Kreetan sää ja ilmasto

Syksy on parasta aikaa patikoida Kreetalla. Kreetalaisia kri-kri -villivuohia kiipeilemässä kalliolla. Kuva: Vivooo / Shutterstock

Kreetan sää ja ilmasto ovat parhaimmillaan keväällä ja syksyllä, mutta saarelle voi matkustaa ympäri vuoden – Kreetan jokaisella vuodenajalla on oma lumonsa.

Merikin on Kreetalla kaunis vuoden ympäri. Kun vuorilla on jo lunta, hehkuu Välimeri sinisimmillään ja turkoosin sävyissä.

Kreetan kevät

Kevät alkaa Kreetalla jo maaliskuussa, jolloin matkailija palkitaan kukkaloistolla. Keväällä Kreetan ilmasto sopii etenkin vaeltamiseen ja nähtävyyksien katseluun.

Kreeta kesällä

Rantalomalle parasta aikaa on kesä, jolloin meri on lämpimimmillään. Kesä on myös suosituinta aikaa. Etenkin elokuu voi olla Kreetalla turhankin vilkasta aikaa, sillä ulkomaisten lomailijoiden lisäksi Kreetalle matkustaa myös kreikkalaisia viettämään kesälomaa.

Kreeta syksyllä

Parasta aikaa matkustaa Kreetalle on syksy, jolloin merivesi on vielä ihanan lämmintä ja vilkkain lomasesonki jo takana, mikä laskee majoituksen hintoja. Syksy on myös parasta aikaa vaeltaa Kreetalla.

Kreetan talvi

Joulu-tammikuussa pääsee seuraamaan – ja kysymällä jopa osallistumaan – oliivinpoimintaan. Talvella voi kuitenkin olla viileä, varsinkin jos majapaikassa ei ole lämmitystä.

Uimaan voi pulahtaa ympäri vuoden – jos ei ole arkajalka. Kreetan edustalla Välimeren lämpötila vastaa keskitalvellakin merivettä Suomen alkukesästä. Ei ole harvinaista nähdä paikallisia talviuimareita.

Kannattaa huomioida, että kansallispuistojen vaellusreitit, esimerkiksi Samaria, ovat lumen takia suljettuja lähes puolet vuodesta.

Lue lisää: Kreeta-matkaopas

Katso lentotarjoukset Kreetalle.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!