Tulum – yksi maailman kauneimmista rannoista

Tulumissa riitää turkoosia merta.

Smaragdinvihreä meri, valkoinen hiekkaranta ja näiden ylle rantakallioilla kohoavat maya-rauniot. Tulum on maaginen matkakohde ja syystäkin usein nimetty maailman kauneimpien rantojen joukkoon.

Tosin oikeastaan Tulu on kaksi rantaa. Raunioiden koristamalla arkeologisella alueella (Zona Arceologica) sijaitseva ranta on kaunis, mutta varsin kapea. Lähettyvillä sijaitseva varsinainen Tulum Beach on sitä vastoin leveä ja komea. Yhdessä nämä muodostavat aikamoisen elämyksen.

Tunnelma on rauhaisa. Tulumia voikin hyvin pitää Jukatanin parhaana rantakohteena.

Tulumin nähtävyydet

Tulum, Jukatanin niemimaa, Meksiko. Kuva: Andrmoel / Shutterstock

Jos Tulumin rauniot eivät itsessään ei ole kovin mahtavat, on niiden sijainti häikäisevä. Bonusta rauniot saavat niitä asuttavista leguaaneista.

Parhaimmillaan Tulumin raunioista nauttii rauhallisimpaan aikaan varhain aamulla tai myöhään iltapäivällä, kun turistibussit ovat poistuneet.

Tulumin lähellä on myös cenote-luolia ja 45 kilometrin päässä mayojen tunnelmallinen rauniokaupunki Coba.

Tulumin ja Playa del Carmenin puolivälissä on nätti ranta Akumal, jonka edustalla snorklatessa näkee lähes varmasti merikilpikonnia.

Tulumin vinkit

Tulum Meksiko
Meksikon rannat ovat ihanimmillaan Tulumissa Jukatanin niemimaalla. Kuva: Blue Orange Studio / Shutterstock

Edullisin majoitus löytyy Tulumin kylästä, joka sijaitsee hyvän matkaa rannasta. Viihtyisämpi – ja kalliimpi – vaihtoehto majoitukseen ovat Tulum Beachin hotellit.

Tulum Beachista etelään alkaa kolmas, loputtoman pitkä ranta, jolle on siroteltu sinne tänne hotelleja omaan rauhaansa. Esimerkiksi Hip Tulum on minimalistinen ja elegantti rantahotelli, jossa on vain parikymmentä huonetta.

Katso vinkit Tulumin majoitukseen.

Matka Tulumiin

Tulumiin matkustetaan lentämällä Cancúniin, josta automatka perille kestää pari tuntia.

Katso lentotarjoukset Cancuniin.

 

Varaa hotelli tai huoneisto yhteistyökumppanimme kautta. Voit varata myös vuokra-auton. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!