Limassol – hyvä tukikohta Kyproksen kiertämiseen

Limassol Kypros
Limassolin keskusta on yhdistelmä vanhaa ja uutta.

Rantakaupunki Limassol on Kyproksen paras kohde, jos haluaa yhdistää rantaelämän kaupunkilomaan. Kreikkalaiselta nimeltään 185 000 asukkaan Limassol on Lemesos.

Kyproksen toiseksi suurinta kaupunkia on modernisoitu ja kaunistettu pitkin 2000-lukua, minkä johdosta Limassolista on tullut Kyproksen trendikkäimpiä kohteita, tosin samalla kaikkein perinteisin kyproslainen tunnelma on jäänyt taka-alalle.

Limassol tarjoaa nykyisin tyylikkäitä hotelleja, hyviä ravintoloita ja vilkasta yöelämää. Limassolin rannat eivät sen sijaan ole kummoiset.

Mukavia alueita ravintoloiden ja baarien etsimiseen ovat viihtyisä satama sekä hauskasti nimetyn Zik Zak -kadun ympäristö.

Limassolin sijainti on mukavan keskeinen ja täältä käsin on helppo kiertää Kyproksen nähtävyyksiä. Limassolin omiin nähtävyyksiin kuuluvat antiikin aikainen Kourion ja ristiritarien linna Kolossi.

Kourion – amfiteatteri ja gladiaattorien talo

Reilut kymmenen kilometriä Limassolista länteen sijaitseva Kourion on saaren komeimpia rauniokaupunkeja. Sijaintikin on hieno: rauniot ovat kukkulalla, jolta avautuvat näkymät Välimerelle.

Suurin osa raunioista on roomalaisajalta. Erityisen hyvin on säilynyt Estoliosin talo, rikkaan roomalaisen kristityn asunto, jossa on ihailtavana useita huoneita, pihamaita ja kylpylä. Hienot mosaiikkilattiat. Heti ovella vanha kirjoitus toivottaa vieraalle hyvää onnea.

Rauniotalon vieressä on Kourionin kuuluisa roomalainen teatteri. Kiehtova on myös Gladiaattorien taloksi kutsuttu rakennus, jota koristavat kuvat gladiaattoritaisteluista.

Kolossi Castle

Kolossi linna Limassol
Limassolin lähellä sijaitsevan Kolossin linnan rakennutti johannittain ritarikunta.

Melkein Kourionin vieressä on entinen ristiritarien linna Kolossi Castle, jonka rakennutti alun perin johanniittain ritarikunta 1200-luvun alussa. Vuosisadan lopulla linna toimi tovin ritarikunnan päämajanakin, kun ritarit joutuivat peräytymään Pyhältä maalta. Kyprokselta ritarit muuttivat ensin Rodokselle ja sieltä Maltalle.

Hetken aikaa linnassa – ja koko saarella – valtaa pitivät myös temppeliherrat, jotka viihtyivät Kyproksella tosin vajaan vuoden, kun asukkaat nousivat kapinaan heitä vastaan.

Saaren oli myynyt temppeliherroille Rikhard Leijonamieli, joka valloitti Kyproksen matkalla ristiretkelle Pyhälle maalle. Taistelemisen ohella Rikhard ehti viettää Limassolissa häitä.

Vuonna 1426 mamelukit tuhosivat linnan, ja johanniitat rakensivat sen uudelleen vuonna 1454 nykyiseen asuunsa neliskulmaiseksi, kolmikerroksiseksi torniksi.

Fassouri Water Park

Limassolin vieressä sijaitsee Kyproksen suurin vesipuisto.

Limassolin hotellit

Katso tarjoukset Limassolin majoitukseen.

Limassolin lentokenttäkuljetukset

Larnakan lentokentältä pääsee omalle hotellille helpoimmin taksilla. Kaikista vaivattominta on varata lentokenttäkuljetus etukäteen. Kuljetus maksaa hotellin sijainnista riippuen noin 45 euroa. Varaa lentokenttäkuljetus Kyproksella.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi