Mombasa – rantaloma Keniassa

mombasa kenia
Mombasan rannoilla näkee myös kameleita. Kuva: Beverly Trayner, Flickr

Kuumassa ja kosteassa Mombasassa pitää lomailla kerran elämässä jo legendaarisen iskelmän takia. Herättääkö mikään muu laulu meissä suomalaisissa yhtä suurta kaipuutta tropiikkiin kuin synkkänä syysyönä karaokepubissa kajautettu Mombasa?

Mombasaan on toki muitakin syitä matkustaa: Mombasan rannat ovat pitkät ja kauniit, meri turkoosia ja palmuja riittää. Mombasa onkin mainio kohde rantalomaan Kenian safarien jälkeen. Myös Mombasasta käsin on mahdollista käydä safarilla vaikkapa Afrikan hienoimpiin kuuluvassa kansallispuistossa Masai Marassa.

Mombasan elämyksiin kuuluu myös junamatka Nairobista Tsavon kansallispuiston halki. Perille pääsee myös lentämällä.

Mombasan nähtävyydet ja tekemistä

Varsinainen Mombasa on Kenian suurin kaupunki ja tunnettu etenkin vilkkaasta satamastaan. Mombasan rannat ovat kaupungin ulkopuolella.

Mombasan kaupungissa on pieni historiallinen keskusta, jonka Fort Jesus on Unescon maailmanperintökohde, mahtavin esimerkki portugalilaisten löytöretkeilijöiden linnoituksesta Afrikassa.

Jos haluaa snorklaamaan, parhaat puitteet ovat Wasini-saaren ympäristössä tunnin ajomatkan päässä Diani Beachilta pohjoiseen aivan Tansanian rajalla. Wasini kuuluu suojeltuun Kisite Mpunguti Marine Parkiin. Samalla päiväretkellä bongataan delfiinejä perinteisten dhow-veneiden kyydistä. Hyvällä onnella voi nähdä myös ryhävalaita.

Delfiineitä näkee usein myös osallistumalla syvänmeren kalastusreissulle. Kalasaaliitkin ovat yleensä hyvät.

Mombasan alueen paras sukellus- ja snorklauskohde on Watamu Marine Park, joka sijaitsee lähellä Malindia, reilun puolentoista tunnin ajomatkan päässä Bamburista pohjoiseen. Diani Beachilta ajomatkaa kertyy tuplasti kauemmin.

Mombasasta on myös mahdollista tehdä muutaman päivän retki safarille Masai Maran kansallispuistoon. Perille lennetään.

Mombasan rannat

Mombasan rannoista kuuluisin ja hienoin on kaunis Diani Beach, jolla on paljon kansainvälisen tason hotelleja. Ranta sijaitsee 30 kilometriä Mombasan eteläpuolella, mutta matka Mombasaan saattaa venähtää tunnin mittaiseksi.

Toinen suosittu ranta on Bamburi Beach, joka sijaitsee selvästi lähempänä kaupunkia Mombasan pohjoispuolella. Hotellit tapaavat olla Bamburissa Diania edullisempia ja tunnelma paikallisempi.

Kumpi sitten kannattaa valita? Eksklusiivisempi Diani Beach sopii paremmin luksuslomaan ja vierailuihin Masai Maran kansallispuistossa, sillä lennot safarille lähtevät Diani Beachin vierestä pikkukentältä.

Bamburi on puolestaan sopii puolestaan paremmin paikallisen tunnelman nauttimiseen – Mombasan keskustaankin on selvästi Diania lyhyempi matka.

Mombasan hotellit

Viime vuodet Mombasan hotelleista on saanut todella hyviä tarjouksia. Mombasan lomalla kannattaakin panostaa hyvään hotelliin. Mainio valinta on esimerkiksi Diani Beachilla sijaitseva Baobab Beach Resort.

Katso tarjoukset Mombasan hotelleihin.

Onko Mombasaan turvallista matkustaa?

Mombasan hotelleissa näkee paljon aseistettuja vartijoita, mutta Mombasan vaarallinen maine on pitkälti liioiteltua. Mombasalaiset ovat ystävällisiä porukkaa, ja Mombasan letkeän rentoon menoon tutustuu mainiosti yksinkertaisissa paikallisissa rantaravintoloissa istuskelemalla.

Yöaikaan kävelemistä kannattaa välttää.

Mombasan rantapojat

Mombasassa riittää innokkaasti kaikkea mahdollista kaupittelevia rantapoikia, muttei riesaksi asti. Eniten rantapojat kiinnittävät matkailijaan huomiota Mombasan-loman alkupäivinä, sen jälkeen huomio vähenee ja rauha lisääntyy.

Mombasa-laulun eroottinen sanoma ei ollut tuulesta temmattu: Mombasassa on varsin paljon seksiturismia muttei erityisen silmiinpistävästi.

Mombasan hintataso

Jokunen vuosi sitten Keniassa tapahtuneet terrori-iskut ovat syöneet paljon Kenian-turismia, mikä näkyy etenkin Mombasassa. Luksushotelleistakin saa huoneen kohtuuhinnalla.

Liikkuminen Mombasassa

Mombasan alueella voi liikkua paikasta toiseen takseilla, tuktukeilla sekä paikallisilla matatu-pikkubusseilla.

Mombasan retket

Voit varata kätevästi netistä Mombasan kuljetukset, retket ja kiertoajelut.

Matka Mombasaan

Mombasan kansainvälinen lentokenttä (Moi International Airport) sijaitsee 10 kilometrin päässä Mombasan keskustasta. Ajomatka lentokentältä Diani Beachille kestää helposti puolisentoista tuntia, sillä matkalla pitää jonottaa Mombasan vieressä pienen salmen ylittävään lauttaan.

Diani Beachin lähellä on pieni Ukunda Airport, jota käytetään lähinnä lentoihin lähialueille sekä lentämiseen Mombasasta Masai Maran kansallispuistoon.

Nairobin ja Mombasan väliset lennot tapaavat olla varsin edullisia, noin 50 euroa suuntaansa.

Katso lentotarjoukset Mombasaan.

Junamatka Nairobista Mombasaan

Mombasaan pääsee Nairobista myös junalla. Ikkunasta voi bongailla villieläimiä rautatien kulkiessa halki Kenian suurimman kansallispuiston, Tsavon.

Rautatie ja junat ovat uusia ja moderneja, Kiinalta saadun jättimäisen lainan turvin tehtyjä. Uusi Nairobin ja Mombasan välinen rautatie avattiin kesällä 2017. Kun 450 kilometrin taittamiseen meni aiemmin 10 tuntia, nyt se taittuu viidessä.

Mombasan rautatieasema sijaitsee keskustassa.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi