Playa del Carmen – Jukatanin toiseksi suosituin

Playa del Carmen, Jukatanin niemimaa, Meksiko. Kuva: Chepe Nicoli / Shutterstock

Playa del Carmen, tuttavallisesti Playa, on Jukatanin toiseksi suosituin rantakohde. Kun Cancúnia kansoittavat tuhdit amerikkalaiset, on Playa del Carmen etenkin eurooppalaisten lomailijoiden suosiossa.

Jos Playan ranta ei olekaan yhtä komea kuin Cancúnissa ja meri säihkyvän kirkasta, on tunnelma Playa del Carmenilla selvästi tyylikkäämpi ja nuorekkaampi kuin hyvin jenkkihenkisessä Cancúnissa. Porukkaa kyllä riittää kuin pipoa myös Playalla, varsinkin suosituimpina loma-aikana.

Rauhallisen rantalomailun sijaan Playa sopii paremmin ihmisten katseluun, hyvästä ruuasta nauttimiseen ja juhlimiseen. Playa del Carmenin keskus on kävelykatu Quinta eli 5th Avenue, joka on täynnä ostoskeskuksia, kauppoja, ravintoloita ja baareja. Yöelämä on vilkasta.

Varsinaista Playaa hieman rauhallisempi ja eksklusiivisempi hotellialue on rannan eteläpäässä sijaitseva Playacar.

Playa del Carmenin edustalla sijaitsee sukelluksistaan kuuluisa Cozumelin saari.

Playa del Carmenin nähtävyydet

Playa del Carmenin kuuluisin nähtävyys on Xcaret, maya-aiheinen teemapuisto, joka on räiskyvä ja värikäs yhdistelmä pseudokulttuurishow’ta, eläintarhaa ja akvaariomaailmaa. Sisäänpääsy on suolaiset 99 Yhdysvaltain dollaria.

Toinen teemapuisto on Tulumiin matkalla sijaitseva, merelliseen elämään keskittyvä Xel-Há, jossa voi tutustua akvaarioon ja snorklata kauniissa laguunissa.

Tulumin rannalle ja raunioille on Playasta tunnin ajomatka. Matkan puolivälissä on nätti ranta Akumal, jonka edustalla snorklatessa näkee lähes varmasti merikilpikonnia.

Playan lähellä on myös useita hienoja cenote-luolia kuten Cenote Chaak Tun.

Chichén Itzán maya-raunioille on kolmen tunnin ajomatka suuntaansa.

Playa del Carmenin sukellukset

Sukelluksia tehdään Playa del Carmenin omallekin riutalle, jolla näkee kilpikonnia, meriahvenia ja kalaparvia, mutta eniten sukeltamisesta saa irti, kun suuntaa Cozumelin saarelle.

Playan erikoisuutena on sukeltaminen suurten härkähaiden kanssa. Sukellukset tapahtuvat hiekkapohjalla. Hait houkutellaan paikalle ruokkimalla, joten erityisen ekohenkisestä aktiviteetista ei ole kyse. Härkähaisukelluksia järjestetään yleensä joulukuusta maaliskuulle.

Playa del Carmenin sukelluskeskukset järjestävät jännittäviä sukelluksia myös cenote-luoliin.

Playa del Carmenissa toimii puoliksi suomalainen sukelluskeskus Darkside Divers MX.

Playa del Carmenin hintataso

Playa del Carmen kuuluu Cancúnin ohella Meksikon kalleimpiin matkakohteisiin. Hintataso on silti Suomea edullisempi. Mitä paikallisempi ravintola, sitä edullisempi. Huippuravintoloiden hinnat voivat olla suomalaista tasoa.

Rahaa Playa del Carmenissa voi kulua yllättävänkin paljon myös pääsymaksuihin, retkiin ja tippeihin, joita odotetaan vähän joka käänteessä.

Matka Playa del Carmeniin

Playalle järjestetään Suomesta pakettimatkoja. Cancúnin kansainväliselle lentokentälle on Suomesta on suoria lentoja talvikaudella, huhtikuun vaihteeseen asti.

Katso tarjoukset Playa del Carmenin hotelleihin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!