Afroditen ranta ja rakkauden temppeli

Afroditen ranta Pétra tou Romioú
Näissä maisemissa, Afroditen rannalla, rakkaudenjumalatar nousi merestä. Olisimmepa olleet näkemässä!

Kyproksen kuuluisimpia nähtävyyksiä on jylhän kaunis Afroditen ranta, joka oli antiikin kreikkalaisten mytologiassa Afroditen synnyinpaikka. Näissä maisemissa kuvankaunis rakkaudenjumalatar nousi merestä.

Afroditen rantaa koristaa komea kivi Petra tou Romiou eli ”Kreikkalaisen kivi”.

Rannalle on Pafoksen keskustasta vajaan 30 kilometrin ajomatka. Matkalla kannattaa pysähtyä puolimatkassa sijaitsevalle Afroditen pyhätölle. Se oli koko antiikin maailman tärkein rakkaudenjumalattaren temppeli.

Afroditen pyhäkkö – pyhää ja lihallista rakkautta

Afroditen temppeli Kypros
Afroditen pyhäkkö oli antiikin ajalla tärkein rakkaudenjumalattaren temppeleistä.

Vaikka Afroditen temppelistä ei olekaan säilynyt kuin muutama pylväs, on paikalla vaikuttavaa seistä. Anna ajatuksesi vaeltaa aikojen taakse, kun juuri tälle pyhäkölle saavuttiin ympäri antiikin maailmaa juhlistamaan rakkautta ja lihallisen himon onnea.

Afroditea ei palvottu pelkästään rukouksin – pyhäkössä uskotaan harjoitetun temppeliprostituutiota.

Rauniot sijaitsevat paikalla, jossa on palvottiin hedelmällisyyttä jo kauan ennen kreikkalaisia ja Afroditen kultin syntyä; vanhimmat idolilöydöt ovat 3800-luvulta eaa.

Vierailu Afroditen rannalla

Afroditen ranta sijaitsee Kyproksen luoteisosassa Pafosin ja Limassolin puolivälissä.

Booking.com

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!