Korfun nähtävyydet

Paleokastritsan lahti, Korfu. Kuva: Mila Atkovska / Shutterstock

Korfulla riittää nähtävyyksiä ja tekemistä. Ihaile Korfun vanhaakaupunkia, tutustu museoihin ja patikoi Korfun korkeimmalla vuorella. Retkille Korfulta pääsee Albaniaan asti.

Korfun vanhankaupungin linnoitukset

Kerkyra, Korfu. Kuva: Pavle Marjanovic / Shutterstock

Korfun vanhakaupunki sijaitsee kahden linnoituksen välissä. Vanhan linnoituksen (Palaio Frourio) venetsialaiset rakennuttivat 1400-luvulla Bysantin aikaisen linnan raunioille. Britit viimeistelivät kokonaisuuden. Linnoitus näyttävine kellotorneineen sijaitsee Korfun kaupungin itäisellä niemellä, jonka kanava erottaa muusta kaupungista.

Vanhan kaupungin toisella puolella olevalla kukkulalla sijaitsee puolestaan Uusi linnoitus. Sekin on alunperin venetsialaisten rakentama, mutta jäljellä olevat rakennukset ovat brittivallan ajalta.

Agios Spiridon – Korfun kuuluisin kirkko

Korfun suojeluspyhimyksen, Pyhän Spiridonin, jäännökset ovat esillä vanhassa kaupungissa Agios Spiridonin kirkossa. Pyhän Spiridonin sanotaan pelastaneen saaren rutolta. Kuolemansa jälkeen hän vielä ilmaantui auttamaan taistelussa Korfua piirittäneitä ottomaaneja vastaan.

Mon Repón palatsi

Uusklassista tyyliä ja brittiläistä siirtomaa-arkkitehtuuria yhdistelevässä Mon Repón palatsissa toimii Palaiópolin arkeologinen museo.

Museokokoelmaa mielenkiintoisempi on kuitenkin itse palatsi ja sitä ympäröivä laaja puutarha, jossa on antiikin aikaisten temppelien raunioita. Mon Repó rakennettiin vuonna 1826 Análipsis-kukkulalle noin kolme kilometriä Korfun keskusta etelään.

Palatsissa syntyi prinssi Philip, Edinburghin herttua ja kuningatar Elisabeth II:n puoliso. Syntyjään hän oli Kreikan ja Tanskan (!) prinssi. Euroopan kuninkaallisten sukupuut ovat kummalliset.

Paleokastritsan luostari

Theotokos-luostari sijaitsee Paleokastritsan kaupungissa. Kuva: Balate Dorin / Shutterstock

Korfun kauneimpiin nähtävyyksiin kuuluu saaren länsirannikolla sijaitseva, 1200-luvulla rakennettu Paleokastritsan luostari. Bussipysäkiltä on 20 minuutin kävely luostarille läpi sitruunalehtojen. Omalla kulkuneuvolla pääsee luostarin viereen.

Vanha Perithia – Korfun kaunein kylä

Old Perithia on Korfun vanhin kylä. Kuva: Szymon Mucha / Shutterstock

Korfun kaunein kylä Vanha Perithia (Old Perithia) sijaitsee Korfun korkeimman vuoren Pantokratoran rinteillä. Kylä on rakennettu 1300-luvulla rakennettu mutta sittemmin sammaloitunut ”aavekaupungiksi”.

Vaikka kylä on aikoinaan hylätty, toimii Perithiassa sesongin aikana muutama taverna ja majatalo. Ruokahalua voi kasvattaa patikoimalla kahdeksan kilometrin matkan Pantokratora-vuoren 906 metriä korkealle huipulle.

50 kilometrin päässä Korfun kaupungista sijaitsevassa Perithiassa on helppo vierailla autolla tai skootterilla.

Achillionin palatsi – Sissin jalanjäljillä Korfulla

Achilleonin palatsi. Kuva: Havoc / Shutterstock

Suomalaisia Sissi-faneja kiinnostanee Itävallan keisarinnan vuonna 1889 Korfulle rakennuttama palatsi Achillion, joka on nimetty Sissin ihaileman antiikin sankarin Akilleen mukaan. Vain vuotta aiemmin Sissin poika oli tehnyt itsemurhan. Palatsiinsa Sissi pakeni suruaan ja yhä ahdistavammaksi kokemaansa Itävallan hovielämää. Palatsilta aukeavat näkymät Joonianmerelle. Toivottavasti ne toivat lohtua Sissille.

James Bond -fanit saattavat tunnistaa palatsin Roger Mooren tähdittämästä elokuvasta Erittäin salainen (1981), jossa Achillion esitti kasinoa.

Palatsi sijaitsee noin kymmenen kilometriä Korfun kaupungista etelään.

Korfun museot

Asian Arts Museum, Korfu. Kuva: Milosk50 / Shutterstock

Korfun yllättävin nähtävyys on hieno Aasialaisen taiteen museo, joka toimii Pyhän Mikaelin ja Pyhän Yrjön palatsin tiloissa. Museon 15 000 esineen kokoelma jakautuu kiinalaiseen, japanilaiseen, kaakkoisaasialaiseen ja keskiaasialaiseen osastoon. Näytteillä on niin kiinalaista keramiikkaa kuin paimentolaisten tekstiilejä 1100-luvulta eaa. alkaen. Palatsi sijaitsee vanhassakaupungissa Spianadan aukion pohjoislaidalla.

Itse rakennus on näyte Korfun brittiläisestä arkkitehtuurista. Ennen museoksi muuttumista palatsissa toimi Britannian protektoraatin senaatti ja parlamentti.

Korfun antiikin ajan perintöön voi tutustua puolestaan Arkeologisessa museossa, joka sijaitsee Korfun vanhankaupungin eteläpuolella. Kokoelma koostuu saarelta löytyneestä antiikin ajan esineistöstä.

Antivouniotin museo esittelee Bysantin aikaa Korfulla.

Vaeltaminen Korfulla

Corfu Trailin patikointipoluilta on komeat maisemat. Kuva: Travel Nerd / Shutterstock

Varsinaisen turistisesongin ulkopuolella Korfu soveltuu erinomaisesti vaikka patikointiin. Suosituinta vaellusaikaa Korfulla on kevät, kun bougainvilleat kukkivat.

Korfun upein vaellus on 220 kilometrin pituinen vaellusreitti, Corfu Trail, joka kulkee pohjoisen Arkoudillaksesta etelän Agia Ekateriniin. Koko reitin kulkemiseen menee noin kaksi viikkoa. Vaellus kannattaa ajoittaa hyvin, koska majoitusliikkeet ovat Korfun kaupungin ulkopuolella puolet vuodesta suljettuja, ja toiset puolet täyteen varattuja. Matkan varrella olevat luostarit eivät majoita turisteja, ja leiriytyminen on saarella kielletty.

Pantokrator-vuoren maisemia Korfulla. Kuva: CCat82 / Shutterstock

Lyhyemmälle vaellukselle kannattaa lähteä Korfun korkeimmalle vuorelle Pantokratoralle.

Korfun retket

Korfun kaupungista voi käydä retkellä Paxoksella ja Antipaxoksen saarella. Myös Albaniassa ehtii käydä päiväretkellä tutustumassa Butrintin rauniokaupunkiin – helpoiten Albanian-vierailu onnistuu opastettuna retkenä.

Voit varata kätevästi netistä Korfun retket ja nähtävyyksien pääsyliput.

Korfu-matkaopas

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös mökin Suomesta. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi