Nairobi – matkalla Kenian pääkaupungissa

nairobi kenia
Pääkaupunki kohoaa Nairobin kansallispuiston taustalla.

Kenian pääkaupunki Nairobi on Itä-Afrikan bisneskeskus. Viiden miljoonan asukkaan suurkaupunki on kuuluisa mainiosta yöelämästään, rehottavasta rikollisuudestaan, alati kasvavista slummeistaan ja somalialaisista heimopäälliköistä, jotka pitävät päämajaa luksushotelleissa.

Suuria elämyksiä Nairobi ei kuitenkaan matkailijalle tarjoa. Kaupungin ehtii nähdä päivässä tai parissa safareille mennessä tai niiltä palatessa.

Jos matkustaa Keniassa omatoimisesti, on matka hyvä aloittaa Nairobista, jonka paikallisista matkatoimistoista voi varata safareita edullisemmin kuin Suomesta käsin.

Nairobin nähtävyydet

Nairobin nähtävyyksistä suosituin on kirjailija Karen Blixenin kotimuseo. Blixen tunnetaan parhaiten teoksestaan Eurooppalaisena Afrikassa, jonka pohjalta filmattiin menestyselokuva Minun Afrikkani. Elokuvaa ei tosin kuvattu samassa talossa.

Käymisen arvoinen on myös Giraffe Centre -suojelukeskus, jossa pääsee tekemään lähempää tuttavuutta harvinaisten rothschildin kirahvien kanssa.

Jos aika riittää, voi käydä myös Nairobin kansallismuseossa.

Muita erityisen ikimuistoisia nähtävyyksiä Nairobissa ei ole, mutta ennen paluulennolle nousemista voi tehdä vielä yhden safarin lentokentän vieressä sijaitsevassa Nairobi National Parkissa.

Nairobi National Park

Nairobi national park kenia
Kirahveja Nairobin kansallispuistossa.

Nairobin kansallispuistossa voi bongata koko Afrikan suuren viisikon. Kokemus on vähintäänkin kummallinen, kun leijonien, norsujen ja strutsien taustalla kohovat pääkaupungin tornitalot ja lentokeneet laskeutuvat vierestä.

Nairobin ravintolat

Nairobin ravintoloiden klassikko on Carnivore, jossa saa kiinteää maksua vastaan syödä niin paljon lihaa kuin napa vetää. Kun ei enää jaksa palastakaan, pöytään nostetaan valkoinen lippu antautumisen merkiksi.

Aikoinaan Carnivore tarjosi myös riistaa kuten antilooppien lihaa, mutta riistan kauppaaminen on sittemmin kielletty Keniassa.

Nairobin hotellit

Nairobin klassikkohotelli on vuonna 1902 perustettu, tutkimusmatkailija Henry Morton Stanleyn mukaan nimetty Sarova Stanley Hotel. Vuonna 1934 Hemingway toipui hotellissa vatsataudista ja sijoitti myöhemmin hotelliin yhden kuuluisimmista novelleistaan, Francis Macomberin lyhyt onnellinen elämä. Tarinan voi lukea suomeksi novellikokoelmasta Ensimmäiset 49 kertomusta. Teos on muutenkin hyvää matkalukemista, sillä se käsittää useita muitakin Afrikkaan sijoittuvia novelleja kuten Kilimanjaron lumet.

Vanhasta Stanley-hotellista on tosin varsin vähän jäljellä, sillä hotelli rakennettiin melkein kokonaan uudestaan vuonna 1958. Tunnelmallinen se on edelleen. Täällä varakkaat safarituristit kokoontuvat ennen ja jälkeen savanniseikkailujensa.

Katso tarjoukset Nairobin hotelleihin.

Onko Nairobiin turvallista matkustaa?

Nairobi tunnetaan lempinimellä Nairobbery, ja 2000-luvun alussa Nairobi olikin yksi maailman turvattomimmista kaupungeista. Sittemmin Nairobin turvallisuustilanne on parantunut – ainakin rikollisuusuuden osalta.

Uudempi uhka ovat somaliterroristien tekemät terrori-iskut. Viimeksi syyskussa 2013 terroristit hyökkäsivät West Gate Mall -ostoskeskukseen ja surmasivat 67 ihmistä.  Pienempiä kranaatti-iskuja on ollut myös bussiasemille.

Nairobin keskustassa on kuitenkin turvallista liikkua, kunhan noudattaa normaalia varovaisuutta ja välttää kävelemistä pimeän aikaan.

Jos on Nairobissa osana ryhmämatkaa, huolta on turha tuntea. Matkatoimistojen asiakkaista pidetään hyvää huolta.

Nairobin retket ja kiertoajelut

Voit varata kätevästi netistä Nairobin kuljetukset, retket ja kiertoajelut.

Matka Nairobiin

Nairobiin on hyvät lentoyhteydet Euroopasta. Suomesta ei ole suoria lentoja. Nairobissa on kaksi lentokenttää, Nairobin kansainvälinen lentokenttä ja kotimaan lentokenttä. Lentokentät sijaitsevat eri puolilla kaupunkia.

Vertaa eri lentoyhtiöiden hintoja.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi