Agia Napa – täältä löytyy Kyproksen kaunein ranta

Kypros Love Bridge
Love Bridge eli Rakkauden silta on komea kivimuodostelma Agia Napan vieressä Kyproksella. Kuva: P A / Shutterstock

Agia Napa on Kyproksen suosituimpia rantakohteita. Saaren kaakkoiskulmassa sijaitseva Agia Napa tunnetaan parhaiten kahdesta asiasta: upeasta Nissi Beachista ja vilkkaasta yöelämästä. Paikallista tunnelmaa on sen sijaan vähän. Viime vuosina Agia Napaa on koristeltu hauskalla katutaiteella.

Agia Napan kuuluisin nähtävyys on Love Bridge eli Rakkauden silta, vähän matkan päässä keskustasta merenrannalla sijaitseva kaunis kivimuodostelma.

Rauhallisempaa tunnelmaa löytää lähistöltä Protarasin rantakohteesta ja suojellulta Cape Grecon niemeltä.

Nissi Beach – Kyproksen kaunein ranta

Kypros Agia Napa ranta
Agia Napamn rantakohteessa sijaitseva Nissi Beach on Kyproksen kauneimpia rantoja. Kuva: Krzyzak / Shutterstock

Keskustasta kolmen kilometrin päässä sijaitseva, turkoosin meren reunustama Nissi Beach rankataan usein Euroopan kauneimpien rantojen joukkoon.

Kauneuspilkkuna rannan edustalla on saari, jolle pääsee laskuveden aikaan kävellen.

Tunnelma on turistikaudella vilkas: auringonvarjoja ja hälinää riittää, mutta ranta on sen verran hieno, että täällä on melkein pakko käydä vierailulla vähän kauempaakin.

Parhaalla paikalla aivan rannalla on kohtuuhintainen ja kehuttu Nissi Beach Resort. Rannan toisessa päässä Nissi Bay Beach Bar järjestää rantabileitä.

Rauhallisempia tunnelmia Agia Napan alueella tarjoilee esimerkiksi Makronissos Beach.

Protaras ja Fig Tree Bay

Protaras Kapparis Beach
Kaunis Kapparis Beach sijaitsee Protarasin alueella.

Agia Napan lähistöllä on toinenkin suosittu rantakohde, Protaras, joka tunnetaan etenkin hienosta Fig Tree Bay -rannastaan. Vaikka auringonvarjoja riittää täälläkin, on ranta tunnelmaltaan selvästi Nissi Beachia rauhallisempi ja houkuttelee myös perheitä.

Protarasin pienemmillä lahdilla Green Bay ja Cyclops Cave voi snorklata. Sukellusretkiä järjestetään Protarasin alueen vedenalaisiin luoliin, joissa voi bongata mustekaloja ja hummereita.

Protarasin hienoja hotelleja ovat aikuisille suunnattu Sunrise Jade ja paremmin perheille sopiva Sunrise Pearl Hotel & Spa.

Katso tarjoukset Fig Tree Bayn hotelleihin.

Cape Greco ja Konnos Beach

Cape Greco maisema Kypros
Cape Grecon niemellä odottavat upeat merimaisemat.

Agia Napan ja Protarasin välissä on suojeltu Cape Grecon niemi, jolla on kauniita ja suojaisia uimapaikkoja. Cape Grecon poukamissa voi myös snorklata.

Jos seikkailumieli ei riitä oman rannan etsimiseen, mukava päiväretken kohde on niemen kupeessa sijaitseva Konnos Beach, jolta löytää sopivasti palveluita.

Cape Grecon niemellä voi lomailla hulppeissa puitteissa vuokraamalla oman luksushuvilan.

Agia Napan yöelämä

Agia Napan liki vuorokauden ympäri jatkuva yöelämä houkuttelee nuoria niin Britteinsaarilta, Ruotsista kuin Venäjältäkin. Neonvaloilla koristeltuja baareja ja yökerhoja on etenkin Agia Napan keskustassa.

Bilettäjän kannattaa harkita kokonaisen huoneiston vuokraamista.

Merimuseo Thalassa

Bileiden lisäksi Agia Napasta löytyy myös kulttuuria. Merimuseo Thalassan vetonaulana on tarkka jäljennös antiikin Kreikan aikaisesta Kyrenia II -kauppalaivasta, joka löydettiin Pohjois-Kyproksen edustalta 1980-luvulla (alkuperäistä laivaa voi ihailla Kyrenian linnassa).

Nähtävänä on myös kopio papyrusveneestä, jollaisilla seilattiin meriä yli 10 000 vuotta sitten.

Agia Napan huvipuistot

Maronissos Beachin vieressä on hieno vesipuisto WaterWorld Themed Waterpark, ja Agia Napan keskustan kupeessa huvipuisto Parko Paliatso Luna Park, joka ei sekään ole yhtään hullumpi.

Retket Kyproksella

Agia Napasta järjestetään retkiä Pohjois-Kyproksen puolelle historialliseen Famagustan kaupunkiin, jonka vieressä on oikea aavekaupunki Varosha.

Katso tarjoukset opastettuihin retkiin ja aktiviteetteihin.

Lennot Kyprokselle

Larnakaan on kesäkaudella suoralentoyhteys Helsingistä. Katso lentotarjoukset Kyprokselle.

Kyproksen kansainväliseltä lentokentältä Larnakasta on Agia Napaan noin tunnin ajomatka. Vaivattominta on varata lentokenttäkuljetus etukäteen. Kuljetus maksaa hotellin sijainnista riippuen noin 45 euroa. Varaa lentokenttäkuljetus Kyproksella.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!