5 x maailman eksoottisimmat kaunottaret

Luonnonkauniit naiset eivät ole koskaan olleet arvossaan. Korsettien, korkokenkien, botox-ruiskeiden ja silikonirintojen ohella ihmiset ovat keksineet monta muutakin tapaa tuoda parhaat puolensa esiin.

Etiopia: lautasen kokoiset pusuhuulet

etiopia-heimo
Mursi heimon kaunotar Etiopiassa. Kuva: Bryan_T, Flickr CC

Kauneusihanne: venytetty huuli, Etiopia

Kenen mielestä: Etiopiassa lähellä Sudanin rajaa asuu mursien paimentolaiskansa, jonka naisten alahuulen lävistää valtava savikiekko.

Kauneuden tähden: Teinityttöjen alahuuleen tehdä reikä, jota laajennetaan yhä suuremmilla kiekoilla. Lopulta huulessa voi pitää lautasen kokoista kiekkoa. Keskimmäiset alahampaat joudutaan usein poistamaan koristeen tieltä. Huulikiekko on helppo irrottaa syömisen ajaksi.

Huomionarvoista: Vaikka huulikiekkojen pitämiselle ei ole keksitty mitään järkisyytä, arkeologit ovat löytäneet merkkejä siitä, että huulikiekkoja on käytetty esihistorialliselta ajalta lähtien ympäri maailmaa Kamtšatkalta Väli-Amerikkaan.

Matkaan: Murseja asuu Omo-laaksossa, joka sijaitsee noin 800 kilometriä Addis Abebasta. Alueella asuu myös muita kiehtovia alkuperäiskansoja.

Myanmar: kaulan mitan muita kauniimpi

Kuva: Justin Vidamo, Flickr CC
Kuva: Justin Vidamo, Flickr CC

Kauneusihanne: Pitkä kaula, Myanmar ja Thaimaa

Kenen mielestä: Myanmarin ja Thaimaan rajamailla asuvan kayan-kansan naiset pidentävät kaulaansa raskailla vaskirenkailla. ”Pitkäkaulaisia” kayaneita on kutsuttu myös kirahvinaisiksi.

Kauneuden tähden: Viisivuotiaiden tyttöjen kaulan ympärille laitetaan vaskirinkula, joka vaihdetaan aina vain suurempaan ja raskaampaan koruun. Kaula ei oikeasti pitene, vaan koru painaa olkaluita alaspäin, mikä saa kaulan näyttämään epäluonnollisen pitkältä.

Erikoista: Toisin kuin kuulee väitettävän, niska ei katkea, vaikka koristeet poistettaisiinkin. Itse asiassa naiset riisuvat renkaat säännöllisesti pesua varten. Koristeet eivät haittaa päivittäistä elämää.

Matkaan: Kayanien kylät Pohjois-Thaimaan Mae Hong Sonissa ovat suosittu mutta kyseenalainen turistinähtävyys. Kayanit ovat paenneet Myanmarin sotilasjuntan etnisiä puhdistuksia Thaimaahan, jossa heitä on painostettu poseeraamaan turisteille. Älä mene.

Peru: sademetsän piikikkäät rouvat

Kauneusihanne: Piikeillä läveistetyt kasvot, Peru

Kenen mielestä: Amazonin sademetsässä Perun ja Brasilian rajalla asuu matses-kansa, jonka jäseniä kutsutaan myös kissaihmisiksi, kiitos piikkien, joilla he ovat koristelleet kasvonsa.

Kauneuden tähden: Naiset lävistävät nenänsä pitkillä ruokopiikeillä, jotka sojottavat kasvoista kuin pitkät kissanviikset. Koristautumista täydennetään kaarevalla puutikulla, joka tungetaan alahuulen läpi. Kokonaisuuden kruunaavat kirkkaanpunainen vartalomaali ja kasvotatuoinnit.

Erikoista: Matses-miehet harrastavat miehuuskokeita, joissa vanhempi mies kiduttaa nuorempaa parhaan kykynsä mukaan. Suosittu tapa on polttaa ihoon reikiä, joihin hierotaan äärimmäisen kivuliasta sammakon myrkkyä.

Matkaan: Kansa ei päästä luokseen ulkopuolisia turistioppaita. Vierailusta voi kuitenkin sopia suoraan heimon. Yhteyden saamisessa auttaa matseseja tutkinut tohtori Dan James Pantone ([email protected]). Heimon luokse on viikon jokimatka Perun Iquitoksesta.

Mauritania: sopivasti lihava

Mauritaniassa on malleilla eri mitat. Kuva: Kuvat Michał Huniewicz, CC
Mauritaniassa on malleilla eri mitat. Kuva: Kuvat Michał Huniewicz, CC

Kauneusihanne: Lihavuus, Mauritania

Kenen mielestä: mauritanialaiset ovat ikimuistoisista ajoista asti suosineet lihavia rouvia.

Kauneuden tähden: Äidit lähettävät tyttärensä lihotusleireille, joissa heille pakkosyötetään couscousia, vuohenmaitoa ja muita kaloripitoisia ruokia aamusta iltaan, tarvittaessa piiskan voimalla. Lihottaminen aloitetaan jo alle kymmenvuotiaana.

Erikoista: Karussa ja aavikkoisessa maassa lihavuutta on pidetty vaurauden merkkinä. Tyttöjen pakkolihottaminen on kuitenkin onneksi käymässä harvinaiseksi. Mauritanian terveysministeriön mukaan enää yksi kymmenestä tytöstä käy läpi lihotuskuurin.

Matkaan: Mauritanian maisemat ovat Saharan hiekkadyynejä ja Atlantin jylhää rannikkoa. Parc National du Banc d’Arguin -kansallispuistoa pidetään puolestaan yhtenä maailman parhaista lintubongauspaikoista.

Benin: arvet kaunistavat

Tammarien linnoitettuja mökkejä. Kuva: Erik Kristensen, Wikimedia Commons.
Tammarien linnoitettuja mökkejä. Kuva: Erik Kristensen, Wikimedia Commons.

Kauneusihanne: arvet, Benin

Kenen mielestä: Arpitatuointeja harrastetaan ympäri Afrikkaa. Poikkeuksen taidokkaina pidetään tammari-kansan arpia. Tammarit asuvat Beninin ja Togon rajaseudulla Togo-vuorella.

Kauneuden tähden: Lapsille viilletään ensimmäiset geometriset arpitatuoinnit kasvoihin kaksivuotiaina. Veri vuotaa, ja lasta pitelemään tarvitaan kolme aikuista. Lisää arpitatuointeja tehdään 7- ja 15-vuotiaana eri puolille kehoa. Naisia tatuoidaan myös ennen avioitumista ja synnyttämistä.

Erikoista: Tammarit ovat kuuluisia myös linnoitetuista savimajoistaan, joiden sanotaan sijaitsevan nuolenkantaman päässä toisistaan. Majat koristellaan samanlaisilla kuvioinneilla kuin ihokin. Koristelut on omistettu hedelmällisyyden jumalattarelle.

Matkaan: Matka tammari-kansan luokse onnistuu Luoteis-Beninissä sijaitsevasta Natitingoun pikkukaupungista. Tammarien linnoitettujen talojen alue kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Tutustu myös voodoo-kulttuuriin, joka on Beninistä kotoisin.

 

Varaa tarjousmatka yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös äkkilähdön. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi