Kuumailmapallolla Masai Maran yllä

Sanovat, että aamiainen on päivän tärkein ateria. Nautitaan se siis tyylillä. Paikka on Masai Maran luonnonpuisto Keniassa, ja aika on hetki ennen auringonnousua.

Kuumailmapallo kohoaa taivaalle auringon ensi säteiden kanssa. Seeprojen ja antilooppien täplittämä savanni levittäytyy silmänkantamattomiin. Päivä valkenee, ja aamun pitkät varjot lyhenevät.

Välillä leijaillaan satojen metrien korkeudessa, vuoroin vain 30 metrin päässä maanpinnasta. Heinikon seassa vilistää sakaali, ja naarasleijona katselee haukotellen kuumailmapallon lentoa.

”Parasta on, kun näkee hyeenat saalistamassa. Ne ovat ovelia ja älykkäitä elämiä”, lentäjä Milton kertoo.

Kuumailmapallo laskeutuu puolentoista tunnin jälkeen. Muutaman minuutin kuluttua paikalle kaartavat brittiarmeijan vanhat kuljetusautot. Ne poimivat matkustajat kyytiinsä ja ajavat aamiaispaikalle. Pöydät on katettu yksinäisen akasiapuun varjoon. Taustalla laiduntaa valtava gnulauma. Kokki paistaa pekonia ja munakkaita, samppanjapullot poksahtelevat auki.

Pekonia mutustellessa mieleen hiipii kysymys: mitä jos kuumailmapallo olisi laskeutunut vaikkapa leinojalauman keskelle.

”Niin on käynyt muutaman kerran”, Milton sanoo. ”Kun kuumailmapallolla lähtee laskeutumaan, paikkaa ei voi enää vaihtaa viime hetkellä.”

Tähän mennessä leijonat ovat juosseet pakoon.

Kuumailmapallolentoja voi varata Masai Maran safari lodgeista. Lento on kallis mutta taatusti hintansa arvoinen Kerran elämässä -kokemus.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!