Maailman parhaat matkakohteet

Arvaatko, mistä tämä kuva on? Japanista löytyy metropolien, samurailinnojen ja vuoristojen lisäksi myös paratiisirantoja. Kuva: Shikema / Shutterstock

Mitkä ovat maailman parhaat matkakohteet? Mistä löytyvät maailman kauneimmat rannat, kiinnostavimmat kaupungit ja upeimmat nähtävyydet? Mitkä ovat parhaat matkakohteet perheille tai romanttiselle lomalle? Entä mitkä kohteet sopivat luksuslomaan tai reppureissaajalle?

Entä mikä on maailman paras matkakohde? Siis absoluuttisesti. Jos voisi käydä vain yhdessä ainoassa maailman maassa, niin minne kannattaisi matkustaa?

Olet tullut oikeaan paikkaan. Vastauksen maailman parhaaseen matkakohteeseen löydät tältä sivulta.

Moni suhtautuu kysymykseen maailman parhaista matkakohteista suurella tunteella ja antaa henkilökohtaisten mielipiteiden sumentaa harkintaansa, mutta emme me täällä Kerran elämässä -sivustolla. Vuosien matkustelun, itsetutkiskelun ja analyyttisen pohdinnan, syljeskelyn ja peukaloiden pyörittelyn jälkeen olemme valmiit nimeämään maailman parhaat matkakohteet.

Vastausta etsiessämme olemme köhineet Varanasin polttorovioiden käryssä, istuneet Delfoin oraakkelin temppelin raunioilla ja tavanneet bolivialaisen poppamiehen. Olemme sairastuneet taiteen yliannostukseen Firenzessä ja saaneet suun täyteen lepakonpaskaa Guatemalassa.

Olemme antaneet kaikkemme vastauksen löytämiseksi. Ja se on Fuengirola.

Ei sentään. Maailman parhaiden matkakohteiden joukkoon voi kyllä lukea myös monen tutun pakettimatkakohteen, joista parhaat esitellään sivulla Maailman parhaat lomakohteet.

Jos totta puhutaan, ei kannata suhtautua ylenkatseella mihinkään matkakohteeseen. Fuengirolastakin pääsee helposti päiväretkelle Andalusian ihmeille kuten maailman hienoimpien palatsien joukkoon kuuluvaan Alhambran palatsiin.

Älä siis ylenkatso ainoatakaan matkakohdetta, vaan suhtaudu maailmaan avoimella mielellä!

Maailman paras matkakohde

Washington voi olla Yhdysvaltain pääkaupunki, mutta New York on maailman pääkaupunki. Kuva: IM Photo / Shutterstock

Jos maailmasta pitäisi valita yksi matkakohde ylitse muiden, valinta olisi tietenkin vaikea. Yksi maa nousee kuitenkin ylitse muiden: Yhdysvallat.

Yhdysvalloissa on rajattomasti nähtävää ja koettavaa. On maailman kiehtovimpia kaupunkeja (New York, San Francisco), upeita rantoja (Florida, Havaiji) ja niin monta hienoa kansallispuistoa, ettei niitä pysty tässä luettelemaankaan.

Matkakohteena Yhdysvallat on samaan aikaan ihanan älytön (Las Vegas) että hurmaavan älyllinen (Boston).

Yhdysvallat sopii niin eeppiselle roadtripille (Route 66), lasketteluun kuin perhelomallekin (Los Angeles ja Florida).

Toistakin mieltä voi toki olla. Yhdysvallat on niin laaja, että voi olla väärin edes kutsua sitä matkakohteeksi – Yhdysvallat on useita matkakohteita.

Maailman parhaaksi matkakohteeksi voisi yhtä hyvin kutsua myös Italiaa, jossa on Yhdysvaltoja paljon pienemmällä alueella loputtomasti nähtävää, koettavaa ja herkuteltavaa. On toinen toistaan upeampia kaupunkeja, historian syvyyttä, taideaarteita ja kauniita maisemia. Italian rantakohteetkin, etenkin Sardinia, kuuluvat Euroopan parhaisiin.

Nyt joku jo nostaa käden pystyyn. Entäpä Espanja! Aivan. Espanja kilpailee tasaväkisesti maailman parhaan matkakohteen tittelistä Yhdysvaltain ja Italian kanssa. Ja saattaapa Espanja viedä voitonkin, niin paljon plussaa se saa edellisiä edullisemmasta hintatasosta.

Ranska sen sijaan putoaa kisasta ranskalaisten italialaisia ja espanjalaisia töykeämmän käytöksen vuoksi.

Aasian sarjassa voiton vie Japani monipuolisuudellaan ja mukavuudellaan ja Afrikassa Etelä-Afrikka – kiitos viiniensä ja muita safarikohteita kehittyneemmän ruokakulttuurinsa.

Lähi-idän paras matkakohde on Jordania, jossa on pienellä alueella valtavasti nähtävää ja koettavaa. Jordaniassa matkailijaa odottavat niin Petran rauniokaupunki, upeat aavikot, Kuollutmeri, Raamatun kohteet kuin hyvät sukelluksetkin.

Parhaat matkakohteet luksuslomalle

Malediiveilla matkataan vesitasoilla. Kuva: Jag CZ / Shutterstock

Maailman paras kohde luksuslomalle on Malediivit. Yhtä kauniita ja eksklusiivisia pikkusaaria ei löydy mistään muualta maailmassa. Malediivit on myös selvästi lyhyemmän matkan takana kuin toinen ylellinen saariparatiisi, Ranskan Polynesia (Tahiti ja Bora Bora, anyone?).

Onneksi Malediivit eivät ole vain luksusmatkailijoiden yksityisomaisuutta; Malediiveilla voi matkustaa myös edullisesti.

Ikimuistoista luksusta löytyy tietenkin ympäri maailmaa. Luksusloman kohteen voikin myös valita hotellin perusteella – matkan suurin luksus kun syntyy usein juuri majapaikasta. Lue lisää maailman parhaista hotelleista.

Parhaat matkakohteet reppureissulle

Laosin Vang Vieng on reppureissaajien onnela. Kuva: Em7 / Shutterstock

Reppureissaamisen aloitteluun paras matkakohde on Thaimaa, jossa on naurettavankin helppoa opetella itsenäistä matkaamista. Thaimaan parhaat kohteet reppureissulle ovat rennot saaret kuten Koh Tao ja Koh Phangan. Vuoristoinen Pohjois-Thaimaa tuo hyvää vastapainoa etelän rannoille.

Lisää Thaimaan kohteista voi lukea Kerran elämässä -sivuston tekijöiden oppaasta MinneThaimaassa.

Thaimaasta matkaa kannattaa jatkaa naapurimaihin Kambodzaan, Laosiin ja Vietnamiin.

Reppureissaamisen jatkokurssiksi sopii hyvin Keski-Amerikka, jossa on pienellä alueella todella paljon nähtävää ja koettavaa.

Euroopan parhaita kohteita reppureissulle ovat entiset Itä-Euroopan maat, joissa hintataso on vielä selvästi läntistä Eurooppaa edullisempi. Kiinnostavia ja sopivan seikkailullisiakin reppureissukohteita Euroopassa ovat esimerkiksi Balkanin maat ja Romania.

Maailman eksoottisimmat matkakohteet

Orissa Intia
Intia on täyttä eksotiikkaa. Kuvassa orissalainen tyttö. Kuva: Ville Palonen

Intia on niin monipuolinen matkakohde, että Intia kamppailisi maailman parhaankin matkakohteen tittelistä, ellei maassa reissaaminen olisi niin kaoottista ja paikoin kuluttavaa (vatsataudit!).

Mutta Intia kuuluu itseoikeutetusti maailman eksoottisimpien matkakohteiden kärkisijalle. Intiasta voi löytää melkein mitä vain, mitä maailma päällään kantaa – jopa ihmissyöntiä.

Vieläkin eksoottisempi, joskin vähemmän monipuolinen, matkakohde on Papua-Uusi-Guinea, jonka viidakoissa voi vielä kokea tunteen maailmasta, jota nykypäivä ei ole koskettanut.

Myös Afrikka on täynnä eksotiikkaa ja koskemattomuuden tuntua. Eksoottista matkakohdetta etsivä voisi oikeastaan valita kohteensa tökkäämällä sormensa mihin maahan tahansa Afrikan kartalla. Suosituksemme on kuitenkin Etiopia.

Maailman parhaat luontokohteet

Gepardi saaliinsa kanssa. Masai Mara, Kenia. Kuva: Ville Palonen

Maailman paras luontoelämys on tietysti safari afrikkalaisella savannilla, kuten Kenian Masai Marassa. Vai onko sittenkään?

Entäpä tiikerisafari Intiassa? Tai valashaiden kanssa snorklaaminen Filippiineillä? Myös villin ja vapaan orangin näkeminen Borneossa jää takuulla mieleen.

Ja tiesitkö, että Galapagossaarten ainutlaatuiseen luontoon voi tutustua myös melko edullisella omatoimimatkalla?

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

1 KOMMENTTI

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi