Kreetan lentokentät

Lentokone laskeutuu Iraklionin kentälle. Kuva: Ondrej Zabransky / Shutterstock

Kreetalla on kaksi kansainvälistä lentokenttää, toinen pääkaupunki Iraklionin lähellä ja toinen lomailijoiden suosimassa Haniassa.

Iraklionin lentokenttä – Kreetan vilkkain lentoasema

Iraklionin kansainvälinen lentokenttä, Níkos Kazantzákis International Airport (HER), on Ateenan jälkeen Kreikan vilkkain kenttä. Se sijaitsee vain viiden kilometrin päässä Iraklionista.

Iraklionin lentokentän kohteina ovat esimerkiksi Agios Nikolaos, Hersonissos ja Ierapetra.

Kentän liepeillä on pari kansainvälistä autovuokraamoa. Bussit kulkevat Iraklioniin muutaman minuutin välein. Bussimatka lentokentältä Iraklioniin kestää noin 20 minuuttia.

Sekä lähtevät että saapuvat lennot ovat usein myöhässä, mikä kannattaa huomioida esimerkiksi silloin, jos on erikseen varattu jatkolento Ateenasta lyhyellä vaihtovälillä.

Níkos Kazantzákis on käynyt jo aikaa sitten turhan ahtaaksi lennoille, ja se tullaan korvaamaan uudella lentokentällä, jota rakennetaan hieman kauemmaksi kaupungista Kastelliin. Rakennustyöt ovat viivästyneet, joten Kastellin kenttää saadaan todennäköisesti odottaa vielä vuosia.

Hanian lentokenttä – Suomesta saapuvien lentojen käytössä

Suurin osa Suomesta Kreetalle kulkevista tilauslennoista laskeutuu Hanian kansainväliselle lentokentälle, Aerodromio, joka sijaitsee noin 15 kilometrin päässä keskustasta.

Kuvankaunis vanhakaupunki Hania on mukava kohde jo itsessään. Ympäristössä sijaitsevat myös monet suositut rantakohteet kuten Platanias ja Agia Marina.

Taksi Hanian lentokentältä keskustaan maksaa 15–25 euroa tinkimistaidoista riippuen. Bussikuljetus lentokentältä Haniaan maksaa vain euron.

Hanian lentokentältä löytyvät yleisimmät kansainväliset autovuokraamot.

Katso lentotarjoukset Kreetalle.

Lue lisää Kreetasta: Kreeta-matkaopas

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi