Onko Keniassa turvallista matkustaa?

Masai Mara, Kenia. Kuva: Ville Palonen

Ensin hyvät uutiset: Kenian safarikohteissa on turvallista matkustaa, kunhan noudattaa ohjeita eikä poistu kulkuneuvosta (puskissa voi vaania vaikka leijona). Kenian suurimmat vaarat liittyvät suurkaupunkeihin.

Kenia ja terrorismi

Sitten huonot uutiset: Keniassa on tapahtunut terrori-iskuja 2010-luvulla. Turvallisuustilanne Keniassa on heikentynyt, sillä Kenia osallistuu sotilaalliseen toimintaan somalialaista Al-Shabaab-liikettä vastaan. Syyskuussa 2013 terroristit surmasivat 67 ihmistä hyökkäyksessään nairobilaiseen ostoskeskukseen. Toukokuussa 2014 kaksi räjähdystä Nairobissa ja Mombasassa surmasivat seitsemän ihmistä.

Matkustamista Somalian raja-alueen läheisyydessä Koillis-Keniassa ja rannikon pohjoisosissa tulee välttää. Myös Nairobin ja Mombasan suurkaupungeissa on olemassa terrorismin uhka, joten kannattaa olla valppaana.

Masai Maran ja suurin osa Kenian muista kansallispuistosta sijaitsee Kenian eteläosissa Tansanian rajalla, joissa terrori-iskujen uhkaa ei ole ollut. Kenian safareille on turvallista matkustaa.

Ryöstöt ja varkaudet Keniassa

Kenian suurkaupungeissa myös ryöstöt ovat vaarana. Vaikka Nairobi tunnetaankin lempinimellä Nairobbery, kaupungissa pärjää mainiosti, kunhan käyttäytyy järkevästi ja näyttää siltä, kuin ei olisi ensimmäistä kertaa kaupungissa. Pimeällä liikkumista kannattaa välttää.

Ryöstöjen suhteen turvallisuustilanne on parantunut viime vuosina. Muista silti matkavakuutus!

Rokotukset ja malaria Keniassa

Muista tarkistaa Keniaan tarvittavat rokotukset vähintään kuukausi ennen matkaa. Keltakuumerokotetta suositellaan. Itä-Afrikka on korkean malariariskin aluetta, joten malarian estolääkityksen tarpeellisuudesta kannattaa kysyä trooppisiin tauteihin erikoistuneelta lääkäriltä.

Lue lisää: Malaria ja malarialääkeet

Homoseksuaalisuus on Keniassa lailla kielletty

Homoseksuaaliset suhteet, huumausaineiden käyttö ja prostituutio ovat Keniassa lailla kiellettyjä. Kaikkia niitä tosin esiintyy ja varsin avoimesti.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT