Iraklion (Heraklion) – Kreetan pääkaupunki

Antiikin ajan härkätaistelua Knossoksen raunioilla. Kuva: Pecold / Shutterstock

Kreetan nähtävyyksiin tutustuminen kannattaa aloittaa saaren pääkaupungista Iraklionista (englanniksi Heraklion), jonka vieressä sijaitsi muinaisten minolaisten pääkaupunki Knossos.

Minolaisten pääkaupungista on jäljellä Iraklionin lähettyvillä sijaitseva tunnelmallinen, 3500 vuotta vanha Knossoksen palatsi, myyttisen minotauruksen koti ja Kreetan tärkein nähtävyys.

Iraklionin arkeologinen museo

Knossoksen palatsin ohella kannattaa vierailla Iraklionin arkeologisessa museossa. Keskustassa sijaitseva museo on yksi koko Kreikan parhaista; parempaa paikkaa ei olekaan nähdä minolaista kulttuuria koko loistossaan.

Iraklionin vanhakaupunki

Iraklonin vanha satama ja venetsialainen Koulesin linnoitus. Kuva: Kavalenkava / Shutterstock

Iraklionin sydän on suihkulähteestään tunnettu Liondaria eli Leijona-aukio, ja sen ympärille levittäytyvä vanhakaupunki.

Iraklionin vanhaan kaupunkiin on helppo tutustua omin päin. Kaupungilla jaetaan ilmaisia karttoja, joihin on merkitty erilaisia kävelyreittejä keskiaikaisen muurin sisällä ja sen tuntumassa.

Iraklionia suojasi vuosisatojen ajan mereltä tulevilta vihollisilta venetsialaisten rakennuttama linnoitus Castello del Moro eli Rocca al Mare. Linnoitus sijaitsee vanhan kalasataman edustalla.

Iraklionin kahvilat ja ravintolat

Iraklionin kahvilat ja ravintolat ovat keskittyneet Leijona-aukion kulmille. Kalleimmat paikat löytyvät heti Morosini-suihkulähteen ympäriltä. Hyvästä viiniateriasta saa maksaa 15–20 euroa, mutta hinnat putoavat nopeasti poispäin kuljettaessa.

Iraklionin yöelämä

Iraklion on myös hyvä kohde niille, jotka haluavat kokea Kreetalla rantakohteita paikallisempaa yöelämää. Iraklion ei ole Rodos, mutta auki olevan baarin löytäminen Iraklionissa ei ole silti ongelma mihinkään kellonaikaan.

Keskustan tunnetuimpiin musiikkibaareihin kuuluvat kapealta kujalta löytyvä tunnelmallinen, Picassolta inspiraatiota hakenut Guernica sekä vanhaan rock’n’rolliin erikoistunut Jailhouse.

Iraklionin hotellit

Iraklion on sen verran mukava kaupunki, että keskustassa voi hyvin viettää yön tai parikin – varsinkin jos on lomalla kauempana sijaitsevissa rantakohteissa. Näin jää aikaa tutustua Iraklioniin ja Knosssoksen palatsiin kaikessa rauhassa. Iraklion sopii myös tukikohdaksi itsenäiselle matkailijalle.

Iraklionin hotellit ovat kohtuuhintaisia. Esimerkiksi askeettisen mutta ystävällisen ja hyvällä paikalla vanhassa kaupungissa sijaitsevan hotelli El Grecon huonehinnat alkavat 35 eurosta.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi