Kenian sää ja ilmasto

Masai Mara, Kenia. Kuva: Ville Palonen

Vaikka Kenia sijaitsee päiväntasaajalla, on Kenian lämpötila miellyttävä ympäri vuoden suurimmassa osassa maata. Esimerkiksi Masai Maran kansallispuisto ja pääkaupunki Nairobi ovat noin 1600–1800 metrin korkeudella merenpinnan yläpuolella. Korkealla ylängöllä lämpötila pysyy miellyttävän leutona lukuun ottamatta aivan keskipäivän kuumimpia tunteja. Iltaisin ja aamuisin voi olla suorastaan viileää, joten varaa mukaan myös lämpimiä vaatteita.

Parhaimmillaan sää on Keniassa kuivina kausina, jotka ajoittuvat tammi–helmikuulle ja heinä–syyskuulle. Syksy on myös vilkkainta matkustusaikaa, koska sille ajoittuu villieläinten suuri vaellus Masai Marasssa. Yli miljoona gnuta ja seepraa tekee vuotuisen vaelluksensa Tansanian Serengetistä Kenian Masai Maraan.

Vilkasta on myös joulu–maaliskuussa. Silloin Masai Marassa voi olla melkein ruuhkaakin safariautoista. Rauhaa löytää onneksi Kenian syrjäisemmistä kansallispuistoista ympäri vuoden.

Kenian sadekausi

Eniten sataa maaliskuulta toukokuulle, jolloin heinä kasvaa savanneilla niin pitkäksi, että se haittaa näkyvyyttä. Sateita on myös marras–joulukuussa, mutta vähemmän häiritsevinä.

Toisaalta hiljaisen sesongin aikaan safaripaketin voi saada hyvällä alennuksella.

Katso lentotarjoukset Keniaan.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

  • AVAINSANAT