Korfun vinkit

Paleokastritsan poukama. Kuva: Petroos / Shutterstock

Tällä sivulla kerrotaan käytännön vinkkejä Korfulla matkustamiseen.

Paras aika matkustaa Korfulle

Korfun matkailusesonki onkin melko lyhyt käsittäen lähinnä kesäkuukaudet. Korfu ja muut Joonianmeren saaret ovat Kreikan vehreämpiä ja siihen on selvä syy – vaihteleva ilmasto. Vaikka Joonianmeren saarilla sataa enemmän kuin vaikkapa Egeanmerellä, mökkilevät Joonianmeren saarilla, varsinkin Lefkadalla, Kreikan rikkaat ja isokenkäiset laivanvarustaja Onassiksista alkaen.

Vertaa eri lentoyhtiöiden hintoja Korfulle.

Korfun lentokentältä keskustaan

Lentokenttäbussi numero 15 on Euroopan halvimpia lentokenttäbusseja ja maksaa vain reilun euron. Valitettavasti edullisimmat lennot lähtevät tai saapuvat usein aamuyöstä, jolloin bussi ei kulje. Vaihtoehdoksi jää taksi ja minibussi tai kävely, jos tuntee paikat, eikä tavaraa ole kohtuuttomasta.

Korfun kansainvälinen lentokenttä Ioánnis Kapodístrias sijaitsee vain kolme kilometriä kaupungin eteläpuolella.

Korfun satama

Korfun satamasta lähtevät lautat muille Joonianmeren matkailusaarille Zakinthosille ja Kefalinialle. Korfusta on lauttoja myös mantereen puolelle Igoumenitsaan (kesällä 2017 lautan kulku on tosin epävarmaa) ja Peleponnisosin niemimaan Patrakseen.

Korfun satamasta kulkee kansainvälisiä lauttoja myös Italian Bariin, Brindisiin ja Venetsiaan sekä Albanian Sarandaan (sesongista riippuen 1–3 kertaa päivässä 19–24 euroa).

Liikkuminen Korfulla

Siniset paikallisbussit kulkevat esimerkiksi Korfun lentokentän ja sataman välillä. Vihreillä ”pitkänmatkanbusseilla” pääsee saaren muihin osiin. Vihreiden bussien asema on lentokentän läheisyydessä.

Julkista liikennettä vaivattomammin Korfulla liikkuu pyörällä tai skootterilla. Moposkootterin saa Korfulla vuokrattua reilulla 10 eurolla/vuorokausi, mutta kannattaa pitää mielessä, ettei Korfu ei ole oikea paikka mopolla ajamisen opettelemiseen.

Maastopyöräily on Korfulla yleistä, mutta polkupyörän tai sähköpyörän vuokraaminen tulee yleensä vähän kalliimmaksi kuin skootterin vuokraaminen.

Autovuokraamoja Korfulla löytää etenkin lentokentän liepeiltä, mutta myös sataman tuntumasta ja kaupungin keskustasta. Vuorokauden autovuokra Korfulla alkaa matkailusesongin aikana 36 eurosta vuorokaudessa (esim. kaksiovinen Hyundai I 10).

Vertaa eri autovuokraamojen hintoja.

Korfulta Albaniaan

Korfusta on helppo jatkaa matkaa Albanian kuuluisimpaan rantakohteeseen Sarandaan ja Albanian kuuluisimpaan nähtävyyteen, Butrintin rauniokaupunkiin. Kerkiran salmen kohdalla Korfusta on välimatkaa Albanian Butrintiin on vain noin kaksi kilometriä.

Kylmän sodan aikana Kerkira oli maailman tarkimmin vartioituja salmia. Italian Brindisistä Kreikkaan matkanneiden lauttojen matkustajakansilla kurkoteltiin kohti Euroopan suljetuinta maata. Nyt Albanian puolelle pääsee Korfun satamasta pikaveneellä kolmessa vartissa.

Korfun hotellit

Katso tarjoukset Korfun hotelleihin.

Korfu-matkaopas

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös mökin Suomesta. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi