Onko Meksiko vaarallinen matkakohde?

Nähdä Meksiko ja selvitä hengissä. Kuolleiden päivän matkamuistoja myynnissä Playa del Carmenissa. Kuva: Maciej Czekajewski / Shutterstock

Meksiko on viime vuosina noussut turismia enemmän uutisiin huumerikollisuudesta ja verisestä väkivallasta. Paikan päällä, varsinkaan turistialueilla, tilanne ei kuitenkaan ole lainkaan niin paha kuin voisi uutisten perusteella pelätä.

Suurin osa järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyvästä väkivallasta on keskittynyt Meksikon pohjoisosiin turistien suosimien matkakohteiden ulkopuolelle. Turistit eivät muutenkaan ole – yleensä – Meksikon väkivaltaisuuksien ensisijaisena kohteena. Tosin silloin tällöin omatoimimatkailijoita katoaa syrjäisemmillä taipaleilla.

Turismi on tärkeä elinkeino Meksikossa, ja Meksikon hallitus tekee kaikkensa pitääkseen huolta turvallisuudesta suosituimmista rantakohteissa (esimerkiksi Cancun, Playa del Carmen ja Puerto Vallarta). Vaikka rikollisuus on iso ongelma ympäri maata, on matkustaminen Meksikon matkailualueilla on varsin turvallista, kunhan noudattaa normaalia varovaisuutta.

Vältä ryöstöt ja varkaudet Meksikossa

Sensorit on syytä pitää herkkinä kaikkialla Meksikossa. Huolehdi käsilaukusta, lompakosta ja puhelimesta. Älä levittele rahoja. Älä mene huonomaineisille alueille ja käänny takaisin, jos huomaat katukuvan yhtäkkiä muuttuneen radikaalisti.

Vältä kävelyä pimeällä, etenkin, jos olet maistissa. Älä riitele baarissa. Et tiedä, kenen kanssa haastat, ja mitä hän kantaa taskussaan.

Tarkista oman matkakohteesi turvallisuustilanne

Meksikon matkakohteiden ja -reittien turvallisuus kannattaa pyrkiä tarkistamaan mahdollisimman hyvin, vaikkapa lukaisemalla UM:n matkustussuositus Meksikoon, vaikkei siinä kovin mikrotasolle mennäkään.

Esimerkiksi rantalomakohde Acapulcon yleinen turvallisuustilanne on viime vuodet ollut hyvin heikko huumekartellien ja turvallisuusjoukkojen yhteenottojen vuoksi.

Myös Chiapasin osavaltion syrjäteillä yksin matkustavat turistit ovat joutuneet väkivaltaistenkin ryöstöjen kohteiksi ((erityisesti San Cristobal de las Casasista Palenqueen johtava tie).

Rikollisuus on ongelma myös pääkaupungissa Méxicossa.

Mexico Cityn vaarat

México on melko turvallinen suurkaupunki, jossa täytyy kuitenkin pitää maalaisjärki mukana. Sangen turvallisia alueita ovat esimerkiksi Condesa, Polanco, Roma Norte, Coyoacán, San Angel ja Chapultepecin puisto sekä suuri osa historiallisesta keskustasta.

Yleinen ryöstöskenaario Méxicossa liittyy baareista poistuviin asiakkaisiin, varakkaan näköisiin henkilöihin tai kadulta otettuihin takseihin. Taksiin astuva uhri siepataan tunniksi tai pariksi, minkä aikana hänet pakotetaan tyhjentämään maksimimäärä käteistä pankkiautomaatilta.

Booking.com

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös nähtävyyksien pääsyliput ja opastetut kierrokset. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!