Kreeta – tällainen on Kreikan monipuolisin saari

Näkymä Balosin laguuniin Kreetalla. Kuva: Vitaliy Mateha / Shutterstock

Kyllä: Kreeta on todella suosittu matkakohde. Reilun puolen miljoonan asukkaan saarella käy vuosittain neljä miljoonaa turistia. Ei: Kreeta ei silti ole turistirysä.

Suosiostaan huolimatta Kreeta on aivan omanlaisensa matkakohde. Kreikan suurin saari on kreikkalaisille vähän kuin Ahvenanmaa meille suomalaisille; Kreeta on niin vahvasti kreetalainen, että kreikkalaisistakin tuntuu saarella siltä kuin he olisivat ulkomailla.

Vaikka turismia on paljon, on Kreeta riittävän suuri ja omaehtoinen, että täällä tapaa helposti sellaisiakin paikallisia, jotka eivät elä turismista ― toisin kuin vaikka Rodoksella.

Kreeta matkakohteena

Hania on Kreetan ihana vanhakaupunki. Kuva: Mila Atkovska / Shutterstock

Kreeta on ehdottomasti Kerran elämässä -kohde useastakin syystä. Yhtä ylvästä historiaa löytää harvasta rantakohteesta: Kreetalla kukoisti 3100–1450 eaa. minolainen kulttuuri, Euroopan ensimmäinen korkeakulttuuri, joka tunnetaan muun muassa minotaurus-myytistä.

Sen jälkeen Kreetalla ovat vaikuttaneet niin roomalaiset, venetsialaiset kuin ottomaanitkin. Ehtipä Kreeta olla tovin itsenäinenkin vuosina 1898―1913, tosin tällöin Kreeta oli käytännössä Ison-Britannian protektoraatti.

Näistä kaikista aikakausista on säilynyt Kreetalla nähtävyyksiä.

Kreeta on myös legendaarinen ruokakohde – lihaa, mereneläviä ja kasviksia monipuolisesti yhdistelevää perinteistä kreetalaista ruokavaliota pidetään yhtenä maailman terveellisimmistä. Kreetalla saakin herkutella hyvällä omallatunnolla.

Hania on yksi koko Kreikan kauneimmista kaupungeista, ja aktiivilomailusta kiinnostuneet pääsevät Kreetalla vaeltamaan Euroopan suurimmassa rotkossa.

Ja siihen päälle tulevat vielä Kreetan rannat ja turkoosi meri.

Kreetan nähtävyyksien liput ja opastetut retket voi varata kätevästi etukäteen netistä.

Kreetan kohteet

Hanian vanha satama. Kuva: Dziewul / Shutterstock

Kreetan-matkaa varatessa kannattaa huomioida, että Kreeta on suuri. Saarella on pituutta itä-länsisuunnassa 350 kilometriä ja pohjois-eteläsuunnassakin leveimmillään 70 kilometriä. Harva näkee koko Kreetaa kerralla.

Lähes kaikki rantakohteet ovat Kreetan pohjoisrannikolla – ja kohteita riittää. Suomalaistenkin matkatoimistojen valikoimissa on kaikkiaan kymmenkunta Kreetan kohdetta. Miten ihmeessä niistä osaa valita omansa?

Aika helposti. Ensimmäisellä Kreetan matkalla voi tehdä varman valinnan ja suunnata Länsi-Kreetalle Hanian vanhankaupungin ympäristöön tai Rethymnoon. Seuraavalla Kreeta-matkalla voikin sitten kokeilla Kreetan muita alueita ja nähdä saaresta aivan uuden puolen.

Itsenäinen matkailija nauttii Kreetasta parhaiten kiertämällä saarta ja asumalla useassa eri kohteessa.

Kreetan kohteiden sijainnit näyttää Kreetan-kartta.

Hanian upea vanhakaupunki

Hanian vanha satama. Kuva: Georgios Tsichlis / Shutterstock

Hania on ihastuttava vanha kaupunki, yksi Kreikan kauneimmista ja erinomainen tukikohta Kreetan-matkalle. Kauniissa keskustassa on useita mainioita majapaikkoja kuten romantiikkaa tihkuva, keskihintainen Artemi’s Rooms.

Rannallakin pääsee asumaan. Keskustan lähimmällä rannalla, Nea Chora Beachilla, on upea Chania Flair Deluxe Boutique Hotel, joka on varattu vain aikuisten lomailuun.

Hanian lähimmät rantakohteet

Hanian varsinaiset rantakohteet ovat hieman kauempana. Kaupungin länsipuolelta alkaa pitkä hiekkarantojen rimpsu, joka on erityisesti pohjoismaalaisten lomailijoiden keskuudessa.

Ensimmäisenä vastaan tulee Agii Apostoli, joka on alueen rantakohteista leppoisimpia. Täällä on pitemmän rannan ohella kaksi pientä ja kaunista rantapoukamaa.

Hyvällä paikalla lähellä rantoja sijaitsee erinomainen Mossa Wellbeing Hotel. Jos taas etsii huoneistoa, hyvä valinta on Xenios Dias Luxury Apartments

Nuorten aikuisten makuun on vain aikuisille tarkoitettu Zeus Village Resort – Adults Only, jonka allasalueella on iltaisin klubitunnelmaa. Kävelymatka rannalle.

Länsi-Kreetan rantakohteet Platanias ja Agia Marina

Platanias on yksi Kreetan suosituimmista rantakohteista. Kuva: Frank Bach / Shutterstock

Hanian alueen rannoista kuulusin, suosituin ja siksi myös turistisin on Platanias. Harmaahiekkainen ranta on pitkä ja leveä. Tämä on alueen kohteista paras aktiiviseen yöelämään, mutta kohde houkuttelee myös perheitä.

Lasten kanssa matkustaville mainio valinta (ällä anna nimen hämätä) on Porto Platanias Beach Resort, josta löytyy kokonaiset viisi uima-allasaluetta. Viiden minuutin kävelyn päässä rannalta on kovasti pidetty Hotel Marakis.

All inclusive -hotellien ystäviltä kerää kehuja Sunrise Village Hotel.

Plataniaksen vieressä itäpuolella on toinen suosittu rantakohde, Agia Marina, jonka ranta syvenee loivasti. Suositeltava hotelli on Elia Agia Marina, joka henkii tuoreutta ja freesiyttä. Mukava, edullisempi vaihtoehto on Alexia Beach Hotel.

Plataniaksen länsipuolelta löytyy rauhallista rantatunnelmaa hieman kauempana sijaitsevista Malemesta ja Kolimbarista (Kolymvari). Erityisesti Kolimbari on viehättävä kohde, jossa on säilynyt vanhan kalastajakylän tunnelmaa.

Länsi-Kreetan kohteista on helppo tehdä retkiä Hanian lisäksi saaren länsiosan muillekin upeille nähtävyyksille kuten upealle Balosin laguunille ja Samarian rotkoon.

Kissamos ja Kreetan upeimmat rannat

Falasarnan ranta Kreetalla. Kuva: Matej Kastelic / Shutterstock

Kissamos sijaitsee vieläkin idempänä, kokonaan omalla suurella lahdellaan. Täältä kertyy Haniaan jo aika lailla ajomatkaa, kolmen vartin verran, tosin sitäkin lähempänä on Kreetan kauneimpiin rantoihin kuuluva autio Falasarna. Kaukana ei ole myöskään maineikas Balosin laguuni.

Hyvä valinta edulliseksi majapaikaksi on aivan Kissamosin rannalla sijaitseva Nautilus Bay Hotel.

Lue lisää: Kreetan parhaat rannat.

Rethymnon – pitkän rannan kaupunki

Rethymnon, Kreeta. Kuva: Dziewul / Shutterstock

Hanian ohella Kreetan toinen kaunis ja tunnelmallinen venetsialaisten rakennuttama vanha kaupunki on Rethymnon. Vanha keskusta on Haniaa pienempi eikä yhtä sievä, mutta aivan sen vierestä alkaa 10 kilometrin pituinen ranta. Nähtävyytenä on venetsialaisten rakennuttama linnoitus.

Jos Rethymnonin keskusta onkin pieni, on kaupunki muuten suurehko. Eloa ja paikallistunnelmaa iltaelämään tuo yliopisto.

Rethymnonin rantahotellit ovat hyvin edustettuina suomalaisten matkatoimistojen listoilla. Itsenäiselle matkailijalle tyylikkäitä vaihtoehtoja ovat Rethymnonin keskustan tunnelmalliset hotellit kuten ihana Rimondi Boutique Hotel ja Avli Lounge Apartments.

Jos taas haluaa asua aivan lähellä Rethymnonin rantaa, erinomaisia valintoja ovat Bio Suites Hotel ja huoneistohotelli White Swan Suites.

Kun Haniasta kertyy reilun kahden tunnin matka Kreetan ykkösnähtävyydelle, Knossoksen palatsille, Rethymnonista matkaa on vain reilu tunti.

Iraklion ja Knossoksen palatsi

Iraklonin vanha satama ja venetsialainen Koulesin linnoitus. Kuva: Kavalenkava / Shutterstock

Kreetan pääkaupunki Iraklion sijaitsee Kreetan pohjoisrannikon keskivaiheilla. Iraklionissa ei ole varsinaista rantaa, mutta kaupunki on varsin mainio tukikohta itsenäiselle matkailjalle.

Pääkaupungin vieressä on Kreetan kuuluisin nähtävyys, Knossoksen palatsi. Iraklionissa kannattaa tutustua myös upeaan Arkeologiseen museoon, joka on täynnä minolaisen kulttuurin aarteita.

Hersonissos – bileitä ja vesipuistoja

Kreetan kuuluisin bilekohde on Iraklionista itään sijaitseva Hersonissos. Siinä missä Hanian alue on etenkin pohjoismaalaisten suosiossa, täällä meininki tuntuu ”kansainvälisemmältä”. Hersonissos tunnetaan parhaiten vilkkaasta baarikadustaan ja uima-allasbileistään, mutta kyllä täällä perheitäkin näkee.

Huvittelu on keskittynyt keskustan rantakadulle, jossa on ravintoloita, baareja ja putiikkeja vieri vieressä. Mukaan mahtuu beach clubejakin. Valinnanvaraa riittää ja tunnelma on mukavan merellinen. Hyvällä paikalla lyhyen kävelymatkan päässä menosta ja meiningistä on Infinity Blue Boutique Hotel – Adults Only. Edullisesti pääsee asumaan Sergiosissa.

Mukava ja keskihintainen perhehotelli on Arminda Hotel & Spa, joka sijaitsee sopivan syrjässä vilskeestä muttei liian kaukana kuitenkaan.

Perheitä Hersonissoksen alueelle vetää erityisesti Kreetan parhaisiin kuuluva vesipuisto Acqua Plus Waterpark. Juhlahumuiseen nuorisotunnelmaan vetoaa puolestaan Star Beachin vesipuisto. Täällä on myös labyrinttiaiheinen teemapuisto pakohuoneineen.

Siinä missä Star Beach sijaitsee lähellä bilekeskustaa, vesipuisto Acqua Plus sijaitsee sisämaassa omassa rauhassaan.

Hersonissoksen suurimmat – ja lapsisystävällisimmät – hotellit sijaitsevat omalla ranta- ja hotellialueellaan varsinaisen bilekeskustan pohjoispuolelella, missä ei helposti edes huomaa, mistä alueen vauhdikas maine kumpuaa.

Täällä on komeita rantoja ja hotelleja toinen toisensa perään. Yksi tyylikkäimmistä on Mitsis Laguna Resort. Hienoin allasalue on Atlantica Caldera Palacessa, mutta sen palvelussa olisi usein toivomisen varaa – varsinkin hintaan nähden.

Myös Hersonissoksen alueelta voi löytää paikallista tunnelmaa, kunhan suuntaa niin sanottuihin yläkyliin: Ylä-Hersonissos, Koutouloufari ja Piskopiano.

Katso tarjoukset Hersonissoksen majoitukseen.

Agios Nikolaos ja Elounda

Agios Nikolaos, Kreeta. Kuva: Photoff / Shutterstock

Kreetan itäpuolen keskus on viihtyisä lomakaupunki Agios Nikolaos. Meri on huumaavan sinistä. Agios Nikolaosin keskustasta ja viereisiltä rannoilta löytyy monentasoista majoitusta: sekä superluksusta kuten Daios Cove että edullisia majataloja tyyliin Lato Hotel.

Casa Porto Boutique Hotel on tyylikäs, vain aikuisille tarkoitettu hotelli Agios Nikolaosin satamassa, josta matkaa voi jatkaa vaikkapa Santorinille.

10 kilometrin päässä Agios Nikolaosista on suojaisalla lahdella sijaitseva, suosiotaan kasvattava Elounda, entinen kalastajakylä, jonne on noussut Kreetan tyylikkäimpiin kuuluvia hotelleja.

Erinomainen valinta yöpaikaksi on huipputyylikäs ja modernia seksikkyyttä henkivä Royal Marmin Bay & Boutique Hotel.

Elounden lahden edustalla on nähtävyytenä komea, linnoitettu Spinalongan saari, jolle karkotettiin spitaalisia 1950-luvulle asti.

Failed to fetch data

Palaiochora ja Kreetan etelärannikko

Loutron pikkukylään Kreetalla pääsee vain veneellä tai kävellen. Kuva: Lupu Robert Ciprian / Shutterstock

Kreetan etelärannikko on jyrkkä ja vuoristoinen ja säilynyt sen ansiosta pääosin koskemattomana. Rantahotelleja on oikeastaan vain viehättävässä Palaióchorassa saaren lounaiskulmassa. Erinomainen valinta on Libyan Princess, vaikkei se aivan yhtä eksoottinen elämys olekaan kuin nimi antaisi olettaa.

Nähtävyytenä on venematkan päässä sijaitseva Elafonissin pinkki ranta – jolle pääsee kyllä myös pitkää ja mutkaista tietä pitkin Haniasta.

Toinen idyllinen kohde Kreetan etelärannikolla on Loutro, jossa voi käydä etsimässä kreetalaista kyläidylliä. Monen paikallisen mielestä eristyksissä sijaitseva Loutro on Kreetan kaunein kylä.

Loutroon ei johda tietä, vaan perille pääsee joka aamulautalla Palaiochorasta tai patikoimalla reippaan matkan Agia Rumelista tai Chora Sfakionista.

Katso tarjoukset Palaiochoran tai Loutron hotelleihin.

Vaeltaminen Kreetalla – Samarian rotko

Samarian rotko on Kreetan suosituin patikintikohde. Kuva: Dziewul / Shutterstock

Vuoristoisella Kreetalla on useita komeita rotkoja. Tunnetuin ja suosituin vaelluskohde on Samaria, Euroopan suurin rotko. Vaelluspolku vie upeissa maisemissa vuorten syleilyssä. Kapeimmillaan polku on vain kolme metriä leveä.

Samarian 16 kilometriä pitkä reitin voi kulkea alamäkeen 1230 metrin korkeudesta Agia Roumelin kylään, turkoosin Libyanmeren rannalle. Vaelluksen lopuksi otetaan venekyyti naapurikylään.

Samarian rotko on suosittu vaelluskohde etenkin keväisin, jolloin rotko kylpee kukkaloistossa. Vilkkaimmillaan polulla voi syntyä ruuhkaa, kun jopa 3000 ihmistä päivässä patikoi pitkin kapeaa polkua. Syksyisinkin vaeltajia voi olla jopa tuhat päivässä.

Rauhaa etsiville Kreetalta löytyy myös hiljaisempia vaellusreittejä.

Kreetalaisia kri-kri -villivuohia kiipeilemässä kalliolla. Kuva: Vivooo / Shutterstock

Kreetan vaelluspoluilla voi koettaa bongailla upeiden maisemien lisäksi isosarvisia ja harvinaisia kri-kri-villivuohia.

Kannattaa huomioida, että monet kansallispuistojen vaelluspoluista, myös Samarian rotko, on sateiden aiheuttamien kivivyöryjen vuoksi suljettuja lähes puolet vuodesta Kreetan matkailusesongin ulkopuolella.

Jos omin toimin patikointi epäilyttää, Samarian rotkolle järjestetään myös opastettuja retkiä.

Kreetalainen ruoka

Kreeta ja mustekalat kuuluvat yhteen. Kuva: Panegyrics of Granovetter, Flickr CC

Ehkä kaikkein parasta Kreetalla on kuitenkin kreetalainen ruoka. Siitä voisi kirjoittaa ylistyslauluja. Kreetalainen ruoka on yksinkertaista, terveellistä ja herkullista. Juuri sellaista, mitä ruuan pitääkin olla.

Kreetalaisen keittiön perustana ovat oliivit ja erinomainen oliiviöljy. Ja tietenkin makeat kreetalaiset tomaatit.

Ateria alkaa usein lajitelmalla meze-alkupaloja, jotka jaetaan pöytäseurueen kesken. Meze-annoksina on esimerkiksi grillattuja kasviksia, tzatzikia, viininlehtikääryleitä, mustekalaa, etanoita – ja tietenkin oliiveja, Kreetalla kun ollaan.

Pääruokana voi olla vaikkapa lammaspataa, kalaa tai grillattua mustekalaa.

Kreetalaisia kalaleipiä. Kuva: Mila Atkovska / Shutterstock

Kreetan erikoisuuksia ovat korppumaiset, oliiviöljyssä uivat dakos-leivät, joiden päällä on herkullista tomaattimurskaa ja hyvin miedon makuista kreetalaista vuohenjuustoa, misitraa.

Misitra-juustoa löytää myös kalitsunia-piiraiden täytteenä, kreetalaisilla vuoristoyrteillä maustettuna.

Kreetalaista ruokavaliota pidetään poikkeuksellisen terveellisenä – ja mitä olisikaan sydänystävällinen ruokavalio ilman pientä näkäräistä. Kreetalla ruuan kanssa saa hyvällä omalla tunnolla nauttia snapsin jääkylmää rakia.

Raki valmistetaan viinintuotannon sivutuotteena kertyneistä rypäleenkuorista.

Ostokset Kreetalla

Rethymnon, Kreeta. Kuva: Dziewul / Shutterstock

Kreeta on varsin mainio ostoskohde. Kansainvälisten muotimerkkien ohella on tarjolla paljon paikallisia tuotteita, jotka tapaavat olla laatuunsa nähden edullisia. Myös kansainväliset merkit ovat usein hieman Suomen hintoja halvempia.

Laukkuihin kannattaa pakata Kreetalta ainakin maailmankuulua kreetalaista oliviöljyä, josta valmistetaan myös saippuaa ja monenlaisia kauneudenhoitotuotteita. Myös kreetalainen hunaja ja mausteet ovat korkealaatuisia. Mukaan myös pullo tai pari ouzoa tai retsinaa, joiden äärellä on kiva muistella Kreetan-matkaa kotosalla.

Kreeta tunnetaan myös nahkatuotteistaan, jotka ovat laadukkaita ja varsin edullisia. Matkamuistomyymälät ovat Kreetalla luonnollisesti täynnä keramiikkaa ja minotauruksia.

Hyvä kohde ostoksille on Hania, jossa riittää shoppailtavaa kauppahallissa ja pikkukujien putiikeissa.

Kreeta lasten kanssa

Kreeta on melko turvallinen paikka lapsille, kunhan huomioidaan erilainen liikennekulttuuri, puuttuvat turvakaiteet ja kesän polttava helle. Kuten muuallakin Kreikassa, kansa on lapsirakasta ja jälkikasvu on tervetullutta ravintoloihin ja illanviettoihin.

Saarella on muutama vesipuisto Hanian ja Iraklionin läheisyydessä.

Eniten lapset taitavat kuitenkin nauttivat upeista rannoista ja Hanian vanhankaupungin kapeista kujista, kuten aikuisetkin. Kreetalla hotelleissa, ravintoloissa ja busseissa on lähes aina hyvin toimiva wifi, mikä varmasti ilahduttaa lapsiperheitä.

Jos haluaa yllättää lapset iloisesti, voi varata yön tai pari asumisen Iraklionin läheltä Fodele Beach Hotelista, jolla on kokonainen oma vesipuistonsa.

Golf-loma Kreetalla?

Kreeta ei ole tunnettu golfkohteena. Kuivalla ja vuoristoisella saarella on vain yksi 18-reiän golfkenttä, The Crete Golf Club. Kenttä sijaitsee lähellä pääkaupunkia Iraklionia. Kentä yhteydessä toimii Golf Club Hotel.

Yhdeksän reiän golfkenttä löytyy myös Eloundasta.

Liikkuminen Kreetalla

Kreeta on helppo paikka matkustaa. Linja-autot kulkevat säännöllisesti sekä melko luotettavasti ja edullisesti. Bussiliput voi ostaa asemalta tai bussista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että etäisyydet ovat pitkät. Koko saarta on turha kuvitellakaan näkevänsä lyhyellä Kreetan-lomalla.

Taksit ovat Kreetalla edullisia, kunhan hinnan muistaa sopia etukäteen.

Kannattaako Kreetalla vuokrata auto?

Vuokra-auto antaa tietyn vapauden, mutta paikallinen liikennekulttuuri vaatii totuttelua ja parkkipaikan löytäminen esimerkiksi Hanian vanhastakaupungista voi olla haasteellista.

Katso tarjoukset autonvuokraan Kreetalla.

Pärjääkö Kreetalla englannilla?

Ison-Britannian vaikutusta voi olla se, että Kreetalla pärjää edelleenkin paremmin englanninkielellä kuin Kreikassa yleensä. Sekaannusta saattaa sen sijaan aiheuttaa Kreetan kaupunkien kreikankielisen nimen rinnalla käytetty englanninkielinen nimi kuten Iraklion/Heraklion, Hania/Chania.

Paras aika matkustaa Kreetalle

Tällä saarella jokaisella vuodenajalla on oma lumonsa. Mutta jos yksi vuodenaika pitäisi valita ylitse muiden, se olisi syksy, jolloin meri on vielä ihanan lämmintä uimiseen ja sää on parhaimmillaan patikointiin.

Kannattaa huomioida, että kansallispuistojen vaellusreitit, esimerkiksi Samaria, ovat lumen takia suljettuja lähes puolet vuodesta talvesta pitkälle kevääseen.

Lue lisää Kreetan säästä ja ilmastosta.

Matkalukemista Kreetalle

Kaunokirjallisista teoksista Kreetalle kannattaa pakata mukaan Henry Millerin omaelämäkerrallinen Marussin kolossi -teos. Miller kuvailee toista maailmansotaa edeltävää Kreikkaa ― myös Kreetaa, jossa kirjailija kävi kokemassa turistiripulin. 

Anja Snellmanin vuonna 2016 ilmestynyt romaani, Lähestyminen, sijoittuu osittain Kreetalle, jolla Snellman asuu osan aikaa vuodesta.

Ultimaattinen Kreeta-kirja on tietenkin Kreetalle sijoittuva Kerro minulle Zorbas, mutta tietojemme mukaan kirjan painos on loppu. Kannattaa lainata kirjastosta.

Kreetan matkat

Vaivattomimmin Kreetalle matkustaa pakettimatkalle, joita järjestetään Suomesta pääasiassa huhtikuusta lokakuulle. Viikon Kreetan-valmismatkan saa halvimmillaan noin 500 eurolla. Retkiä, esimerkiksi Samarian rotkoon, voi varata lisämaksusta paikan päällä.

Kaikkien suomalaisten matkatoimistojen äkkilähdöt on kerätty yhdelle sivulle, jotta tarjousten vertailu olisi mahdollisimman helppoa. Katso äkkilähdöt täältä.

Lennot Kreetalle

Kreetalla on kaksi kansainvälistä lentokenttää. Kreetan vilkkain lentokenttä on pääkaupunki Iraklionin lentokenttä, mutta suurin osa Suomesta saapuvista lennoista laskeutuu ja lähtee Hanian lentokentältä. Lue lisää Kreetan lentokentistä.

Kreetalle lentää Helsingistä noin neljässä tunnissa. Edestakaiset lennot Helsingistä Kreetalle lähtevät noin 200 eurosta.

Kreetan laivaliikenne – lautalla Santorinille

Kreetalta pääsee lautalla mm. Santorinille. Kuva: Inna Felker / Shutterstock

Kreetalle voi matkustaa myös lautalla. Lauttamatka Ateenan vierestä Pireuksesta Kreetalle kestää 8–9 tuntia. Lauttoja kulkee sekä Haniaan että Iraklioniin.

Kreeta on loistava etappi Egeanmeren saarihyppelyyn. Kreetalta pääsee lautalla esimerkiksi Santorinille, Rodokselle ja Kosille.

Santorinille suunnataan pikalautoilla, joilla matka kestää vain kaksi tuntia. Lauttoja lähtee Haniasta, Iraklionista ja Agios Nikolaosin satamasta.

Kreetan kokemuksia

Tämän Kreeta-oppaan ovat kirjoittaneet matkailutoimittajat Petri Kosonen ja Antti Helin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi