Maailman parhaat lomakohteet

Ko Similan Thaimaa
Koh Similanin saarilla pääsee kokemaan Thaimaan rantamaisemia kauneimmillaan.

Mikä on maailman paras lomakohde? Mitkä ovat parhaita pakettimatkakohteita? Maailman parhaiden lomakohteiden perässä ei tarvitse aina matkustaa maailman ääriin ja seikkailla kaukomaiden perähikiällä. Upeita elämyksiä löytyy usein myös hyvinkin läheltä ja tutuista lomakohteista, jopa sellaisista, joita on totuttu pitämään turistirysinä.

Suositut pakettimatkakohteet ovat yleensä syystäkin suosittuja. Ne ovat nousseet maineeseen sen takia, että niissä on jotain poikkeuksellisen hienoa ja houkuttelevaa.

Usein se hienous uhkaa jäädä turistirihkaman ja turistiravintoloiden varjoon, mutta oikein silmin katsottuna voi löytää sen alkuperäisen hienouden, joka on tehnyt parhaista pakettimatkakohteista niin suosittuja.

Tällä sivulla kerrotaan maailman parhaista lomakohteista. Kerran elämässä -sivustolla ajattelemme lomakohteet paikkoina, joihin matkustetaan helpolle ja vaivattomalle lomalle, jossa pääasiana on rentoutuminen. Kuitenkin niin, että lomailun ohessa voi myös kokea ikimuistoisia elämyksiä.

Jos loman tarkoituksena on olla mahdollisimman elämyksellinen, kannattaa tutustua sivuumme Maailman parhaat matkakohteet.

Maailman paras lomakohde

Thaimaa autiosaari
Thaimaasta löytyy edelleen myös autioita hiekkarantoja. Tämä kuva on Koh Tarutaon autiosaarelta.

Maailman paras lomakohde on Thaimaa. Voiton takaavat Thaimaan hienot rannat, herkullinen ruoka, hyvät ostosmahdollisuudet, ystävällinen ilmapiiri ja edullisuus. Rannalla löhöilyn lisäksi Thaimaassa voi nauttia metropolin humusta (Bangkok), opetella sukeltamaan, seikkailla sademetsässä (Khao Sok) ja vierailla kauniissa rauniokaupungeissa (Ayutthaya ja Sukhothai).

Thaimaan hotellit ovat hintatasoltaan erinomaisia, ja hieronnoissa voi rentoutua vaikka joka päivä. Thaimaa on tarpeeksi moderni, jotta matkustaminen on vaivatonta, mutta myös ihanan eksoottinen ja erilainen kuin kotimaa.

Miinusta tulee pitkästä lentoajasta ja aikaerosta, muttei kuitenkaan niin paljon, että se vaikuttaisi Thaimaan asemaan maailman parhaana lomakohteena. Thaimaa sopii lomakohteeksi niin omatoimiseen matkailuun kuin pakettimatkallekin.

Lue lisää Thaimaan-matkailusta.

Parhaat pakettimatkakohteet

Suurmestarin palatsiin Rodoksen vanhassakaupungissa astutaan sisään komeasta portista.

Pakettimatkalle eli valmismatkalle pääsee vaivattomasti. Matkaa ei tarvitse etukäteen paljoa suunnitella, kun lennot ja hotelli tulee ostettua samaan aikaan valmiista valikoimasta.

Vaivattomuudestaan huolimatta pakettimatkan ei tarvitse olla omatoimimatkaa vähemmän elämyksellinen. Monessa pakettimatkakohteessakin voi kokea maailmanluokan elämyksiä.

Varsinkin luonnosta kiinnostuneelle paras pakettimatkakohde ovat Kanariansaaret, joissa riittää pitkien rantojen ja ihanan ilmaston lisäksi upeita vaellusmaastoja. Kanariansaaria ei turhaan opittu alun perin tuntemaan Onnellisten saarina.

Vaeltamiseen sopii erinomaisesti myös Madeira, joka tunnetaan levadoistaan ja kukkaloistostaan. Madeiralla on myös hyvät mahdollisuudet nähdä valaita.

Historian ihmeistä kiinnostuneelle erinomaisia pakettimatkakohteita ovat Kreikan saaret. Ihanalla Kreetalla voi tutustua myyttiseen Minoksen palatsiin. Rodoksella on puolestaan Euroopan suurimpiin kuuluva keskiaikainen vanhakaupunki.

Historia on käsin kosketeltavissa myös Kroatian lomakohteissa, joista monet sijaitsevat kauniiden historiallisten kaupunkien kupeessa. Huikeaa historiaa riittää myös Maltalla, jonka linnoitti aikoinaan tarunhohtoinen Johanniittain ritarikunta.

Eikä Espanjan Aurinkorannikkokaan ole hullumpi lomakohde, vaikka sitä usein mollataankin. Aurinkorannikon suosituista lomakohteista on helppo käydä vierailulla mukavassa Malagassa ja tehdä retkiä Andalusian upeille nähtävyyksille kuten Alhambran palatsiin.

Edulliset lomakohteet

Turkki on edullisten lomakohteiden suurvalta. Konyaalti-ranta, Antalya. Kuva: Muratart / Shutterstock

Jos lomakohteen valintana hinta on ratkaisevassa asemassa, kannattaa katse suunnata Turkkiin. Turkin rantalomat tapaavat kuulua edullisimpiin mahdollisiin. Eikä Turkissakaan tarvitse pakettimatkalla löhötä vain rannalla ja herkutella turkkilaisella ruualla. Retkiä voi tehdä esimerkiksi antiikin ajan raunioille. Istanbulissakin on helppo käväistä rantakohteista, sillä Turkin sisäiset lennot ovat edullisia.

Kesälomalle edullinen lomakohde on Bulgaria. Bulgarian rantakohteista voi auton vuokraamalla käydä kiertämässä Bulgariaa laajemminkin.

Edullisia pakettimatkoja tehdään myös Israelin Eilatiin.

Trooppisista maista edullisimpia lomakohteita on Goa. Jos Goan rannat eivät pärjääkään Thaimaalle on eksoottista elämää sitäkin enemmän.

Eksoottinen ja edullinen pakettimatkakohde on myös Gambia, joka on turvallinen ja helppo kohde aloittaa tutustuminen Afrikkaan.

Parhaat uudet lomakohteet

dominikaaninen tasavalta
Dominikaanisessa tasavallassa pääsee Karibian tunnelmiin. Punta Canan rannat kuuluvat maan parhaisiin. Kuva: Petr Kopka / Shutterstock

Kovassa nousussa suomalaistenkin keskuudessa ovat Meksikon lomakohteet Puerto Vallarta sekä Jukatanin niemimaan rantakohteet Cancun ja Playa del Carmen.

Nykyisin pakettimatkalle pääsee jo Karibiallekin kuten Kuubaan ja Dominikaaniseen tasavaltaan.

Myös Vietnamin rannat kasvattavat kovasti suosiotaan suomalaisten matkailijoiden keskuudessa. Totuuden nimissä on tosin sanottava, etteivät Vietnamin rannat pärjää kauneudessaan Thaimaan rannoille – mutta vaihtelu toki virkistää.

Kaupunki- ja rantalomailun onnistuneesti yhdistävä Dubai on jo monelle tuttu. Arabiemiraattien uusi, nouseva lomakohde on Ras al-Khaimah, joka on lomakohteena paljon Dubaita luonnonläheisempi. Täällä lomaillaan upeissa maisemissa merten ja vuoriston välissä.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

2 KOMMENTIT

  1. Varmaan suosituimpia matkakohteita, muttei kyllä hienoimpia. Minun hienoinmatt kohteet ovat olleet Australia, Uusi-seelanti, Irlanti ja Montenegro.

KOMMENTOI

Kirjoita kommentti!
Kirjoita nimesi