

Olennainen osa paikallista elämäntapaa on se, että kesäaikaan bulgarialaisen on pakko päästä Mustallemerelle. Kesäviikonloppuina pääkaupunki Sofia saattaakin olla melkein aavemaisen tyhjä, kun kaikki kynnelle kykenevät ovat rynnistäneet Burgasiin ja Varnaan ja moneen muuhun Mustanmeren lomakohteeseen.

Jos uintikelejä ajatellaan, Bulgarian kesä alkaa kesäkuussa – toukokuussa harva tarkenee vielä uimaan.

Hyvät uinti- ja auringonottokelit jatkuvat Bulgariassa hieman vuodesta riippuen syyskuun puoliväliin tai loppuun asti.

Bulgaria talvella

Bulgarian talvi on kylmä ja luminen, varsinkin sisämaassa. Tilannetta ei tee ainakaan mukavammaksi se, että monella pikkuhotellilla on ongelmia lämmityksen kanssa.

Bulgarian talvea kannattaakin välttää, ellei ole varta vasten matkalla laskettelulomalle.

Katso lentotarjoukset Bulgariaan.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi