Kenian vinkit ja kokemukset

”Pole, pole” – hitaasti, hitaasti. Keniassa ei ole kiire mihinkään. Kuvassa maasai-soturi Masai Maran kansallispuistossa. Kuva: Ville Palonen

Tällä sivulla kerrotaan käytännön vinkkejä ja kokemuksia Keniassa matkustamisesta. Vaikka suurin osa matkustaakin Keniaan valmismatkoilla, voi omien kokemuksiemme perusteella Keniassa lomailla hyvin myös omatoimisesti.

Kenia-matkaoppaamme pääsivulta voit lukea tarkemmin Kenian parhaista matkakohteista. Kenian safareista kerrotaan puolestaan tarkemmin sivulla Kenian parhaat safarikohteet.

Tarvitaanko Keniaan viisumia?

Kenian viisumin voi hankkia joko etukäteen netistä tai maahan saapuessa Nairobin ja Mombasan lentokentältä. Molemmat viisumit maksavat 50 euroa. Lentokentällä viisumi on kätevintä maksaa Yhdysvaltain dollareilla.

Hankkimalla etukäteen Kenian viisumin säästyy pitkältä jonottamiselta lentokentällä.

Aikaero Kenian ja Suomen välillä

Kenian-lomalla ei ole jetlagista haittaa, sillä aikaeroa Suomeen on vain +1 tunti kesällä, ja talvella kaksi.

Omatoiminen matkailu Keniassa

Keniaan lennetään pääkaupunki Nairobin kautta. Nairobista matkaa voi jatkaa pikkubusseilla eli matatuilla ympäri maata tai lentäen suosituimpiin matkakohteisiin. Mombasaan pääsee myös junalla: rautatie on aikamoinen elämys, sillä se kulkee läpi suuren ja villin Tsavon kansallispuiston.

Voit varata kätevästi netistä Kenian safarit, kiertoajelut ja kuljetukset.

Puhutaanko Keniassa englantia?

Keniassa pärjää mainiosti englannilla.

Keniassa ei sovi stressata eikä valittaa kuumuutta

Kenialaiset ottavat rennosti – etenkin rannikolla. Mihinkään ei ole kiire ja asiat järjestyvät kyllä, joskaan eivät välttämättä aikataulussa. Suosittu paikallinen suahilin kielinen sanonta onkin pole pole eli hitaasti, hitaasti.

Kenian-matkalla, varsinkin omatoimisesti reissatessa, kannattaakin ottaa asenne, jota kuvastaa myös Leijonankuningas-elokuvasta tuttu sanonta hakuna matata, ei huolta ei murhetta.

Sen sijaan kannattaa varoa valittamasta suomeksi kuumuutta – kuuma kuin tarkoittaa suahilin kielellä naisen sukupuolielintä.

Onko Keniaan turvallista matkustaa?

Suomen Ulkoministeriö kehottaa välttämään Kenian pohjoisosia lähellä Somalian rajaa. Turistikohteisiin on turvallista matkustaa – esimerkiksi Masai Maran kansallispuisto sijaitsee Kenian eteläosassa Tansanian rajalla, joten safarilla on rauhallista ja turvallista.

Nairobissa kannattaa olla tarkkana ryöstöjen ja varkauksien varalta ja välttää kävelemistä yöaikaan.

Lue lisää Kenian vaaroista ja turvallisuudesta.

Onko Keniassa malariaa?

Matkailijoille suositellaan Keniaan keltakuumerokotusta ja malarian estolääkitystä. Tietysti muutkin matkailijan perusrokotukset on syytä pitää ajan tasalla.

Lue lisää: Malaria ja malarialääkkeet

Mitä Keniaan kannattaa pakata?

Kenia sijaitsee aivan päiväntasaajalla, joten mukaan kannattaa pakata tarpeeksi aurinkorasvaa ja aftersunia, sillä se on paikan päällä kalliimpaa kuin Suomessa. Safareilla kuumuutta ei välttämättä huomaa, sillä ilma on ylämailla sijaitsevilla savanneilla yleensä erinomaisen leuto. Mutta aurinko porottaa yhtä kaikki.

Iltaisin ja aamuisin safareilla voi olla viileää, joten Kenian-matkalle kannattaa pakata mukaan myös lämmintä vaatetta.

Kenian hintataso

Kenian safarit rokottavat matkabudjettia reippaasti, mutta muuten Keniassa on edullista matkustaa omatoimisesti.

Varo tupakointia Keniassa

Kenian tupakkalaki on maailman tiukin. Tupakkaa saa ulkosallakin polttaa vain paikoilla, joissa se on erikseen sallittu. Hotelleissa ja ravintoloissa on omat, merkityt nurkkauksensa tupakoijille.

Tupakointikielto kannattaa ottaa tosissaan. Laittomasta tupakoinnista on Keniassa määrätty kovat rangaistukset: pahimmillaan tupakoinnista voi saada kolmen vuoden vankilatuomion ja 25 000 euron sakon.

Keniassa muovipussit ovat kiellettyjä

Kenia kielsi lailla muovipussien käytön 28.8.2017. Muovipussien käyttö on kielletty koko maassa, ja kielto koskee myös maahantuotavia muovipusseja (mukaanlukien taxfree-kassit).

Kenia kielsi lailla muovipussien käytön elokuussa 2017. Kielto koskee myös maahantuotavia muovipusseja.

Lennot Keniaan

Keniaan ei ole Suomesta suoria lentoja. Yhdellä välilaskulla voi lentää mm. Amsterdamin, Frankfurtin ja Istanbulin kautta.

Katso lentotarjoukset Keniaan.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT